Kuva korttelin 17109 Avaimen osuudelle suunnitellusta hankkeesta, johon tulee yhteensä 104 asuntoa, runsaasti liiketilaa sekä alueen toimijoiden yhteinen pihakannen alle rakennettava pysäköintilaitos. Tuoreen kiinteistökaupan myötä Avain ryhtyy suunnittelemaan uuttaa korttelikokonaisuutta nyt työn alla olevan korttelin 17109 pohjoispuolelle. HPK Arkkitehdit Oy

Senaatti-kiinteistöt ja Avain Yhtiöt kiinteistökauppaan Pasilan Ratapihakorttelista

Senaatti-kiinteistöt ja Avain Yhtiöt ovat allekirjoittaneet 30.11.2022 kiinteistökaupan Pasilan Ratapihakortteleiden alueella sijaitsevasta keskustatoimintojen korttelialueesta. Kiinteistökauppa syntyi keväällä 2022 käydyn tarjouskilpailun pohjalta ja kauppahinta oli noin 22 miljoonaa euroa.

”Nyt tehdyn kiinteistökaupan myötä Ratapihakorttelien alue alkaa olla suurimmaksi osaksi myyty. Kilpailuttamatta on enää kaksi pohjoisinta korttelia. Olemme iloisia, että jälleen yhden korttelin omistus on siirtynyt osaavan toteuttajan käsiin. Kiitämme myös Helsingin kaupunkia hyvästä ja tiiviistä yhteistyöstä Ratapihakorttelien alueen toteutuksen edistämiseksi.”, sanoo Senaatti-kiinteistöjen myyntipäällikkö Leena Palokangas.

Kortteliin rakentuu modernia liiketilaa sekä vapaarahoitteista ja tuettua asuntotuotantoa. Korttelissa on rakennusoikeutta 15.500 k-m2 ja rakentaminen alkaa aikaisintaan vuonna 2024. Kortteli myytiin voimassa olevalla asemakaavalla, jossa kortteli on osoitettu keskustatoimintojen korttelialueeksi C. Asemakaava mahdollistaa liike-, toimisto- ja palvelurakentamisen lisäksi myös asumista.

”Ratapihakorttelialueen tuoreen kiinteistökaupan myötä Avain Yhtiöt täydentää Keski-Pasilan hankesarjaansa kolmannella ja sarjan toistaiseksi suurimmalla hankkeella. Uskomme, että nyt suunnitteille lähtevään kortteliin tulee aikanaan rakentumaan mielenkiintoinen kokonaisuus nykyisille ja tuleville kaupunkilaisille. Kiitämme sujuvasta yhteistyöstä Senaatti-kiinteistöjä ja odotamme suurella mielenkiinnolla tulevaa yhteistyötä alueen muiden toimijoiden ja Helsingin kaupungin kanssa.” toteaa rakennuttajapäällikkö Perttu Hettula Avain Yhtiöiltä.

Ratapihakortteleista monipuolinen ja kantakaupunkimainen asuinalue loistavien kulkuyhteyksien varrelle

Ratapihakorttelit sijaitsevat Keski-Pasilan palvelujen ja liikenneyhteyksien äärellä, aivan Pasilan juna-aseman ja Tripla-keskuksen vieressä. Alueelle rakennetaan myös peruskoulu ja päiväkoteja ja elävöittäjiksi kivijalkaliiketiloja, viherkattoja sekä puistoja. Pasila on Helsingin merkittävin joukkoliikenteen solmukohta ja vuoteen 2040 mennessä Pasila on noin 30 000 asukkaan kaupunginosa, joka tarjoaa työpaikan yli 50 000 ihmiselle. Keski-Pasilan alueen rakentamisen tavoitteena on Helsingin ja koko pääkaupunkiseudun kilpailukyvyn parantaminen.

Lisätiedot: 

Senaatti-kiinteistöt

myyntipäällikkö Leena Palokangas

puh. 050 308 9158, leena.palokangas@senaatti.fi

Avain Yhtiöt Oy

rakennuttajapäällikkö Perttu Hettula

puh. 044 336 9913, perttu.hettula@avainyhtiot.fi

Avain Yhtiöt on suomalainen konserni, joka on erikoistunut asuntojen omistamiseen ja asumisen palvelujen tuottamiseen, rakennuttamiseen, rakentamiseen sekä korjausrakentamiseen. Avain Yhtiöiden omistuksessa on yli 10 000 asuntoa ja rakenteilla on yli 1 000 asuntoa. Avain Yhtiöiden tavoitteena on rakennuttaa vuosittain 1 000 uutta asuntoa keskeisille kasvualueille Suomessa. Konsernin vuosittaisten investointien arvo on yli 120 M€. www.avainasunnot.fi

Senaatti-kiinteistöt on valtion kiinteistöasiantuntija ja toimitilakumppani. Luomme asiakkaidemme kanssa heidän toimintaansa tukevia työympäristöjä ja vastaamme niiden ylläpidosta. Kehitämme valtion kiinteistövarallisuutta ja pidämme huolta kulttuurihistoriallisista kohteista. Vastuullisuus on kaiken toimintamme keskiössä. Teemme tilaa innostumiselle ja onnistumiselle! www.senaattimyy.fi

Edellinen
Kuopion saaristokaupunkiin valmistui 35 uutta Avaimen vuokrakotia
Seuraava
Avain Asunnoille tekoälyohjattu lämmönsäätöjärjestelmä yli sataan kiinteistöön