Hakuohjeet

Asunnon hakeminen onnistuu helposti näiden ohjeiden avulla.

Näin haet vuokra-asuntoa

Aloita vuokra-asuntohaku  täyttämällä asuntohakemus kotisivuillamme. Voit tutustua asuntoihin asuntohaussa ja lisätä mieleiset asunnot hakemuksellesi.

Seuraavaksi voit siirtyä täyttämään asuntohakemukselle omat tietosi. Asuntohakemuksen lähettämisen jälkeen olemme yhteydessä, mikäli voimme tarjota sinulle hakuasi vastaavaa asuntoa. Asukasvalintaan vaikuttavat hakijoiden luottotiedot sekä vuokranmaksukyky. Lemmikit ovat tervetulleita asuntoihimme.

Näin haet asumisoikeusasuntoa

Hae järjestysnumero asumisoikeusasuntoa varten asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:lta. Sen jälkeen voit etsiä asuntohakumme kautta asuntoja ja jättää niihin hakemuksen. Huomioithan että, kaupungin ja kunnan myöntämät numerot eivät ole enää voimassa 1.1.2024.

Asumisoikeusasunnon saamisen edellytyksinä on 18 vuoden ikä ja ettei hakijalla ole samalla alueella omistusasuntoa tai varoja sen hankkimiseksi. Tulot eivät vaikuta asunnon saantiin, eikä yli 55-vuotiailla ole varallisuusrajoja

1. Hae asumisoikeusasunnon järjestysnumero

Asumisoikeuden järjestysnumero haetaan ARA:n sivustolta.

2. Valitse mieleisesi asunnot ja jätä asuntohakemus

Tutustu asuntoihin kotisivuillamme, lisää mieleiset asunnot hakemuksellesi ja täytä hakemus. Mahdollisuutesi asunnon saamiseen paranevat, jos lisäät hakemuksellesi useamman asunnon. Hakemuksesi on voimassa kuusi kuukautta ja voit muokata hakemustasi myöhemmin saamasi päivityslinkin kautta. Voit jättää hakemuksen vapaisiin asuntoihimme tai valita hakemukseesi myös sopimuksella olevia asuntoja.

3. Hyväksy tarjous

Tarjoamme sinulle hakemustasi vastaavaa asuntoa heti, kun sellainen on vapaana tai vapautumassa. Jos asunto on kiinnostava, voit hyväksyä tarjouksen, se ei sido vielä asunnon ostamiseen. Jos hakijoita on paljon, lähetämme tarjouksen hakijoille, joilla on pienimmät järjestysnumerot. Asumisoikeuden saa hakija, jolla on pienin järjestysnumero.

Asunnot esitellään hakijoille järjestysnumerojärjestyksessä. Myyjä ottaa sinuun yhteyttä sopiakseen asuntoesittelystä. Ennen sopimuksen allekirjoittamista tarkistaa asumisoikeuden kelpoisuusvaatimukset ja hyväksyy hakijan asumisoikeusasukkaaksi.

Asukashyväksyntää varten tulee toimittaa seuraavat liitteet, jotka pyydämme erikseen heti tarjousajan päätyttyä. Voit kerätä ne hyväksyntää varten jo ennakkoon valmiiksi.

  • Selvitys asuntoon muuttavista henkilöistä ja varallisuudesta. Saat selvityslomakkeen (lomake ruotsiksi) asuntotarjouksen yhteydessä myyntineuvottelijalta, joka ohjeistaa sinua tarvittaessa.
  • Kopio edellisen vuoden esitäytetystä veroilmoituksesta. Löydät sen kirjautumalla OmaVeroon -> Postilaatikko -> Esitäytetty veroilmoitus (pdf).