Perusparannus Avaimella

Perusparannus sujuu jouhevasti


Avain Asunnot perusparannetaan, kun ne tulevat 20 vuoden ikään. Haemme perusparannushankkeisiin rahoitusta Asumisen Rahoitus- ja kehittämiskeskukselta (ARA), joka vastaa valtion asuntopolitiikan toimeenpanosta. Kun ARA on hyväksynyt kohteen rahoituksensa piiriin, pääsemme suunnittelemaan kohteen perusparannusta tarkemmalla tasolla. Perusparannusten tarkoituksena on muun muassa energiatalouden, asumisterveyden ja asukkaiden viihtyvyyden ylläpito. Perusparannusten jälkeen asunnoista tulee lähes uudenveroisia, sillä käytännössä koko asunnon pinnat ja kalusteet uusitaan. Perusparannuksen yhteydessä tehdään myös kiinteistökorjauksia, eli esimerkiksi yhteisiä tiloja ja piha-alueita kunnostetaan tarpeen mukaan.

Asukkaat voivat itse vaikuttaa huoneiston perusparannuksen jälkeiseen ulkonäköön, esimerkiksi keittiön ilmeeseen valitsemalla muutamasta eri keittiökokonaisuudesta. Lisäksi asukas voi valita muutamasta vaihtoehdosta laminaatin, joka asennetaan kaikkiin huoneisiin.  Sen lisäksi voit vielä valita laatoituksen ja se sama laatoitus laitetaan sekä kodinhoito- ja kylpyhuoneeseen että mahdolliseen erilliswc:hen sekä saunaan. Olohuoneeseen asukas voi valita tehosteseinän värin useista eri värivaihtoehdosta. Näiden valintojen lisäksi asukkaalla on mahdollisuus tehdä muita valinnaisia, lisähintaisia ratkaisuja urakoitsijan mallien ja hinnaston mukaisesti, esimerkiksi saunaan led valaistuksen, kylpyhuoneeseen sadesuihkun tai muissa tiloissa esimerkiksi vaihtaa laminaatin parkettiin.

Avain Asunnot tarjoaa asukkaille sijaisasuntoja perusparannuksen ajaksi. Sijaisasunnot pyritään hankkimaan joko samasta kiinteistöstä tai sitten mahdollisimman läheltä remontoitavaa kiinteistöä. Sijaisasunnot ovat Avaimen asuntokannassa tyhjinä olevia asuntoja, jotka varataan sijaisasuntokäyttöön ja asukas muuttaa omat huonekalunsa sijaisasuntoon. Vinkkinä kuitenkin, että itse sijaisasunnon järjestävä asukas saa tuntuvan bonuksen palattuaan remontin jälkeen takaisin Avaimen asuntoon!

Huoli pois me palvelemme

Moni asukas on aluksi hieman stressaantunut ja jännittynyt perusparannuksen vaikutuksesta omaan elämään. Me Avaimella pyrimme kuitenkin tekemään prosessista mahdollisimman mutkatonta tarjoamalla muuttopalvelun ja mahdollisuuksien mukaan sijaisasunnon. Moni asiakas onkin remontin jälkeen kiitellyt uudistetusta asunnosta, hyvin sujuvasta prosessista ja helposta sijaisasumisesta. Omaa mieltäni ilahduttaa aina kuulla, kuinka tyytyväisiä asukkaat ovat perusparannettuihin asuntoihinsa!