Avain rakentaa uutta Pasilaa – ensimmäiset vuokrakodit ja päiväkoti valmistuneet

Pääkaupunkiseudulla yksi tämän hetken mielenkiintoisimmista kasvualueista on Helsingin uudistuva Pasilan alue, jossa Avain Asunnot on vahvasti mukana toteuttamassa urbaania kaupunkirakennetta. Alueelle nousee Avaimen vuokrakoteja sekä myymälä- ja liiketiloja.  

Ensimmäiset Avain Asuntojen Pasilan vuokrakohteet saivat uudet asukkaansa vuodenvaihteessa ja seuraava kohde valmistuu alkuvuonna 2022. Keski-Pasila sai samalla myös ensimmäisen Avaimen rakennuttaman päiväkodin.   

Uusi Pasila on kiinnostava alue niin rakentajien kuin asunnonhakijoiden keskuudessa. Avain Asuntojen Pasilankadun vuokrakohteessa hakijoita oli satoja asuntoa kohden, ja asunnot vuokrattiin muutamissa päivissä.  Nyt valmistuneet vuokra-asunnot ovat lyhyen korkotuen ARA-vuokra-asuntoja, joissa asukasvalintaan käytetään tulorajoja. 

Uudistuvan Pasilan keskus on Keski-Pasila, joka Helsingin tulevana toisena keskustana tarjoaa monipuolisia palveluita laajalle vyöhykkeelle. Uusien toimistojen ja liiketilojen rakentamisen myötä Pasilan työpaikkamäärä kaksinkertaistuu vuoteen 2040 mennessä 50 000:een, ja asukasmäärä lähes kolminkertaistuu 30 000:een.  

“Tiiviiseen kaupunkirakenteeseen toteutettu korttelihanke on kokonaisuutena yksi konsernin haastavimmista. Olemme ylpeitä hankkeen toteutuksesta laadukkaasti ja suunnitellusti aikataulussa”, kertoo Tenconin toimitusjohtaja Matias Mehtätalo. 

Rakentaminen Keski-Pasilassa jatkuu, kun seuraavan korttelialueen suunnittelu etenee vuonna 2022. Avain Asuntojen uudiskohteet ovat savuttomia, ja ne toteutetaan ekologisella maalämmöllä aina, kun se on mahdollista.  

Kohteen urakoitsijana toimi Avain-konserniin kuuluva Tencon Oy.  

Lisätietoja :

Avain Asuntojen Pasilan vuokrakodit:  
Sijainti: Pasilankatu 17 A–C 
Valmistumisaika: 31.12.2021 
Vuokrakoteja: 92 asuntoa 
Neliöitä: 28–86m2 

Päiväkoti :
Sijainti: Pasilankatu 17 A-C, 1. krs 
Tilat: n. 700 m², tilat yli 80 lapselle 
Vuokralainen: Pilke päiväkodit Oy  

Avain Yhtiöt on voimakkaasti kasvava suomalainen konserni, joka on erikoistunut asuntojen ja asumisen palvelujen tuottamiseen, rakennuttamiseen ja uudisrakentamiseen. Omistuksessamme on yli 10 000 asuntoa, ja työllistämme noin 100 ammattilaista. Tavoitteenamme on rakennuttaa vuosittain 1 000 uutta asuntoa keskeisille kasvualueille Suomessa. Konsernin vuosittaisten investointien arvo on yli 160 miljoonaa euroa.   

Edellinen
Avain Yhtiöiden rakenteilla olevien asuntojen määrä ennätyslukemissa
Seuraava
Avain Yhtiöiden vuoden 2021 hyväntekeväisyyskohteet ovat Pelastakaa Lapset ry ja John Nurmisen Säätiö