Oletko jo kyllästynyt kotona kokkailuun vai nautitko, kun siihen on kerrankin aikaa? Alta löydät listan ruoka-aineista, joita on aina hyvä olla kotona. Nappaa talteen myös 3 inspiroivaa reseptiämme!
Moni meistä kokkaa nyt kaikki päivän aikana syötävät ruoat itse. Lautasella on lohturuokia lapsuudesta, hyväksi todettuja arkiruokia sekä uusia reseptikokeiluja. Moni käy kaupassa vain kerran viikossa, ja siksi kaapit saattavat ammottaa tyhjyyttään juuri ennen ostosreissua. Siihen auttaa tarkoin mietitty kotivara. Se varmistaa, että keittiöstä löytyy aina jotain herkullista ja terveellistä syötävää.
Kun kasaat kotivaraa, valitse sellaisia raaka-aineita, joita käyttäisit normaalissa arjessa. Pitkään säilyvien elintarvikkeiden hamstraus saattaa olla lopulta turhaa ja aiheuttaa vain ruokahävikkiä. Muista siis kohtuus.
Tuntuuko, että olet kokannut kaikki reseptisi jo moneen kertaan? Kokeile jotain uutta! Keväinen parsa carbonaramme on laiskan kokin bravuuri ja tuhti lohturuoka. Ehkäpä siitä tulee uusi lempireseptisi, joka muistuttaa korona-ajasta vielä vuosienkin päästä? Maukas nyhtökana-papupatamme taas vaatii hauduttelua, mutta saat siitä koko päivän lämpimät ruoat: syö sitä päivällä riisin kanssa ja illalla tortillojen täytteenä. Nopean kasviscurrymme ainekset löytyvät vuorostaan pakkasesta, mikä tekee siitä oivan hätävaran.
Astetta herkullisempi pasta carbonara saa seurakseen parsaa ja reilusti sitruunan hapokkuutta. Kokeile ja ihastu keväisen raikasta pastaa, joka valmistuu 20 minuutissa. Löydät reseptin täältä.
Valmista kerralla isompi satsi pitkään hauduttua pataa, niin saat siitä koko päivän ruoat kerralla. Laita pata aamulla uuniin, kun lähdet ulkoilemaan – pata muhii sen aikana valmiiksi. Syö puolet padasta ulkoilun jälkeen riisin ja raikkaan salaatin kanssa. Päivällisellä loput padasta maistuu herkulliselta tortillan täytteenä. Löydät reseptin täältä.
Pakastealtaan valikoimasta saa helpon, mutta herkullisen ruoan pienellä vaivalla. Tarjoile kasviscurry esimerkiksi riisin kanssa. Tämä ruoka on myös vegaaninen. Löydät reseptin täältä.
Kotivaralistan ja reseptit Avain Yhtiöille kehitti kokki ja ruokabloggaaja Mika Rampa Perinneruokaa prkl -blogista. Kuvat Mika Rampa ja Getty Images.