Kuvassa Avain Asuntojen kiinteistö Tampereen Vuoreksessa osoitteessa Asuntamaanrinne 1.

Avain Yhtiöt lisää sähkö- ja hybridiauton latauspisteitä kiinteistöissään

Avain Yhtiöiden rakennuttamiin kaikkiin uudiskohteisiin asennetaan jatkossa etäohjattavat lämmitystolpat ja sähköautojen latauspisteet. Avain Yhtiöt on tehnyt sähkö- ja hybridiautojen latausasemista yhteistyösopimuksen IGL-Technologies Oy:n kanssa, joka on kehittänyt eParking- ja eTolppa-lataushallintajärjestelmän. Kotimainen eTolppa on ekologinen ja kustannustehokas, sekä luotettava ja helppo käyttää.

Avain Yhtiöt tekee tiivistä yhteistyötä myös Parkkisähkön kanssa erityisesti keskinopeiden latausasemien osalta. Parkkisähkön toimittamia latausasemia on asennettu muun muassa Vantaan Kivistön ja Kirkkonummen Sarvvikin uudiskohteisiin. Avain Yhtiöillä on sähkö- ja hybridiautojen latausasemia tällä hetkellä noin 20 eri talossa ja määrä tulee kaksinkertaistumaan vielä tämän vuoden aikana.  Kaikki Avaimen latausasemat on tarkoitettu vain kyseisen talon asukkaille.

Uudiskohteiden lisäksi Avain Yhtiöt huomioi hybridi- ja sähköautoilun lisääntymisen myös perusparannushankkeissaan. Olemassa olevien kiinteistöjen autopaikkojen lämmityspistorasiat muutetaan talo kerrallaan jatkuvaa hidasta latausta kestäviksi tulevien perusparannusten yhteydessä. Sitä ennen autopaikan lämmitystolpassa olevat pistokkeet voi päivittää sähkö- tai hybridiauton lataustarkoitukseen asukkaan omana muutostyönä.

Avain Yhtiöiden tavoitteena on, että kaikilla Avaimen kiinteistöjen autopaikoilla on vähintään hitaan latauksen latausasema vuoteen 2027 mennessä. Tulevaisuudessa autopaikan haltija tekee kylmästä autopaikasta vuokrasopimuksen Avaimen kanssa. Tarvitessaan sähköä joko auton lämmitykseen tai auton lataukseen, asukas lataa Avaimen yhteistyökumppanin sovelluksen ja sitä kautta aktivoi latauspalvelun. Sähkönkulutuksen laskutus ja lämmityksen ajastus hoituvat reaaliaikaisesti ja reilusti piharasia- ja käyttäjäkohtaisesti.

Lisätietoja:

Jan Bertills, kiinteistöjohtaja, Avain Yhtiöt, p. +358 40 766 3390, jan.bertills@avainyhtiot.fi

Avain Yhtiöt lyhyesti

Avain Yhtiöt on suomalainen konserni, joka on erikoistunut asuntojen omistamiseen ja asumisen palvelujen tuottamiseen, rakennuttamiseen, rakentamiseen sekä korjausrakentamiseen. Avain Yhtiöiden omistuksessa on yli 9 000 asuntoa ja rakenteilla on yli 1 000 asuntoa. Avain Yhtiöiden tavoitteena on rakennuttaa vuosittain 1 000 uutta asuntoa keskeisille kasvualueille Suomessa. Konsernin vuosittaisten investointien arvo on yli 120 M€. www.avainasunnot.fi

Edellinen
Sähköinen asiakaspalvelu – mitä se on?
Seuraava
Asumisoikeuden suosio kasvaa edelleen