Koti kuin lottovoitto

Koti Vantaan Zirkoninpolku 2 B:n ylimmässä kerroksessa on Noora Mäkelän ja Reetu Autiosalon turvasatama.

Maisema sai haukkomaan henkeä. Kun Noora Mäkelä, 21, ja Reetu Autiosalo, 21, astuivat ensimmäisen kerran uuteen kotiinsa, he jäivät sanattomina tuijottamaan parvekkeelta avautuvaa näkymää: 12. kerroksessa sijaitsevan asunnon ikkunoista näkyi vain metsää ja taivasta, loputtomiin.

”Tämän syksyn auringonlaskut ovat olleet aika mielettömiä”, Reetu sanoo.

”On ollut mieletöntä ihan vaan istua parvekkeella ja katsella taivaanrantaa”, Noora jatkaa.

Noora ja Reetu muuttivat vastavalmistuneeseen Vantaan Zirkoninpolku 2 B:hen viime elokuussa. He asuivat jo aiemmin samalla alueella Avaimen toisessa talossa.

”Sitten korona vei Nooralta työt. Piti vaihtaa pienempään kaupungin asuntoon.”

Pari ei koskaan kotiutunut uuteen paikkaan. Kaipuu takaisin oli kova.

”Kun Noora sai kesällä tiedon opiskelupaikasta, päätimme palata Avaimelle. Halusimme kodin, jonne on ihanaa tulla.”

Lemmikkiystävällinen talo

Aluksi pariskunta tarkasteli asuntotarjontaa laajemmin. Sopivan asunnon löytämistä vaikeutti se, etteivät he metsästäneet asuntoa vain itselleen, vaan myös 2-vuo­tiaalle kääpiömäyräkoira Bimbolle.

”Yksityisten asunnoissa lemmikit olivat lähes aina kiellettyjen listalla. Sitten löysimme Avaimelta kokonaisen talon, johon lemmikit ovat tervetulleita”, Noora sanoo.

”Lemmikkiystävällinen upouusi kaksio ylimmästä kerroksesta tuntui lottovoitolta – ja tuntuu vieläkin.”

Bimbo ehti asua uudessa kodissaan kuukauden päivät ennen kuin se matkusti kasvattajansa luo saamaan pentuja. Kuukaudessa se ehti kuitenkin tehdä jo runsaasti uusia tuttavuuksia.

”Talossa asuu paljon muita koiria, muun muassa kaksi muuta kääpiömäyräkoiraa. Bimbolla onkin jo sovittuna leikkitreffejä.”

Innokkaat saunojat

Pariskunta on tehnyt uudesta kodistaan omannäköisensä turvasataman. Asuntoon on ostettu uusi sänky ja sohva. Bimbokin on saanut uuden petin. Pari on panostanut erityisesti mukavuuteen: kiireinen arki töiden, opiskelun ja urheiluharrastusten parissa tarvitsee vastapainokseen rentoa kotoilua.

”Halusimme kunnon löhösohvan, jonka nurkkaan voi iltaisin käpertyä. Köllöttelemme siinä yhdessä viltin alla ja katsomme Big Brotheria”, Noora kertoo.

Olohuone löhösohvineen ei kuitenkaan ole parin lempipaikka uudessa kodissa. Molemmilla on oma järkähtämätön mielipiteensä kodin parhaasta nurkasta.

”Ehdottomasti lasitettu parveke näköaloineen! Ostimme juuri pöydän ja tuolit, jotta siellä voi syödä välillä vaikka illallisen. Talvea varten tarvitsisimme lämpölampun, jotta tarkenee”, Reetu innostuu.

Noorakin tunnustautuu parvekefaniksi, mutta vielä tärkeämpi paikka on hänen mielestään sauna. Pari saunoo lähes joka ikinen päivä.

”Onko mitään parempaa kuin tulla rankan päivän jälkeen kotiin ja lämmittää sauna? Sen jälkeen voi mennä parvekkeelle tarkkailemaan millaisilla sävyillä taivaanranta sinä iltana värjäytyy.”

Vuokrakohde Vantaan Zirkoninpolku 2 B
Rakennusvuosi: 2020
Kerrostalot: yksiöitä–kaksioita, koot 32–56 m²
Asuntojen lukumäärä: 67

TEKSTI Malla Murtomäki

KUVA Johanna Kinnari

Edellinen
Yhteisöllisyyttä elinkaarikorttelissa
Seuraava
”Rakenteilla ennätyksellisen paljon asuntoja.”