Avain Asunnoille tekoälyohjattu lämmönsäätöjärjestelmä yli sataan kiinteistöön

Avain Asunnot on asentanut Danfossin tekoälyohjatun Leanheat® lämmönsäätöjärjestelmän yli sataan uuteen kiinteistöön. Joukossa on uudiskohteita sekä perusparannettuja asuinkiinteistöjä. Kiinteistöissä on lähes 3000 asuntoa.

Tekoäly oppii asuntoihin asennettavien sensoreiden lähettämistä tiedoista rakennusten termodynamiikan ja säätää lämmitystä optimaalisesti. Lämmitysjärjestelmä on aina sopeutettu säätilan muutoksiin ja rakennuksen ominaisuuksiin, jotka muuttuvat sen ikääntyessä. Yhdessä lämmitysverkoston hienosäätöjen, sekä kaukolämmön kysyntäjouston kanssa Leanheat pitää kerros- ja rivitalojen energiatehokkuuden aina parhaana mahdollisena. Avain Yhtiöiden kiinteistöjohtaja Jan Bertills pitää Leanheat järjestelmää erinomaisena.

  • Vuodesta 2018 alkanut pilottiprojekti osoitti, että Leanheat järjestelmällä voidaan säästää kaukolämmityksen käyttämää energiaa jopa yli 10% vuositasolla.
  • Tämä on hyvä uutinen asukkaille. Asukkaat saavat jatkuvasti tasaisen lämpötilan sekä säästöä lämmityskuluissa, mikä johtaa alempiin hoitokuluihin ja sitä kautta alempiin vastikkeisiin. Nyt energianiukkuuden aikana tulee kaikkien säästää energiaa ja siten myös ympäristöä, kertoo Avain Yhtiöiden kiinteistöjohtaja Jan Bertills

Danfoss Leanheat tiimin asiakkuusvastaava Kimmo Bister pitää myös yhteistyötä hedelmällisenä.

  • Heti alusta asti oli selvää, että yhteistyö Avain Yhtiöiden kanssa tähtää asumisviihtyvyyden parantamiseen ja energiankulutuksen pienentämiseen. Olimme myös samaa mieltä siitä, että tavoitteisiin pääsy edellyttää avointa yhteistyötä molemmilta osapuolilta ja tähän on hienosti myös päästy. Koska Leanheat tiimi on osa Danfossin kansainvälistä verkostoa, niin sitä kautta meillä on myös mahdollisuus tuoda jatkuvasti uusia, innovatiivisia ratkaisuja kiinteistönomistajille juuri heidän tarpeet huomioiden Danfoss Leanheatin asiakkuusvastaava Kimmo Bister jatkaa.
  • On etuoikeutettua saada olla osa Avain Yhtiöiden energiatehokkuusstrategiaa.

Danfoss Leanheat®

Uuden sukupolven ratkaisut johtavalta toimittajalta; Danfoss Leanheat® Buildingin tekoälyä (AI) hyödyntävä IoT-ratkaisu valvoo, ohjaa ja optimoi kaukolämpötalojen sisälämpötilaa ja -kosteutta. Ratkaisumme parantaa kohteiden energiatehokkuutta, parantaa kaukolämpöyhtiöiden toimintatehokkuutta ja luo asukkaille terveellisemmän sisäilman.

Leanheat on tänä päivänä asennettu jo 170 000 asuntoon. Leanheat on maailman suurin kaukolämpörakennusten IoT-ratkaisu.

Avain Yhtiöt on suomalainen konserni, joka on erikoistunut asuntojen omistamiseen ja asumisen palvelujen tuottamiseen, rakennuttamiseen sekä rakentamiseen. Avain Yhtiöiden omistuksessa on yli 10 000 asuntoa ja rakenteilla on yli 1 300 asuntoa. Avain Yhtiöiden tavoitteena on rakennuttaa vuosittain 1 000 uutta asuntoa keskeisille kasvualueille Suomessa. Konsernin vuosittaisten investointien arvo on yli 120 M€. www.avainasunnot.fi

Edellinen
Senaatti-kiinteistöt ja Avain Yhtiöt kiinteistökauppaan Pasilan Ratapihakorttelista
Seuraava
Joulu tulla jollottaa