Kuvassa Avain Asuntojen vuokrakohde osoitteessa Vantaan Zirkonipolku 2. Kuva: Trustmary. // Avain Asunnot rental apartment building in Zirkonipolku 2, Vantaa. Photo by Trustmary.

Avain Yhtiöiden omistuspohja laajenee

Avain Yhtiöt ja Ahlström Capitalin tytäryhtiö A. Ahlström Kiinteistöt ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jonka johdosta A. Ahlström Kiinteistöt Oy tulee Avain Yhtiöiden omistajaksi noin 25 % osuudella. Loppuosa omistuksesta säilyy yhtiön nykyisten osakkaiden hallussa.

Ahlström Capital on perheomisteinen yritys, jonka sijoitustoiminta keskittyy teollisuusyrityksiin, kiinteistöihin ja metsään. A. Ahlström Kiinteistöt Oy hallinnoi Ahlström Capitalin kiinteistö- ja metsäomistuksia.

A. Ahlström Kiinteistöt Oy:n toimitusjohtaja Peter Ahlström kommentoi: ”Pitkäaikaisena sijoittajana näemme, että asunnot täydentävät ja hajauttavat kiinteistösalkkuamme, joka tällä hetkellä koostuu toimitila – ja metsäsijoituksista. Avain Yhtiöt on kymmenen vuoden historian aikana osoittanut, että heidän kehittämänsä liiketoimintamalli pystyy tuottamaan asuntoja kustannustehokkaasti. Olemme tyytyväisiä päästessämme mukaan kehittämään yhtiötä jatkossa yhdessä.”

Avain Yhtiöt on suomalainen konserni, joka on erikoistunut asuntojen omistamiseen ja asumisen palvelujen tuottamiseen, rakennuttamiseen, rakentamiseen sekä korjausrakentamiseen. Avain Yhtiöiden omistuksessa on yli 9 000 asuntoa ja rakenteilla on yli 1 000 asuntoa.

”Taseen vahvistaminen mahdollistaa Avain Yhtiöiden strategian mukaisen uudiskohteiden tuotantomäärän toteuttamisen jatkossakin ja edesauttaa erityisesti rahoituksen saamista sekä tonttihankintoja”, toteaa Avain Yhtiöiden toimitusjohtaja Perttu Liukku.

Omistusjärjestelyn yhteydessä Avain Yhtiöt Oy:n hallituksen puheenjohtajaksi on valittu teollisuusneuvos DI Pertti Huuskonen. ”Toivon voivani omalta osaltani hallituksen puheenjohtajana auttaa Avain Yhtiöitä kasvamaan ja kehittymään entistä vahvemmaksi asuntojen ja asumisen palvelujen tuottajaksi”, Huuskonen toteaa. Huuskosella on pitkä ja monipuolinen kokemus hallitusammattilaisena ja talousvaikuttajana toimimisesta.

Omistuspohjan järjestelyyn liittyvät yhteydenotot ja lisätiedot:

Perttu Liukku, toimitusjohtaja, Avain Yhtiöt Oy, p. 050 661 69

Peter Ahlström, toimitusjohtaja, A. Ahlström Kiinteistöt Oy, p. 050 518 3698

Avain Yhtiöt on suomalainen konserni, joka on erikoistunut asuntojen omistamiseen ja asumisen palvelujen tuottamiseen, rakennuttamiseen, rakentamiseen sekä korjausrakentamiseen. Avain Yhtiöiden omistuksessa on yli 9 000 asuntoa ja rakenteilla on yli 1 000 asuntoa. Avain Yhtiöiden tavoitteena on rakennuttaa vuosittain 1 000 uutta asuntoa keskeisille kasvualueille Suomessa. Konsernin vuosittaisten investointien arvo on yli 120 M€. www.avainasunnot.fi

Ahlström Capital on yksi Suomen suurimmista sijoitusyhtiöistä, jolla on jo 170-vuotinen toimintahistoria. Olemme perheomisteinen sijoitusyhtiö, jonka sijoitustoiminta keskittyy listattuihin ja listaamattomiin yhtiöihin, kiinteistöihin sekä metsään. Vuonna 2019 portfolioyhtiöiden liikevaihto oli noin viisi miljardia euroa ja se työllisti 15 500 ihmistä 29 maassa.  Tällä hetkellä portfolioomme kuuluvat merkittävät sijoitukset listatuissa yhtiöissä Ahlstrom-Munksjö Oyj:ssä, Detection Technology Oyj:ssä, Glaston Oyj Abp:ssa ja Suominen Oyj:ssä. Portfolioon kuuluvat lisäksi Destia Group Oyj, Enics AG, sijoitus AC Cleantech Fund -rahastoon sekä huomattavia kiinteistö- ja metsäomistuksia, joita hallinnoi tytäryhtiömme A. Ahlström Kiinteistöt Oy.

Lisätietoja: www.ahlstromcapital.com

Edellinen
Ownership base of Avain Yhtiöt expands
Seuraava
5 syytä asua vuokralla