Jouluiloa betonitontuista – Markkinointipäälliköstä tonttutehtailijaksi

Avain Yhtiöiden Tenel-betonielementtitehtaan ylijäämäbetonista on valmistunut jo yli 100 betonitonttua Avain Yhtiöt Oy:n markkinointi- ja viestintäpäällikkö Asmo Maanselän valamana. 

  • Ajatus betonitonttuihin lähti siitä, kun halusimme yhtiönä ilahduttaa yhteistyökumppaneita ja Kouvolan betonielementtitehtaalla vierailijoita betonisilla oheistuotteilla. Ylijäämäbetonista tehdään perinteisesti betoniporsaita ns. isoja legopalikoita ja tukilaattoja, mutta seuratessani valuprosessia päätin testata miten ylijäämäbetonia voisi muutoin hyödyntää, Asmo kertoo.

Luovan ammattitaidon lopputuloksena syntyi kaikkia ihastuttavat uniikit betonitontut. Jokainen tonttu on ainutlaatuinen oma yksilönsä, ja jokainen on edeltänyt useamman eri valmistusvaiheen. Ongelmaksi meinasi muodostua betoniin jäävät ilmakuplat. Koska tonttu on pitkulaisessa muotissa, ilma ei pääse ylös ja valuun jää ilmakuplia. Yleensä ilmakuplien poistamiseen käytetään tärinälaitteita, mutta Asmolla oli luovempi tapa mielessä.

  • Pakkasin ensimmäiset 40 tonttua auton takakonttiin askartelemaani telineeseen ja lähdin ajamaan Kouvolasta betonitehtaalta kohti Helsinkiä. Sähköautossa on sen verran kehno alusta, että auto itsessään toimi täydellisenä tärinälaitteena. Ei ole jäänyt ilmakuplia tontun pintaan ja seuraavana päivänä ne ovat valmiita, naurahtaa Asmo.

Joulun lähestyessä tonttutehtaalla on ollut kiireistä. Nyt tonttutehtailijan on kuitenkin tarkoitus levätä hetki betoniaskarteluista ja jatkaa tonttujen tekemistä keväällä. Sopivathan ne täydellisesti myös puutarhatontuiksi.

  • Katsotaan mihin tonttutehtailijan bisnes tästä tulevaisuudessa kehittyy, Asmo vitsailee.

Avain Yhtiöt Oy toivottaa rauhallista joulua ja hyvää uutta vuotta 2024!

Edellinen
Miksi asumisoikeusasuntojen vastikkeet nousevat vuonna 2024?
Seuraava
Asumisoikeusasuminen on edelleen selvästi edullisempaa kuin asunnon vuokraaminen