Espoo Suurpelto – yhteisöllinen alue

2020-luvun asuinalue Espoossa

Espoon Suurpelto on noussut viime vuosina yhdeksi pääkaupunkiseudun kiinnostavimmista asuinalueista. Suurpelto on keskelle Espoota rakenteilla oleva ainutlaatuinen puistokaupunki. Alueen suunnittelu ja rakentaminen on toteutettu huolellisesti, jotta asukkaiden arki olisi sujuvaa ja viihtyisää. Suurpellon alueella uudisrakentaminen on keskittynyt luomaan monipuolisia asumisvaihtoehtoja, jotka palvelevat erilaisia tarpeita. Tarjoamamme asunnot on suunniteltu vastaamaan nykyaikaisen asukkaan odotuksia tilasta, mukavuudesta ja esteettisyydestä. Alueen kehitys on jatkuvaa, ja uusia koteja nousee jatkuvasti.

Suurpellon liikenneyhteydet 

Suurpelto sijaitsee Kehä 2:sen välittömässä läheisyydessä. Autolla pääsee hyvin liikkumaan ympäri PK-seutua. Suurpellon julkinen liikenne perustuu linja-autoihin. Matka julkisilla esimerkiksi Leppävaaraan kestää noin puoli tuntia, ja Ison Omenan kauppakeskus siintää horisontissa noin viidessätoista minuutissa. Alueelle on tulossa mahdollisesti tulevaisuudessa myös raideliikenteen linja. 

Ekologinen ja kestävä rakentaminen

Kestävä kehitys ja ekologisuus ovat olleet etusijalla Suurpellon alueen rakentamisessa. Olemme sitoutuneet rakentamaan energiatehokkaita ja ympäristöä säästäviä asuntoja, jotka tukevat kestävää elämäntapaa. Avain Asunnoille rakentui yhteensä 122 asuntoa vuoden 2024 alussa Suurpeltoon. Talot ovat A-energialuokan ympäristöystävälisiä kohteita. Uudisrakennuksissamme hyödynnetään uusimpia teknologioita, jotka vähentävät energiankulutusta ja kasvihuonekaasupäästöjä. Tämä ei ainoastaan suojaa ympäristöä, vaan myös säästää asukkaiden rahaa pitkällä tähtäimellä. Asukkaiden hyvinvointi ja ekologinen jalanjälki kulkevat käsi kädessä rakennusprojekteissamme.

Elämää Suurpellon sykkeessä

Suurpelto tarjoaa asukkailleen enemmän kuin vain katon pään päälle. Alue on suunniteltu tukemaan aktiivista ja yhteisöllistä elämäntapaa. Suurpellon ostoskeskuksesta löytyy kauppa, posti ja monia ravintoloita. Opetus- ja tapahtumakeskus Opinmäessä saman katon alla toimivat kirjasto, koulu, päiväkoti ja englanninkielinen peruskoulu.  Lisäksi Suurpellossa on lukuisia kivijalkakauppoja ja viheralueita, jotka tekevät arjesta helppoa ja nautinnollista. 

Aktiivisten asukkaiden Suurpelto

Suurpelto on esimerkki siitä, miten moderni asuinalue voi edistää hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä. Alueella toimii aktiivisesti Suurpelto-seura, joka järjestää ja on mukana järjestämässä monenlaista toimintaa. Samalla seura pitää ääntä alueen asemakaavoituksesta, liikenneyhteyksistä ja palveluista. Seura kehittää aluetta yhdessä Espoon kaupungin kanssa. Tulevaisuudessa Suurpelto tulee olemaan entistäkin enemmän yhteisöllinen, vihreä ja innovatiivinen Espoon haluttu kaupunginosa. Löydät Avain Asuntojen vapaat asunnot Espoon Suurpellon alueelta täältä. 

 

Edellinen
Asumisoikeus on tulevaisuudessakin joustava ja turvallinen asumismuoto
Seuraava
Asumisoikeus: Kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää