Pasila on Helsingin uusi keskusta

Pasilan uudistuva ilme

Kun puhutaan Helsingin dynaamisista kaupunginosista, Pasila nousee esiin alueena, joka on jatkuvassa muutoksessa ja kehityksessä. Pasilan uudistuva ilme on houkutellut niin yrityksiä kuin asukkaitakin, ja Avain Asunnoilla olemme ylpeitä voidessamme olla osa tätä muutosta.  Alueen kehitys on ollut huimaa viime vuosina. Uudet toimistotilat, kauppakeskukset ja viihtyisät asuinalueet ovat muokanneet Pasilasta monipuolisen keskuksen, joka palvelee niin työssäkäyviä kuin perheitäkin. Pasila on ollut läpikulkupaikka, mutta nyt kauppakeskus Triplan myötä siitä on tullut Helsingin uusi sydän. Aivan Triplan läheisyydessä Avaimella on uusia asuntoja tarjolla kohtuullisin vuokrin. Vuonna 2021 yhteen asuntoon oli jopa 800 hakijaa vuokra edullisuuden ja asunnon laadukkuuden tuomana.

Pasilan palvelutarjonta

Pasilan sydämessä sijaitsevat palvelut ovat monipuolisia ja helposti saavutettavissa. Alueelta löytyy kaikkea tarvittavaa arjen sujuvuuteen: ruokakauppoja, koulutuslaitoksia, terveyspalveluita ja kulttuurikohteita. Me ymmärrämme, että asumisen laatuun vaikuttaa olennaisesti myös ympäröivien palveluiden saatavuus ja laatu. Asukkaidemme arkea helpottavat myös hyvät liikenneyhteydet. Pasilasta pääsee kätevästi niin junalla, bussilla kuin raitiovaunullakin minne tahansa pääkaupunkiseudulla. Tämä tekee Pasilasta ihanteellisen paikan niin liikkuvaisille perheille kuin liikematkustajillekin. Tulevaisuudessa Lentorata tulee nopeuttamaan yhteyksiä lentokentällä.

Vihreä ja kestävä Pasila

Pasilan kehityksessä korostuu vihreys ja kestävyys, jotka ovat myös meidän arvojemme ytimessä. Alueelle rakennetaan uusia puistoja ja viheralueita, jotka tarjoavat asukkaille mahdollisuuden nauttia luonnosta keskellä kaupunkia. Olemme sitoutuneet tukemaan tätä kehitystä tarjoamalla ympäristöystävällisiä asumisvaihtoehtoja. Kestävän kehityksen periaatteet näkyvät kaikessa toiminnassamme, aina rakennusmateriaaleista energiatehokkuuteen. Tavoitteenamme on luoda asuinalueita, jotka eivät ainoastaan täytä nykypäivän vaatimuksia, vaan myös turvaavat tulevaisuuden sukupolvien elinolosuhteet.

Pasilan kulttuurinen kirjo

Pasila ei ole pelkästään liike-elämän keskus, vaan myös kulttuurin ja taiteen kehto. Alueen galleriat, teatterit ja tapahtumat tarjoavat asukkaille ja vierailijoille rikkaan kattauksen kulttuurielämyksiä. Pasilaan avattiin vuonna 2023 uusi keikkapaikka Böle Arena Messukeskuksen tiloihin. Itä-Pasila jättää tarvittavan rouheuden uuden Pasilan ilmeeseen.  Erityisesti Pasilan seinämaalaukset ja katutaide ovat tuoneet alueelle oman uniikin ilmeensä. Ne heijastavat kaupunginosan luovaa henkeä ja tarjoavat asukkaille inspiroivan ympäristön elää ja työskennellä. Pasilassa voi myös monipuolisesti harrastaa. Mäkelänrinteen uintikeskus on maamme suurimpia uimahalleja.

Avain Asunnot ja Pasilan tulevaisuus

Me olemme sitoutuneet olemaan mukana Pasilan tulevaisuuden rakentamisessa. Tavoitteenamme on tarjota asukkaillemme paitsi koti, myös osa yhteisöä, joka kasvaa ja kehittyy yhdessä. Panostamme asumisen laatuun ja palveluihin, jotka tekevät Pasilasta entistä houkuttelevamman paikan asua. Tällä hetkellä rakennamme noin 100 asuntoa Pasilan Triplan pohjoispuolelle ja suunnittelemme lisää asuntoja lähelle VR:n pääkonttoria. Uusien asuntojen rakentaminen ja olemassa olevien kiinteistöjen päivittäminen ovat osa laajempaa visiotamme, jossa jokainen asukas voi löytää itselleen sopivan kodin Pasilasta. Tulevaisuudessa Pasila tulee olemaan entistäkin eläväisempi ja monipuolisempi, ja me olemme ylpeitä voidessamme olla osa tätä kehitystä.
Edellinen
Asuntoja kasvualueille: Tuusula Hyrylä
Seuraava
Avain Yhtiöille voitollinen vuosi 2023