Remppapirkkona raksalla – miten toimistotyöläinen pärjäsi?

Julkaisin omassa sosiaalisessa mediassani loppuvuodesta muutaman kuvan kypärä päässä ja ihan oikeat työhousut jalassa. Kommentteja ystäviltä ja tuttavilta tuli laidasta laitaan. Joku epäili järjenjuoksuani ja toiset taas peukuttivat, että onpa hieno juttu. Usein sain kuitenkin vastata kysymykseen: Miksi ihmeessä sinä tuollaista haluat tehdä?

Joskus syntyy kova tarve saada oma työ enemmän näkyväksi ja konkreettisemmaksi. Toimistotyössä tuntuu joskus siltä, että mitään näkyvää ei tapahdu vaikka töitä koko ajan teenkin. Viestien kirjoittelusta ja asioiden selvittelystä ei useimmiten jää mitään konkreettista jälkeä. Työnantajallani Avaimella rakennetaan koko ajan uusia koteja. Niitä tuntuu syntyvän melkein itsestään; jopa tuhat asuntoa vuodessa. Näiden toimivien kotien taustalla on suuri joukko ammattilaisia, joiden toimesta syntyy laadukasta jälkeä ja ihania koteja tyytyväisille, uusiin koteihin muuttaville asukkaille.

Omassa työssäni käyn melko usein työmaalla tutustumassa asuntoihin. Olen kuitenkin aina halunnut tietää mitä työmaalla oikeasti tapahtuu. Haaveilin, että pääsen joskus kurkistamaan kulissien taakse. Unelmani toteutui, sillä sain mahdollisuuden päästä rakennustyömaalla ihan oikeisiin hommiin. Minulle oli kunnia olla apuna isolla kerrostalotyömaalla yhden päivän verran.

Päivä alkoi perusteellisella perehdytyksellä ja työmaasta kertomisella. Ensin laitettiin varusteet kuntoon. Sitten vielä suojalasit päähän ja ei muuta kuin hommiin. Työtehtäväni oli siistiä lattioiden kulmia lattiamiestä varten petkeleellä ja mattoveitsellä. Ensimmäiset tunnit sujuivat tekniikan opettelussa ja oikea tapa hoitaa hommaa eteenpäin olikin hanskassa vasta iltapäivän viimeisinä tunteina. Tällöin tosin voimat alkoivat olla vähissä, oli sen verran kovaa homma tuo tekeminen. Parasta olikin kun homman tärkeys kirkastui ja ymmärsin auttavani lattiamiestä, joka tulisi seuraavaksi töihin asuntoon. Päivän aikana konkretisoitui myös fyysisen liikkumisen ja voiman tärkeys, koska ei ihan jokainen kaveri tätä työtä jaksaisi. Iltapäivän tunteina omat voimat alkoivat hiipumaan vaikka itseäni suht hyväkuntoisena pidänkin.

Päivä opetti minulle paljon. Aina enemmän arvostan niitä, jotka osaavat tehdä töitä käsillään ja saavat hienoa jälkeä aikaiseksi. Silti taidan kuitenkin pysyä lestissäni ja jatkaa näiden toimistotöiden parissa; ne sopinevat kuitenkin paremmin juuri minulle!

Ruut Vesenterä

Myynti- ja asiakaspalvelupäällikkö, Avain Asunnot

Edellinen
Avain Yhtiöt myy Aari Isännöinnin
Seuraava
Mitä sinulle tulee mieleen ystävänpäivästä?