Hakuohjeet

Asumisoikeusasunnon hakeminen onnistuu helposti näiden ohjeiden avulla.

Näin haet asumisoikeusasuntoa

Ensimmäiseksi sinun tulee hakea kaupungin tai kunnan järjestysnumero asumisoikeusasuntoa varten. Sen jälkeen voit etsiä asuntohakumme kautta mieleisiäsi asuntoja ja jättää niihin hakemuksen.

Asumisoikeusasunnon saamisen edellytyksinä on 18 vuoden ikä ja ettei hakijalla ole samalla alueella omistusasuntoa tai varoja sen hankkimiseksi. Tulot eivät vaikuta asunnon saantiin, eikä yli 55-vuotiailla ole varallisuusrajoja

1. Hae asumisoikeusasunnon järjestysnumero

Asumisoikeuden järjestysnumeron saat kaupungin tai kunnan asuntotoimistosta, useimmiten voit hakea numeroa myös sähköisesti.

SÄHKÖISET JÄRJESTYSNUMEROHAKEMUKSET:

KUNTIEN ASUNTOTOIMIIN TOIMITETTAVAT TULOSTETTAVAT JÄRJESTYSNUMEROHAKEMUKSET:

2. Valitse mieleisesi asunnot ja jätä asuntohakemus

Tutustu tarjolla oleviin asuntoihimme asuntohaussa ja jätä asuntohakemus valitsemiisi asuntoihin. Voit jättää hakemuksen vapaisiin asuntoihimme tai valita hakemukseesi myös sopimuksella olevia asuntoja.

3. Hyväksy tarjous

Tarjoamme sinulle hakemustasi vastaavaa asuntoa heti, kun sellainen on vapaana tai vapautumassa. Jos asunto on kiinnostava, voit hyväksyä tarjouksen, se ei sido vielä asunnon ostamiseen.

Asunto varataan hakijalle, jolla on pienin asumisoikeuden järjestysnumero. Ennen sopimuksen allekirjoittamista kaupunki tai kunta tarkistaa asumisoikeuden kelpoisuusvaatimukset ja hyväksyy hakijan asumisoikeusasukkaaksi.

Asukashyväksyntää varten tulee toimittaa seuraavat liitteet, jotka pyydämme erikseen heti tarjousajan päätyttyä. Voit kerätä ne hyväksyntää varten jo ennakkoon valmiiksi.

  • Selvitys asuntoon muuttavista henkilöistä ja varallisuudesta. Saat selvityslomakkeen asuntotarjouksen yhteydessä myyntineuvottelijalta, joka ohjeistaa sinua tarvittaessa.
  • Kopio edellisen vuoden esitäytetystä veroilmoituksesta. Löydät sen kirjautumalla OmaVeroon -> Postilaatikko -> Esitäytetty veroilmoitus (pdf).