Avain Yhtiöiden rakenteilla olevien asuntojen määrä ennätyslukemissa

Avain Yhtiöt rakentaa vuokra- ja asumisoikeuskoteja vilkkaasti Suomen suurimpiin kasvukeskuksiin ja sen lähialueille reilun tuhannen asunnon vuositahdilla. Kymmenvuotiaan yrityksen kasvu on jälleen ollut historiansa suurinta, ja 10 000:s asunto valmistui lokakuussa Nokialle.  

Tuhannen asunnon vuosittainen kasvutavoite ylittyi  

Vuodenvaihteessa rakenteilla olevien asuntojen määrä oli reilusti yli 1200 ja ennätyslukemissa oltiin kesäkuussa, jolloin asuntoja oli rakenteilla liki 1500. Puolet tulevista uusista kodeista on vuokra- ja puolet asumisoikeusrakentamista.  Avain Asuntojen uudiskohteet pyritään toteuttamaan ekologisella maalämmöllä aina, kun se on mahdollista.

Pääkaupunkiseudulla yksi tämän hetken mielenkiintoisimmista kasvualueista on Helsingin uuden Pasilan alue, jossa Avain Asunnot on vahvasti mukana toteuttamassa urbaania kaupunkirakennetta. Alueelle nousee Avaimen vuokrakoteja sekä myymälä- ja liiketiloja.  

Ensimmäiset Avain Asuntojen Pasilan vuokrakohteet saivat uudet asukkaansa vuodenvaihteessa ja seuraava kohde valmistuu alkuvuonna 2022. Rakentaminen Keski-Pasilassa jatkuu, kun seuraavan korttelialueen suunnittelu etenee vuonna 2022.

Asuntokanta laajenee Turun seudulle 

Suurimmat yksittäiset rakenteilla olevat asumisoikeuskohteet sijaitsevat Vantaalla ja Keravalla, jonne nousee yhteensä liki 300 uutta kotia. Avain Asunnot uudistaa voimakkaasti myös Lahden kaupunkikuvaa rakentamalla Ranta-Kartanon alueelle uusia asumisoikeus- ja vuokrakoteja. Ranta-Kartanon talot valmistuvat loppuvuodesta 2022. Edellä mainittujen kaupunkien lisäksi Avain Asunnot rakentaa muun muassa Lahdessa, Nurmijärvellä, Kuopiossa, Porvoossa, Hyvinkäällä ja Tampereella.  

Vuoden 2022 aikana Avaimen toiminta laajenee Turun seudulle Kaarinaan, johon on suunnitteilla asumisoikeus- ja vuokra-asumista. Kolmen kerrostalon rakentaminen alkaa arviolta vuonna 2022.  

Lisätietoja 

Avain Yhtiöt on voimakkaasti kasvava suomalainen konserni, joka on erikoistunut asuntojen ja asumisen palvelujen tuottamiseen, rakennuttamiseen ja uudisrakentamiseen. Omistuksessamme on yli 10 000 asuntoa, ja työllistämme noin 100 ammattilaista. Tavoitteenamme on rakennuttaa vuosittain 1 000 uutta asuntoa keskeisille kasvualueille Suomessa. Konsernin vuosittaisten investointien arvo on yli 160 miljoonaa euroa. 

Edellinen
Avaimella jo 10 000 asuntoa
Seuraava
Avain rakentaa uutta Pasilaa – ensimmäiset vuokrakodit ja päiväkoti valmistuneet