Anne-Maria tuunasi vanhan teollisuusvalaisimen maalaamalla ja kristalleilla. Minnalla työn alla on vanhat keittiötuolit, jotka hakevat uutta sävyä.

”Ilo tehdä vanhasta uutta”

Avain Asuntojen projektikoordinaattorit Anne-Maria Stordell ja Minna Laurila jakavat samanlaisen arvomaailman.

Mitä työhönne kuuluu?

”Hoidamme perusparannushankkeiden rahoitukseen ja hallintoon liittyviä töitä, eli olemme yhteydessä muun muassa rahalaitoksiin, viranomaisiin, työmaavalvontaan, urakoitsijaan, isännöintiin sekä sisäisesti kiinteistöyksikköön, myyntiin, markkinointiin ja taloushallintoon. Vastaamme hankkeisiin liittyvästä asukasviestinnästä ja -infoista.”

Miksi perusparannus on hyvä asia?

”Sen myötä asukas saa täysin uuden, remontoidun kodin, eikä siitä tule itselle välittömiä kustannuksia. Tarvittaessa pyrimme järjestämään sijaisasunnon, ja remontin ajalta asukas saa asumishaittahyvitystä. Omistusasunnossa remontti ja sen rahoitus pitää hoitaa täysin itse. Perusparannuksia tehdään siksi, että Avain Asunnot haluaa pitää kiinteistöistä hyvää huolta. Perusparannetut asunnot ovat haluttuja koteja.”

Mistä löytyy tietoa perusparannushankkeisiin liittyen?

”Kotiavain-sovelluksesta. Se on hyvä tiedotuskanava, jonka perusparannus-kansiosta löytyy kaikki lähettämämme asukasinfot. Kun sinne kirjautuu, kaikki tieto kulkee kätevästi puhelimessa. Siellä on jokaiselle talolle oma kirpputori-sivukin, kannattaa kurkata!”

Millaisia terveisiä lähettäisitte asukkaille?

”Kun perusparannushanke käynnistyy, on hyvä muistaa, että isännöinti ja huolto toimivat ihan normaalisti. Heihin voi olla yhteydessä kuten ennenkin. Vain perusparannukseen liittyvät asiat kuuluvat urakoitsijalle ja meille.”

Teitä yhdistää vanhasta uutta -ajattelu. Miten se näkyy vapaa-ajallanne?

Minna: Ajattelu on kodin peruja, sillä äitini oli verhoilija. Maalaan ja kunnostan huonekaluja. Kirpputoreilla käyn viikoittain. Se mitä matkaan tarttuu, vaihtelee elämäntilanteen mukaan. Nyt ostan leluja 1,5-vuotiaalle lapsenlapselle. 

Anne-Maria: Vaarini oli verhoilijamestari, ja verhoilen itsekin huonekaluja. Äiti aina sanoi, että köyhän ei kannata ostaa halpaa. Siksi ostan laatua, joka kestää ja jota voi tarvittaessa modifioida tai kunnostaa. Nykyisin ostan vanhaakin vain, jos sille on paikka valmiina tai se korvaa jonkin muun tavaran. Enää ei tarvitse haalia kuppoa ja kippoa kuten nuorempana – vähempi on parempi.

Teksti Katja Tarnanen kuva Sabrina Bqain

Edellinen
Järjestyssäännöt uudistuivat