UKI Arkkitehdit Oy:n havainnekuva As. Oy Jyväskylän Paperitehtaankatu 24:sta.

Skanska myy Avain Asumisoikeus Oy:lle asuintalon

Skanska myy Avain Asumisoikeus Oy:lle asuinkerrostalon Jyväskylän Kankaan alueelta

Skanska ja Avain Asumisoikeus Oy ovat sopineet rakenteilla olevan As. Oy Jyväskylän Paperitehtaankatu 24:n kaupasta. Taloon tulee 46 asuntoa.

”Hankkeen maanrakennustyöt ovat käynnistyneet. Projekti valmistuu syksyllä 2020”, kertoo työpäällikkö Miika Tanskanen Skanskasta.

”Kyseessä on Avain Asuntojen ensimmäinen kohde Kankaan alueella, jonka keskeinen sijainti tekee siitä varmasti yhden kysytyimmistä. Avain Asunnot vahvistaa tietoisesti asuntokantaansa Jyväskylän seudulla, ja uusia asuntoja on rakenteilla Kankaan lisäksi myös Jyväskylän Haukkalaan ja Muuramen Kinkomaalle”, sanoo Avain Rakennuttaja Oy:n toimitusjohtaja Ville Mäenpää.

Kuusikerroksisen talon asuntojen koot vaihtelevat 30 neliön yksiöistä 77-neliöisiin perheasuntoihin. Aivan lähellä sijaitsevat Jyväs-Parkin Kankaan alueen pysäköintitalot Kankaan P-talo ja P-Pergamentti. Bussiliikenne käynnistyy Jyväskylän Kankaalle kesällä 2020, ja pysäkki rakentuu juuri Paperitehtaankatu 24:n edustalle. Näin tulevilla asukkailla on erinomaiset liikenneyhteydet Jyväskylän keskustaan. Pysäkille on luvassa taidetta Kankaan prosenttikulttuurin ideologian mukaisesti.

Paperitehtaankatu 24:n arkkitehtuuri noudattelee Kankaan alueelle aikaisemmin rakennettujen talojen tyyliä harjakattoineen, tiilijulkisivuineen ja sisäänvedettyine parvekkeineen.

Tourujoen ranta tuo luonnonläheisyyttä nopeasti kasvavalle Kankaan alueelle. ”Kankaan entisen tehdasalueen rakennetulle ympäristölle luo vastapainoa Tourujoen rannan vehreys ja rehevyys. Myös taide ja erilaiset tapahtumat elävöittävät aluetta ja ovat luoneet Kankaalle oman identiteetin sekä lisäävät asukkaiden ja toimijoiden yhteisöllisyyttä”, kertoo tulosyksikön johtaja Noora Sokero Skanskasta.

Kankaalla asuu nykyisin jo yli 650 ihmistä. Uusia asuinkohteita ja toimitiloja rakennetaan jatkuvasti. Kuntokeskus Liikku, Jyväskylän koulutuskuntayhtymän Luova kampus sekä Humanistinen ammattikorkeakoulu (HUMAK) toimivat Vanhan paperitehtaan siipiosassa ja vetävät väkeä myös alueen ulkopuolelta.

Kangas on Jyväskylän kaupungin merkittävin aluekehityshanke ja tulevaisuuden älykäs kaupunginosa entisen paperitehtaan alueella. Kankaalla yhdistyvät yritystoiminta, opiskelu, asuminen ja vapaa-ajanvietto. Ensimmäiset asukkaat muuttivat Kankaalle alkuvuonna 2017. Tavoitteena on, että vuonna 2040 Kankaalla työskentelee 2 100 ihmistä ja asuu 5 000 asukasta. Skanska on rakentanut alueelle jo runsaasti asuntoja. Tuorein hanke on As. Oy Jyväskylän Viira, joka on valmistunut tammikuussa 2019.

Lisätietoja:

Avain Rakennuttaja Oy, toimitusjohtaja Ville Mäenpää, puh. 040 825 1664, ville.maenpaa@avainyhtiot.fi

Skanska Talonrakennus Oy, tulosyksikön johtaja Noora Sokero, puh. 0400 976 904, noora.sokero@skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela@skanska.fi

Edellinen
Tampereen Tesoman elinkaarikortteli yhdistää asukkaat
Seuraava
Monimuotoinen asuinkortteli Tuusulan Puustellinmetsään