Vuonna 2004 tangokuningattareksi kruunattu Johanna Debreczeni esiintyi avajaisissa.

Tampereen Tesoman elinkaarikortteli avattiin juhlallisesti koronarajoitukset huomioiden

Uusia asumisen muotoja, yhteisöllisyyttä ja palveluja yhdistävä pioneerihenkinen elinkaarikortteli on otettu asukkaiden kesken ilolla vastaan Kohmankaari 9:ssä. Korttelin idea on saattaa eri-ikäiset ja erilaisissa elämäntilanteissa olevat asukkaat yhteen.  

Tampereen apulaispormestari Johanna Loukaskorpi toivotti asukkaat tervetulleiksi koteihinsa ja kiitti yhteistyökumppaneita uunituoreen elinkaarikorttelin avajaistilaisuudessa.

Hankkeessa ovat olleet mukana Tampereen kaupunki, Avain Yhtiöt, Arkkitehtitoimisto Ahonen & Kangasvieri ja Mehiläinen.

Loukaskorpi kertoi puheessaan, että 1,3 miljoonaa suomalaista asuu lähiöissä, joiden kehittämisessä ihmisten tarpeet on otettava monipuolisesti huomioon.

“Olemme halunneet tehdä Tesomasta kiinnostavan ja viihtyisän asuinalueen, ja mielestäni siinä on onnistuttu. Julkiset palvelut ovat monipuolisia, helposti saavutettavissa ja asiakkaita lähellä”, sanoi Loukaskorpi. Hän toivoi ihmisten kiinnittävän huomiota erityisesti ikääntyvien ihmisten yksinäisyyteen, joka on korostunut koronapandemian aikana.

“Elinkaarikorttelissa on yritetty huomioida ikääntyneiden asukkaiden ääni ja ajatuksena on mahdollistaa ylisukupolviset kohtaamiset, harrastustoiminta ja ihmisten osallisuus.” 

Elinkaarikorttelissa on 46 vuokra-asuntoa, 39 asumisoikeusasuntoa ja 111 asunnon palvelutalo Villa Ilonkaari, joka on ympärivuorokautista hoivaa ja huolenpitoa tarvitseville ihmisille.


Tampereen kaupungin apulaiskaupunginpormestari Johanna Loukaskorpi toivotti asukkaat tervetulleiksi uusiin koteihinsa.
Jokaisen asunnon parvekkeelta näkyy korttelin sisäpihalle, joten asukkaat osallistuivat avajaisiin poikkeustilanteessa turvallisesti omilta parvekkeiltaan. 

Tutustumiskierrokset yhteisiin tiloihin toteutettiin pienryhmissä turvavälejä noudattaen.

Asumisen ja rakentamisen kehittäminen eivät tapahdu itsekseen, ja kaupungilla on parhaat eväät tähän. Tilat on nimetty monitoimitiloiksi, koska haluamme, että asukkaat itse päättävät niiden käyttötarkoituksesta”, sanoi arkkitehti Janne Kangasvieri.

Asukkaiden yhteiskäytössä on myös sauna, kuntosali ja vierashuone. Yhteisellä pihalla on puisia viljelylaatikoita kaupunkiviljelyyn. Koronapandemia on tuottanut omat haasteensa yhteiselämään, mutta asukkaat odottavat innostuneena, että tilat saadaan nopeasti käyttöön.

“Tampere on tuore alue, jossa on tällä hetkellä 250 asuntoa, jotka olemme rakentaneet. Tarkoituksemme on vahvistaa jalansijaa Pirkanmaan alueella”, sanoi Elias Kiviranta, Avain Asunnot Oy:n myynti- ja markkinointijohtaja. 

Vuokra- ja asumisoikeusasunnon asukkailla on mahdollisuus käyttää digitaalisia porrasnäyttöjä ja asukassovellusta, joilla voi varata sauna- ja kerhotiloja, viestitellä keskenään ja ilmoittaa harrastustoiminnasta.

Elinkaarikorttelin viereisessä Westerin kauppakeskuksessa toimii Suomen ensimmäinen hyvinvointiallianssi, jossa yksityisen, julkisen ja kolmannen sektorin toimijat tekevät yhteistyötä. Keskuksessa on monenlaisia palveluita; terveysasema, neuvola, nuorisotalo, kirjasto ja yhteisökahvila. 

Avajaispuheiden jälkeen tilaisuudessa esiintyi iskelmälaulaja ja entinen tangokuningatar Johanna Debreczeni ja haitaristi Mirka Dojan.

“Asukkaiden palaute on ollut yleisesti ottaen todella myönteistä. Kaikenikäiset ihmiset ovat tutustuneet toisiinsa ja asukkailla on hyvä yhteishenki”, kertoi Heidi Nurmi Aari Isännöinnistä.

Yhteisistä tiloista kiinnostuneet kokoontuivat sisäpihalle, josta lähdettiin tutustumiskierrokselle.
Vieraat kiersivät pienryhmissä korttelin yhteiskäyttötiloissa ja tutustuivat tilojen varausjärjestelmään.

Lisätietoja antaa

Elias Kiviranta, myynti- ja markkinointijohtaja, Avain Yhtiöt Oy, p. 040 577 2784, elias.kiviranta@avainyhtiot.fi

Avain Yhtiöt lyhyesti

Avain Yhtiöt on suomalainen konserni, joka on erikoistunut asuntojen omistamiseen ja asumisen palvelujen tuottamiseen, rakennuttamiseen, rakentamiseen sekä korjausrakentamiseen. Avain Yhtiöiden omistuksessa on yli 9 000 asuntoa ja rakenteilla on yli 1 500 asuntoa. Avain Yhtiöiden tavoitteena on rakennuttaa vuosittain 1 000 uutta asuntoa keskeisille kasvualueille Suomessa. Konsernin vuosittaisten investointien arvo on yli 120 M€. www.avainasunnot.fi

Teksti: Johannes Roviomaa
Kuvat: Mikaela Holmberg

Edellinen
Avain&koti 3/2020 on ilmestynyt
Seuraava
Jyväskylän Avain Asuntomyynti muuttaa 29.-30.9.