Ranta-Kartano valmistuu marraskuun loppuun mennessä

Lahden Ranta-Kartanon monisukupolvikorttelin rakennustyöt ovat edenneet aikataulussaan ja harjannostajaisia vietetään keskiviikkona. Lahden aivan ydinkeskustaan rakentuvaan kohteeseen tulee yhteensä 178 asuntoa, joista 74 on Lahden vanhusten asuntosäätiö sr:n, 33 Avain Asumisoikeuden ja 71 Avain Vuokra-asuntojen omistuksessa. Lahden vanhusten asuntosäätiön rakennuttajakonsulttina on H&H Consulting. Kohteen pääurakoitsijana toimii Varte Lahti Oy.

Kohteen teemana on eri sukupolvien kohtaaminen. Lahtelaisia ja tulevia asukkaita on kuultu kohteen suunnittelun ja rakentamisen aikana. Toiveiden mukaan kortteliin rakentuu kaikkien asukkaiden yhteinen olohuone ja viihtyisä piha-alue, joilla kohtaamiselle ja yhteisöllisyydelle luodaan puitteet.

”Kohteen kysyntä on ylittänyt odotukset. Avain Asuntojen asumisoikeusasunnot jo ovat loppuunmyytyjä ja vuokra-asuntojen vuokraus alkaa kesän jälkeen. Projekti on sujunut mallikkaasti aikataulussa maailman tilanteesta huolimatta”, kertoo Avain Asuntojen myynti- ja markkinointijohtaja Elias Kiviranta.

”Talon asunnoista on hienot näkymät kohti Kisapuistoa, Vesijärveä ja Fellmanninpuistoa. Kodit ja talon yhteiset tilat ovat esteettömiä ja säätiön asunnot on varusteltu liikkumista helpottavin apuvälinein. Ajatuksena on, että monisukupolviseen yhteisöllisyyteen nojaavassa asumisessa voi vetäytyä oman kodin yksityisyyteen, mutta yksinäisyyttä ei tarvitse potea”, toteaa Lahden vanhusten asuntosäätiön toiminnanjohtaja Sanna Mäkinen. 

”Työmaa on edennyt hienosti suunnitelmien mukaan. Koronaviruspandemian ja Ukrainan sodan rakennusalalle aiheuttamista haasteista huolimatta hanke on aikataulussa, työmaalla on tehty erinomaista työtä. On ilo päästä juhlimaan pääurakoitsijana näin merkittävän hankkeen harjannostajaisia”, kertoo Varte Lahden toimitusjohtaja Juha Sankari.

Kuvassa Avaimen toimitusjohtaja Perttu Liukku keskellä, vasemmalla Avaimen Myynti- ja asiakaspalvelupäällikkö Ruut Vesenterä ja oikealla Lahden kaupungin kaupungingeodeetti Juha Helminen.

Lisätietoja:

Elias Kiviranta, Myynti- ja markkinointijohtaja, Avain Asunnot Oy, p. 020 7624788 elias.kiviranta@avainyhtiot.fi

Sanna Mäkinen, toiminnanjohtaja, Lahden vanhusten asuntosäätiö sr, p. 0400 54 3828, sanna.makinen@lvas.fi

Juha Sankari, toimitusjohtaja, Varte Lahti Oy, p. 044 355 2795, juha.sankari@varte.fi

Avain Yhtiöt on suomalainen konserni, joka on erikoistunut asuntojen omistamiseen ja asumisen palvelujen tuottamiseen, rakennuttamiseen, rakentamiseen sekä korjausrakentamiseen. Avain Yhtiöiden omistuksessa on yli 10 000 asuntoa ja rakenteilla on yli 1 000 asuntoa. Avain Yhtiöiden tavoitteena on rakennuttaa vuosittain 1 000 uutta asuntoa keskeisille kasvualueille Suomessa. Konsernin vuosittaisten investointien arvo on yli 120 M€. www.avainasunnot.fi

Lahden vanhusten asuntosäätiö sr on Lahdessa toimiva ikäihmisten ja erityisryhmien asuntojen ja palveluiden tarjoaja. Säätiö vuokrauksessa on 1255 kotia. Säätiö toiminnallaan edistää ikääntyneen ihmisen laadukasta ja toimintakykyä tukevaa kotona asumista. www.lvas.fi

Varte -konserni on yli 25 vuotta toiminut suomalainen talonrakennusalan perheyritys, jonka toiminta keskittyy Pääkaupunkiseudulle ja Lahteen. Varte tekee niin asuin- kuin toimitilarakentamista ja on erikoistunut niin uudis- kuin korjausrakentamiseen. www.varte.fi

Edellinen
Avain Asuntojen asiakkuuspäälliköksi on valittu Marjo Paulin
Seuraava
Avain Asunnot mukana Social Housing Festivaaleilla 15.6.2022