5 syytä asua vuokralla

Itselle sopivan ja järkevän asumismuodon löytää, kun hetken miettii omaa elämäntilannettaan, sen realiteetteja ja tulevaisuuden suunnitelmia. Jokainen on joskus asunut vuokra-asunnossa, mutta silti vuokralla asumista välillä vähätellään. Aivan turhaan. Vuokralla asuminen ei missään nimessä ole huono vaihtoehto, vaan fiksun valinta. Tässä viisi hyvää syytä asua vuokralla.

1. Asu mieleiselläsi asuinalueella

Vuokra-asuntoja on hyvin tarjolla eri asuinalueilla. Omaan makuun sopiva vuokra-asunto mieleisellä sijainnilla onkin helppo valita laajasta valikoimasta. Omistusasuntojen hintoihin heijastuu suoraan asunnon sijainti nostaen sen suosituimmilla alueilla pilviin. Sen takia saattaa käydä niin, ettei asuminen lempikaupunginosassa ole kaikille mahdollista. Jos asunnon sijainti on ehdoton kriteeri, on vuokra-asuminen tuolloin ainoa vaihtoehto. Vuokra-asuminen antaa mahdollisuuden asua juuri siellä, mikä tuntuu itselle mieluisimmalta.

2. Kerää kokemuksia asumalla eri asuinalueilla ja erilaisissa asunnoissa

Vuokralla asuessa voi elämysmatkailun sijaan kokeilla elämysasumista! Miksi tyytyä siihen yhteen ja kaikista tutuimpaan sijaintiin? Koska erilaisia vuokra-asuntoja on laajasti tarjolla eri asuinalueilla ja vuokra-asunnon vaihtaminen on helppoa, voi omaan kaupunkiin tutustua aivan eri tavalla. Vain testaamalla eri kaupunginosien tunnelmia ja palveluita oppii tunnistamaan mistä itse pitää ja minne mahdollisesti haluaa asettua pidemmäksi aikaa.

Vuokra-asuminen ei tarkoita, että asumisen laadusta tarvitsee tinkiä. Nykyään on tarjolla laadukkaita ja hyvin varusteltuja vuokra-asuntoja. Ehkä onni löytyykin aivan upouudesta vuokra-asunnosta naapurikunnan puolelta?

3. Jätä remonteista huolehtiminen muille

Taloudellinen mielenrauha on yksi vuokra-asunnon parhaimmista puolista. Asunnon huoltotyöt ja remontit voi jättää vuokranantajan huoleksi. Riittää, kun ilmoittaa asunnossa havaituista mahdollisista vioista. Omistusasunnossa on puolestaan itse taloudellisesti ja henkisesti varauduttava niin isompiin kuin pienempiinkin remontteihin.

4. Vaihda asuntoa helposti eri elämäntilanteissa

Ihminen on tehty liikkumaan. Vuokra-asunto joustaa asukkaan mukana eri elämäntilanteissa. On tiedossa sitten perheenlisäystä, ero tai muutto työn perässä toiselle paikkakunnalle, vuokra-asunto tarjoaa monipuolisia vaihtoehtoja kaikkiin tilanteisiin. Toistaiseksi voimassa olevissa vuokrasopimuksissa on kuukauden irtisanomisaika, joten asunnon vaihtaminen on helppoa ja nopeaa.

5. Säästä ja sijoita muualle

Vuokra-asuntoon voi muuttaa ilman pääomaa. Ennen muuttoa on maksettava vain vakuusmaksu, joka Avain Asunnoilla on 250 euroa. Vuokra-asukkaan on kuitenkin oltava tietoinen omasta maksukyvystään, jotta pystyy joka kuukausi maksamaan vuokran sekä käyttökorvausmaksut.

Vuokralla asuminen kannattaa, kun asuntoon ei kerralla halua investoida isoa summaa. Vuokralla asuessa varallisuus ei ole sidottuna asuntoon, vaan voi itse valita mihin säästää ja sijoittaa. Vuokralla asumisen suosio on nousussa, koska se antaa vapauden tehdä nopeitakin päätöksiä. Asunnon omistamista ei pidetä enää ihan niin suuressa arvossa kuin aiemmin.

Jos kiinnostuit vuokra-asumisesta, niin lue myös vinkkimme vuokra-asunnon hakijalle tästä.

Anu Kalenius, viestintäpäällikkö, Avain Asunnot

Edellinen
Avain Yhtiöiden omistuspohja laajenee
Seuraava
Avain Asunnot ja Lahden vanhusten asuntosäätiö rakennuttavat 178 asuntoa Lahteen