Siivoa ekologisesti

Ympäristöystävällinen siivous – hyväksi sinulle ja luonnolle

Siivous on olennainen osa kodin ylläpitoa, mutta perinteiset siivousmenetelmät ja -aineet voivat olla haitallisia ympäristölle. Me ymmärrämme, että ekologinen siivous on tärkeä osa vastuullista asumista. Ekologinen siivous alkaa valinnoista, joita teemme siivoustuotteiden suhteen. Luonnonmukaiset siivousaineet ovat usein yhtä tehokkaita kuin kemialliset vaihtoehdot, mutta ne eivät kuormita ympäristöä samalla tavalla. Lisäksi monikäyttöiset siivousvälineet, kuten mikrokuituliinat, vähentävät tarvetta käyttää kertakäyttöisiä siivousmateriaaleja.

Luonnonmukaiset siivousaineet – terveellinen valinta

Luonnonmukaiset siivousaineet ovat yksi avainaspekti ekologisessa siivouksessa. Ne ovat valmistettu ympäristöystävällisistä ja myrkyttömistä ainesosista, jotka ovat turvallisia niin ihmisille kuin lemmikeillekin. Suosittelemme valitsemaan tuotteita, jotka ovat saaneet ympäristömerkinnän, kuten Joutsenmerkin tai EU-ympäristömerkin. Kotikonstein voit myös valmistaa tehokkaita siivousaineita esimerkiksi etikasta, soodasta ja sitruunamehusta. Nämä ainekset ovat edullisia ja niitä löytyy usein jo valmiiksi kotoa. Lisäksi ne ovat biologisesti hajoavia ja turvallisia käyttää.

Vähennä, kierrätä ja käytä uudelleen – kestävän siivouksen periaatteet

Kestävä siivous ei ole vain aineiden valintaa, vaan myös kulutustottumusten tarkastelua. Vähentämällä tarpeetonta kulutusta ja suosimalla kestäviä siivousvälineitä, kuten bambusta valmistettuja harjoja tai rättejä, voimme vähentää jätteen määrää. Avain Asunnoilla kannustamme asiakkaitamme kierrättämään vanhat siivousvälineet ja hyödyntämään uudelleenkäyttöä missä se on mahdollista. Kierrätys ja uudelleenkäyttö eivät rajoitu pelkästään siivousvälineisiin. Vanhat t-paidat voivat saada uuden elämän siivousrätteinä. Tällaiset pienet teot auttavat meitä kaikkia elämään ekologisemmin.

Siivousvälineiden huolto ja säilytys

Siivousvälineiden asianmukainen huolto ja säilytys ovat tärkeitä ekologisen siivouksen näkökulmasta. Puhdas ja hyvin huollettu siivousväline kestää käytössä pidempään, mikä vähentää tarvetta ostaa uusia tuotteita. Suosittelemme säännöllistä siivousvälineiden puhdistusta ja kuivausta, jotta ne pysyvät hygieenisinä ja toimivina. Esimerkiksi mikrokuituliinat ja mopin päät kannattaa pestä säännöllisesti, ja harjat sekä luudat on hyvä puhdistaa liasta ja pölystä käytön jälkeen. Näin varmistat, että siivousvälineesi ovat aina valmiina seuraavaan siivouskertaan ja kestävät käytössä vuosia.

Ekologinen siivous Avain Asuntojen kohteissa

Me olemme sitoutuneet ympäristöystävällisiin arvoihin kaikessa toiminnassamme. Tarjoamme asukkaillemme ohjeistusta ja tukea ekologisen siivouksen toteuttamiseen. Yhteisissä tiloissamme käytämme vain ympäristöystävällisiä siivousaineita ja -menetelmiä, ja kannustamme asukkaitamme tekemään samoin omassa kodissaan. Ekologinen siivous on osa laajempaa kestävän kehityksen tavoitettamme, jossa jokainen asukas voi vaikuttaa positiivisesti ympäristöönsä. Yhdessä voimme luoda puhtaampia ja terveellisempiä koteja, jotka edistävät sekä asukkaiden hyvinvointia että ympäristön suojelua.
Edellinen
Asuntoja kasvualueille: Tuusula Hyrylä
Seuraava
Avain Yhtiöille voitollinen vuosi 2023