Sopivat ja toimintaan mukautuvat liiketilat 

Avain Yhtiöt on suomalainen konserni, joka on erikoistunut asuntojen ja asumisen palvelujen tuottamiseen, rakennuttamiseen ja uudisrakentamiseen. Asuntojen lisäksi Avain Yhtiöt vuokraa ja myy hyviltä paikoilta liiketiloja, joita voidaan myös muokata liiketoiminnan tarpeisiin.

Liikehuoneisto-termi on laissa käytetty termi. Yleiskielessä liikehuoneistolla tarkoitetaan usein vain myymälätiloja, ja lain tarkoittamasta liikehuoneistokäsitteestä käytetään termiä toimitila tai liiketila. Liiketila voi olla esimerkiksi myymälä, ravintola, toimisto tai teollisuustila.

-Avain Yhtiöiden liiketilat ovat aina asuinkerrostalojen kivijalassa, kertoo Avain Yhtiöiden toimitiloista vastaava Jari Parkkinen.

-Usein jo liiketilan suunnitteluvaiheessa pyrimme pohtimaan tilan rakennusteknisiä ominaisuuksia ja tilan muunneltavuutta. Jos tila suunnitellaan kahvila- tai ravintolakäyttöön, tulee sinne asentaa esimerkiksi rasvakanava eli hormi, jollaista taas ei tarvita tilan myymälä- tai toimistokäytössä, Jari Parkkinen toteaa.

Vinkkejä sopivan liiketilan hankkimiseen

-Avain Yhtiöt ilmoittaa liiketiloistaan Oikotiellä, Jari Parkkinen kertoo. -Kun tulee yhteydenotto, niin kyllä me käymme aina asiakkaan kanssa läpi asioita, joita on hyvä huomioida ja miettiä tarkastikin liiketilan hankinnassa. Tällaisia asioita ovat esimerkiksi:

  • liiketilan sijainti
  • mikä on liiketoiminnan tarve tilalle – ja mahdolliset muutostyöt
  • liiketilan vuokra

Liiketoiminnalle sopivan liiketilan hankkimisvaiheessa olisi hyvä miettiä esimerkiksi sijaintia. Jos on tarkoitus avata ravintola, niin sijainti on jopa kriittisempi valintakriteeri kuin esimerkiksi markkinointitoimistolla. Onko liiketila keskeisellä paikalla, ohikulkuliikenteen varrella ja työpaikkojen läheisyydessä?

-Meillä rakennettiin esimerkiksi Kivistöön kolme liiketilaa, joista yhteen tehtiin jo rakennusvaiheessa rasvakanava, eli mahdollisuus ravintolatoiminnalle ja wc-tilat henkilökunnalle ja asiakkaille erikseen, Jari Parkkinen kertoo. 

-Liiketilan sijainti on optimaalinen ravintolalle, sillä se sijaitsee aseman vieressä, vilkkaan ohikulkuliikenteen varrella ja alueella, jossa on paljon työpaikkoja.

Liiketilaa on hyvä aina myös peilata liiketoimintaan. Vastaako tila toiminnan tarvetta jo sellaisenaan, vai tehdäänkö muutostöitä?

-Muutostyöt tietysti maksavat aina, Jari Parkkinen toteaa. -Täytyy aina myös varmistaa, että toivotut muutokset ovat rakennusteknisesti mahdollisia. Sopimus muutostöistä tehdään aina erikseen.

Muutostyöt voivat olla kosmeettisia, tilan värimaailmaan ja sisustukseen liittyviä kevyitä töitä, tai järeämpiä, jolloin lisätään vesipisteitä, sähköpisteitä tai rakennetaan uusia huonejakoja, jolloin ilmanvaihto tulee miettiä myös erikseen.

Liiketilan vuokrahinta on myös oleellinen tekijä. Monesti nälkä saattaa kasvaa sopivan liiketilan etsinnän edistyessä, mutta toki tulee pohtia tarkkaan koko liiketoiminnan kiinteitä kuluja.

-Meillä pyritään aina lähtökohtaisesti tekemään pitkiä, mielellään useamman vuoden sopimuksia, Jari Parkkinen kertoo. -Aika tyypillisesti tehdään esimerkiksi kolmen vuoden sitova sopimus ja siitä jatketaan toistaiseksi. 3 kuukauden irtisanomisaika puolin ja toisin on varsin yleinen käytäntö liiketilojen vuokraamisessa.

-Kyllä kaikki asiakkaat ja heidän tarpeensa ovat yksilöllisiä, Jari Parkkinen kertoo. 

-Kaikki liiketilojen mahdolliset muutostyötkin ovat neuvoteltavissa. Muutoskustannukset ovat oma eränsä ja liiketilan vuokrasopimus sitten liittyy tilan käyttöön, Jari Parkkinen summaa.

Liiketilatarpeissa ota yhteyttä!

Jari Parkkinen

040-704 7977

Edellinen
Järvenpään Alhotie 19 vuokrakodit saivat uudet asukkaat
Seuraava
Avain Asuntojen Tuusulan Suutarintie 7 uudiskohteen vuokraus alkaa