Muuttajan vinkit

Muuttourakkaa ei kannata pelätä.  Sanotaanhan, että kun yksi ovi onneen sulkeutuu, toinen avautuu. Alla on vinkkejä ja muistilistaa asumisoikeus- ja vuokra-asuntoon tai sieltä poismuuttajalle.

Tee muuttoilmoitus

Jotta kirjeposti tavoittaa sinut muuton jälkeenkin, tee muuttoilmoitus sekä postille että maistraatille. Helpoiten se onnistuu netissä.

Tee sähkösopimus

Ilman sähköä ei pärjää, joten kun muuttopäivä on varmistunut, tee sähkösopimus uuteen asuntoosi ja irtisano vanha. Sähkön hinnoissa on eroja, joten kannattaa kartoittaa sen hetkinen markkinahinta.

Aktivoi nettiliittymä

Avain Asunnoissa on ilmainen nettiliittymä, mutta sovi Internet-yhteyden aktivoimisesta uuteen osoitteeseesi.   

Ota laaja kotivakuutus

Kotivakuutus on pakollinen myös asumisoikeus- ja vuokra-asunnoissamme. Kannattaa ottaa ns. laaja kotivakuus, jolloin suurin osa arjen pienistä ja vähän isommistakin vahingoista korvataan. 

Tarkasta tuet

Jos olet oikeutettu saamaan asumistukea tai jos muuttaminen vaikuttaa muihin saamiesi tukien määrään, muista ottaa yhteyttä Kelaan.

Arvioi muuttolaatikoiden määrä

Kunnolliset muuttolaatikot tekevät urakasta paljon sujuvamman. Yksiön tai kaksion tavarat mahtuvat useimmiten 20–50 laatikkoon, kun taas kolmi-, neli- tai viisihuoneisessa asunnossa majaileva tarvitsee 40–80 laatikkoa. Muuttolaatikot voi ostaa tai vuokrata.

Muuttopäivä voi olla vapaapäivä

Useimpiin työehtosopimuksiin on kirjattu, että työntekijä saa pitää yhden palkallisen muuttopäivän. muista siis ilmoittaa asiasta työnantajallesi.

Tarkasta uusi asunto

Listaa uuden asunnon mahdolliset puutteet heti ja ilmoita ne talon omistajalle. Tämä kannattaa tehdä ennen kuin olet vienyt omia tavaroitasi uuteen asuntoon, jotta tiedät, mistä kolhuista ja vaurioista olet itse vastuussa ja mikä on edellisen asukkaan aiheuttamaa. Ota isoimmista korjaamista vaativista asioista kuvat.

Siivoa edellinen asunto

Huolehdi, että entisessä asunnossasi paikat jäävät puhtaiksi. Uusien asukkaiden on mukavampi muuttaa, kun nurkista ei löydy pölyhiiriä ja keittiön laatikostoista leivänmuruja. Poismuuttosiivouksesta on saatavissa tarkat ohjeet. Jos entisessä asunnossasi on puutteita, kuten vuotavia vesikalusteita tai toimimattomia sähköpistorasioita, nyt on viimeinen hetki ilmoittaa niistä kiinteistöhuoltoon. Avaimet tulee palauttaa kiinteistöhuoltoyhtiöön. Niitä ei saa koskaan luovuttaa suoraan uusille asukkaille.

Ilmoita huoltoyhtiölle muutosta

Ilmoita kiinteistöhuollolle, että olet muuttanut uuteen asuntoosi. Huoltoyhtiö vastaa siitä, että oikea sukunimi vaihdetaan ulko-oveesi.

Kaikissa muuttoon liittyvissä asioissa voit aina olla yhteydessä asiakaspalveluumme!

Terveisin

Aune Lauronen, Myyntipäällikkö

Edellinen
Avain Asunnot rakennuttaa 54 laadukasta asumisoikeusasuntoa Tuusulan ydinkeskustaan
Seuraava
Ahlströmin omistus Avain Yhtiöissä kasvoi