Miten päädyin Avaimelle kesätöihin?

Viime vuoden keväällä olin saanut ensimmäisen vuoden tradenomin opinnot Haaga-Heliassa valmiiksi. Tavoitteenani oli löytää opintoihini sopiva kesätyö, joka toimisi samalla ensimmäisenä työharjoitteluna. Kysyin hyvältä ystävältäni apua CV:ni kanssa. Hän oli juuri matkalla kahville yhteisen kaverimme kanssa, mutta lupasi auttaa minua asiassa hieman myöhemmin.

Sain illalla ystävältäni viestin, että työnhakuni oli tullut puheeksi ja yhteisen kaverimme työpaikalle etsittiin kesätyöntekijää. Asia tuskin olisi muuten tullut puheeksi, mutta sattuma puuttui peliin. Laitoin työpaikkaan hakemuksen ja ilokseni sainkin työn Avaimen myynnin kesätyöntekijänä. Seuraavien sattumusten kautta päädyin jatkamaan työntekoa Avaimella osa-aikaisena loppuvuoden ajan. Nyt olen jo toista vuotta Avaimella kesätöissä.

Normaali työpäiväni koostuu useimmiten asiakaspalvelusta, asukassivujen päivityksestä, sähköposteihin vastailusta sekä arkistoinnista. Pidän työssäni siitä, että olen tekemisissä useiden erilaisten ihmisten kanssa eikä yksikään päivä tunnu siksi samalta. Olen päässyt tekemään myös hieman normaalista työpäivästä poikkeavia tehtäviä. Näistä hauskimpia ovat olleet asuntojen kuvauskeikat yhdessä myyntiassistentin kanssa, asukaslahjojen jako uudiskohteeseen sekä tutustumiskäynti Jyväskylän toimistolle.

Olen saanut harjoittelusta tärkeää työkokemusta sekä saanut näkemystä erilaisista työnkuvista. Kesäisin tehtäväni ovat pääasiassa myyntikoordinaattoreiden sekä -assistentin tuuraamista. Vuoden vaihteessa työskentelin viikon vuokraneuvottelijan apuna. Olen huomannut, että konkreettinen kokemus auttaa parhaiten ymmärtämään millainen työ itselle sopii.

Avaimella työskentely on antanut suuntaa opinnoilleni ja ohjannut kurssivalintojani. Viime vuonna tähän aikaan en tiennyt mihin haluan suuntautua opinnoissani, mutta työkokemuksen kertyessä tiesin haluavani suuntautua asiakkuuksien ja palvelukokemusten pariin. Kiinnostuksen kohteitani ovat palvelumuotoilu sekä mahdollisimman hyvän palvelukokemuksen tarjoaminen. Tulevaisuudessa toivon voivani opiskella molempia vielä lisää. Pidän matkaani Avaimelle hyvänä muistutuksena siitä, miten pienet sattumat voivat antaa tulevaisuudelle aivan erilaista suuntaa.

Oona Sukander, kesätyöntekijä, Avain Asunnot

Edellinen
6 vinkkiä vuokra-asunnon hakijalle
Seuraava
Pirkkalassa haettavana uusia asumisoikeusasuntoja