Pasilaan rakenteille 44 uutta ARA-kerrostaloasuntoa

A-Kruunu on allekirjoittanut urakkasopimuksen Tencon Oy:n kanssa vuokratalon rakentamisesta Keski-Pasilan Ratapihakorttelien alueelle Tulistimenkadulle. Hankkeen on suunnitellut Arkkitehdit Hannunkari & Mäkipaja Oy.

A-Kruunun talo on osa neljän rakennuksen muodostamaa lähes umpikorttelimaista kokonaisuutta, jossa rakennusmassojen korkeudet vaihtelevat Ratapihakortteleille tyypillisesti. A-Kruunun asuntojen keskipinta-ala on 56 neliötä.

Asunnoissa ei ole huoneistokohtaisia saunoja. Taloon tulee saunaosasto ja kerhotila asukkaiden käyttöön. Autopaikkoja hankkeelle tulee 14 kpl, ja ne sijoittuvat pihakannen alle ja viereiseen kortteliin pysäköintitaloon.

– Hankkeemme myötä monipuolinen asuntotarjonta kasvaa arjen sujuvuuden kannalta mainiolla Pasilan Ratapihakorttelien alueella. Nykyinen korkotaso vaikuttaa luonnollisesti myös ARA-hankkeiden toteuttamisedellytyksiin, ja olemme iloisia saadessamme tämän hankkeen rakenteille. Hankkeen riskien hallintaan olemme toimintaympäristön tilanteesta johtuen panostaneet vielä tavanomaistakin enemmän, toteaa A-Kruunun toimitusjohtaja Jari Mäkimattila.

Tulistimenkatu 10:n kohde täydentää A-Kruunun vuokra-asuntokantaa Pasilassa. Keväällä valmistui 122 asunnon kohde Pasilankatu 11 ja 13:een, jonne hakijoita oli 3000. Tulistimenkadun asunnot ovat haettavissa kolme kuukautta ennen talon valmistumista. Asuntojen vuokrataso tulee määräytymään omakustannusperiaatteella, ja asukasvalinta tapahtuu säädettyjen valintaperusteiden mukaan. Rakentaminen käynnistyy syksyllä, ja kohteen arvioitu valmistumisaika on keväällä 2025.

– Hienoa, että pääsemme aloittamaan yhteistyön A-Kruunun kanssa tällä laadukkaasti suunnittelulla hankkeella. Keski-Pasilan alue on meille entuudestaan tuttu ja hanke sopii erinomaisesti tuotantoputkeemme. Hanke on meille asuntorakentajana tärkeä tässä suhdannetilanteessa, toteaa Tencon Oy:n toimitusjohtaja Matias Mehtätalo.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Jari Mäkimattila, jari.makimattila@a-kruunu.fi, puh. 0207 207 108

Toimitusjohtaja Matias Mehtätalo, matias.mehtatalo@tencon.fi, puh. 020 762 4728

A-Kruunu on valtion erityistehtäväyhtiö, tehokas ja vastuullinen kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen tuottaja ja omistaja. Yhtiön tavoitteena on rakennuttaa asukkaiden arvostamia asuntoja. Yhtiön tehtävänä on myös edistää puurakentamista, asumisen innovaatioita, kiertotaloutta ja vähähiilisyyttä.

Tencon Oy kuuluu Avain Yhtiöt -konserniin, ja on vuonna 2017 perustettu uudisrakentamiseen erikoistunut rakennusliike. Tencon toteuttaa hankkeet kokonaisurakkana vastaten kokonaisvaltaisesti työmaan johtamisesta sekä hankinnoista. Yhtiö toimii pääkaupunkiseudulla ja keskittyy suuriin kerrostalohankkeisiin.

Edellinen
Asiakaspalvelu kesällä
Seuraava
Avain Asunnot rakennuttaa Tampereelle uusia asumisoikeusasuntoja