Millainen on Kuninkaantammi asuinalueena?

Kuningas istutti Tammen

Kuninkaantammi sijaitsee Luoteis-Helsingissä Kaarelan kaupunginosassa, Keskuspuiston ja Vantaanjoen välissä. Alue on saanut nimensä tammesta, jonka tarinan mukaan istutti Ruotsin kuningas Kustaa III 1700-luvun lopulla. Tammipuu seisoo Kuninkaantammin pohjoisosassa sijaitsevassa puistossa lähellä Vantaanjokea.

Kylämäinen kaupunki

Kuninkaantammessa asut mukavasti luonnon läheisyydessä. Alueen arvioidaan asuttavan 5 500 asukasta ja 1000 työpaikkaa vuosikymmenen loppupuolella. Kuninkaantammen alueen arkkitehtuuri on ainutlaatuinen sekoitus tyylikästä tiilipintaa, kulmikkaita kattopintoja ja eloisia värejä. Tiiviin, simpukan muotoisen kävelykeskustan kujat, kadut ja aukiot on rauhoitettu kevyelle liikenteelle. Alueen spiraalimainen ja kävelijäystävällinen katuverkko tarjoaa kodin vilskeeltä suojassa olevan kehdon tunnelman. Asuntoja rakennetaan kerrostaloihin, rivitaloihin, kaupunkipientaloihin ja omakotitaloihin. Mikäli pidät modernista, uudesta ja kauniista ympäristöstä Kuninkaantammi on sinun valintasi.

Kuninkaantammi on kaunis uudisalue. Arkkitehtuuri on ainutlaatuinen sekoitus tyylikästä tiilipintaa, kulmikkaita kattopintoja ja eloisia värejä ja suojaisia pihoja.

Alueen palvelut paranevat

Kehittyvässä Kuninkaantammessa on jo päiväkoti, leikkipuisto ja lounasravintola. Alakoulu valmistui vuonna 2023. Lisää palveluita löytyy Kaivokselasta, jossa sijaitsevat päivittäistavarakaupat. Kuninkaantammen monipuoliset ulkoilumahdollisuudet ovat helposti saavutettavissa suoraan asukkaiden takapihoilta. Alueelta löytyvät upeat luonnonsuojelualueet, Paloheinän hiihtoladut sekä golfkenttä odottavat nurkan takana.

Koulu on suunniteltu 250 oppilaalle ja varhaiskasvatuksen tilat noin 210 lapselle. Rakennuksessa toimii päiväkoti, esikoulu sekä peruskoulun 1–4 luokat, ja siellä työskentelee 80 henkilöä. Koulun opetuksessa painotetaan ilmaisutaitoa, mikä on huomioitu tilojen suunnittelussa. Tiloissa voidaan järjestää myös aamu- ja iltapäivätoimintaa sekä kerhoja.

Kuninkaantammesta on hyvät liikenneyhteydet

Viereinen Hämeenlinnanväylä mahdollistaa nopeat yhteydet ympäri pääkaupunkiseutua. Tiheävuoroinen runkobussilinja 560 liittää alueen Myyrmäkeen ja Kehärataan sekä Helsingin itäisiin kaupunginosiin. Kehäradan juna-asemat Myyrmäessä ja Malminkartanossa sijaitsevat noin kahden kilometrin päässä alueelta.

Alueelle palvelee tiheävuoroinen bussilinja 560, joka yhdistää alueen Myyrmäkeen, Kehäradan ja Helsingin itäisiin kaupunginosiin.

Avain Asunnot rakentaa Kuninkaantammeen

Avain rakentaa monipuolisesti Turkoosikujalle ja Ultramariininkujalle omistusasuntoja kerrostaloista rivitaloihin lähivuosina. Tällä hetkellä on markkinoinnissa Asunto Oy Helsingin Turkoosikulma. Sen asunnot ovat valoisia ja käytännöllisiä koteja, joiden suunnittelussa on huomioitu asukkaiden sujuva arki.