Marvea rakentaa Avain Asunnoille kaksi kerrostaloa Pirkkalaan

Pirkkalalainen Marvea Oy on aloittanut kahden kerrostalon – Asunto Oy Pirkkalan Apilaniityn ja Asunto Oy Pirkkalan Neliapilan – rakennustyöt Pirkkalan Soljan alueelle. Avain Asunnot rakennuttaa Apilaniittyyn 40 vuokra-asuntoa ja Neliapilaan 36 asumisoikeusasuntoa. Kohteet ovat ARA-rahoitteisia. Hankkeen työllistämisvaikutus on n. 160 henkilötyövuotta.

Pirkkalan kunta oli vahvasti mukana viemässä kohdetta eteenpäin. Suunnitteluratkaisua kehitettiin yhdessä kunnan kanssa. Hanke sovitettiin mahdollisimman laadukkaasti ympäröiviin viheralueisiin ja jopa kunnanhallitus oli mukana oikomassa maanvuokrasopimusta, jotta hankkeen toteuttaminen mahdollistui. Tällaista yhteistyötä tarvitaan muissakin kunnissa hankkeiden käynnistymiseen haastavassa taloustilanteessa.

”Hankkeen kehittäminen aloitettiin jo vuosia sitten. Hankkeen talous ei alkuun toiminut ja ARA myönsi Avaimelle oikeuden kehittää kohteen suunnitelmia. Avain valitsi hankkeen kehittäjäksi Marvea Oy:n, joka löysi yhteistyössä Avaimen ja Pirkkalan kunnan kanssa kohteeseen kustannustehokkaat suunnitteluratkaisut, millä hanke saatiin käyntiin”, kertoo Avain Rakennuttaja Oy:n toimitusjohtaja Ville Mäenpää.

Pirkkalan Solja on erityinen alue, jolle on rakentumassa vahva oma identiteetti. Alueen sijainti kuntakeskuksen vieressä Pyhäjärven rannan läheisyydessä on ainutlaatuinen.

”Marvea Oy:lle hanke on erityinen. Meille on kunnia päästä rakentamaan yksi historiamme ensimmäisistä hankkeistamme omaan kotikuntaamme Pirkkalaan. Haluamme kiittää sekä Avain Rakennuttajia että Pirkkalan kuntaa luottamuksesta ja hyvästä yhteistyöstä. Tämä hanke on osoitus siitä, että tuotantotapamme on tehokas. Vaikeista olosuhteista huolimatta olemme pystyneet käynnistämään kevään aikana useita uusia kohteita eri puolille Suomea”, Marvea Oy:n toimitusjohtaja Miikka Routama toteaa.

Lisätietoja antavat:

Ville Mäenpää, toimitusjohtaja, Avain Rakennuttaja Oy, p. 020 762 4721, ville.maenpaa@avainyhtiot.fi

Miikka Routama, toimitusjohtaja, Marvea Oy, p. 044 751 0291, miikka.routama@marvea.fi

Avain Yhtiöt on suomalainen konserni, joka on erikoistunut asuntojen ja asumisen palvelujen tuottamiseen, rakennuttamiseen, uudisrakentamiseen sekä korjausrakentamiseen. Avain Yhtiöiden omistuksessa on lähes 9000 asuntoa ja tavoitteena on rakennuttaa vuosittain 1000 uutta asuntoa keskeisille kasvualueille Suomessa. Konsernin vuosittaisten investointien arvo on lähes 100 M€. www.avainsunnot.fi

Marvea Oy on pirkkalalainen yritys, jonka henkilöstöllä on vuosikymmenten kokemus asuntorakentamisesta ja rakennusalasta. Yhdessä olemme työhistoriamme aikana toteuttaneet Tampereen ja Hämeenlinnan alueelle yli kymmenen tuhatta asuntoa 2000-luvun aikana.

Kehitämme kaupunkiympäristöjä tulevien sukupolvien asumiseen ja hyvään elämään. Olemme erikoistuneet asuntorakentamiseen, josta saadaan koteja ihmisille sekä omistus- että vuokra-asumiseen. Toimimme asiakasta lähellä, paikallisesti ja kehittäen jatkuvasti uusia ideoita asiakastarpeiden ratkaisuiksi. www.marvea.fi

Edellinen
Pelastetaan pörriäiset yhdessä – haaste Avain Asukkaille
Seuraava
Kotivara kuntoon ja vaihtelua lautaselle