Asumisoikeusasuntojen edut ja haitat

Asumisoikeusasuntojen edut

Asumisoikeusasunnot tarjoavat monia etuja, jotka tekevät niistä houkuttelevan vaihtoehdon monille suomalaisille. Ensinnäkin, asumisoikeusasunto on taloudellisesti järkevä valinta, sillä asumisoikeusmaksu on yleensä huomattavasti pienempi kuin vastaavan omistusasunnon hinta. Tämä mahdollistaa asumisen kohtuullisella kustannuksella, ilman että tarvitsee sitoutua suureen lainaan tai asuntolainaan. Toiseksi, asumisoikeusasunnoissa asukkailla on pitkäaikainen asumisturva. Kun asumisoikeusmaksu on suoritettu, asukas voi asua asunnossa niin kauan kuin haluaa, kunhan noudattaa asumisoikeussopimuksen ehtoja. Tämä tuo vakautta ja turvaa asukkaiden elämään, sillä heidän ei tarvitse huolehtia asunnon menettämisestä tai jatkuvasta muuttamisesta.

Asumisoikeusasuntojen haitat

Vaikka asumisoikeusasunnot tarjoavatkin monia etuja, on niillä myös haittapuolia. Yksi merkittävä haitta on asumisoikeusasunnon jälleenmyynti. Kun asukas haluaa muuttaa pois asumisoikeusasunnosta, hän ei voi myydä asuntoa vapailla markkinoilla, vaan asunnon myynti tapahtuu asumisoikeusjärjestelmän sisällä tietyin ehdoin. Tämä voi rajoittaa asukkaan liikkuvuutta ja tehdä asunnosta luopumisesta monimutkaisempaa. Toinen haittapuoli on se, että asumisoikeusasuntoihin liittyy usein odotusaikoja, erityisesti suosituilla asuinalueilla. Vaikka asumisoikeusasuntojen saanti ei perustu tuloihin, voi sopivan asunnon löytäminen kestää, sillä kysyntä voi olla tarjontaa suurempaa. Lisäksi asumisoikeusasunnon saaminen edellyttää järjestysnumeron hakemista ARA:lta, mikä voi olla uusi ja vieras prosessi monille hakijoille.

Asumisoikeusasunnon hakuprosessi

Avain Asunnoilla haluamme tehdä asumisoikeusasunnon hakuprosessista mahdollisimman sujuvan ja yksinkertaisen. Asumisoikeusasunnon hakeminen alkaa järjestysnumeron hankkimisella ARA:lta. Kun järjestysnumero on saatu, voit tutustua tarjolla oleviin asuntoihimme ja jättää hakemuksen niistä sinua kiinnostaviin. Meillä on laaja valikoima asumisoikeusasuntoja eri puolilla Suomea, joten voit löytää juuri sinulle sopivan kodin. On tärkeää muistaa, että asumisoikeusasuntoa hakiessa ei tarvitse huolehtia tuloista, sillä ne eivät vaikuta asunnon saantiin. Tämä tekee asumisoikeusasunnoista saavutettavia monille eri elämäntilanteissa oleville ihmisille. Olemme valmiita auttamaan sinua löytämään unelmiesi kodin ja vastaamaan kaikkiin asumisoikeusasuntoihin liittyviin kysymyksiisi.

Asumisoikeusasunnon ylläpito ja hallinto

Asumisoikeusasunnon asukkaana sinulla on oikeus vaikuttaa asumiseesi ja asuinympäristöösi. Asukkaat voivat osallistua asumisoikeusyhteisön toimintaan ja vaikuttaa esimerkiksi yhteisten tilojen käyttöön ja ylläpitoon. Tämä luo yhteisöllisyyttä ja antaa asukkaille mahdollisuuden olla aktiivisia oman asuinympäristönsä kehittämisessä. Avain Asunnoilla huolehdimme asumisoikeusasuntojemme ylläpidosta ja hallinnosta, jotta sinä voit keskittyä olennaiseen – viihtyisään ja turvalliseen asumiseen. Tarjoamme asukkaillemme kattavat palvelut ja tuen, jotta asumisoikeusasunnossa asuminen olisi mahdollisimman huoletonta ja mukavaa.

Asumisoikeusasunnon taloudellisuus

Asumisoikeusasunto on taloudellinen vaihtoehto monesta syystä. Asumisoikeusmaksu on kertaluonteinen maksu, joka on yleensä 10-15% vastaavan omistusasunnon hinnasta. Kuukausittaiset käyttövastikkeet ovat myös usein edullisempia kuin vastaavat vuokrat tai asuntolainan lyhennykset ja korot. Tämä tekee asumisoikeusasunnoista erinomaisen vaihtoehdon niille, jotka haluavat asua laadukkaasti mutta säästää samalla rahaa. Lisäksi tarjoamme asumisoikeusasuntoja, jotka ovat energiatehokkaita ja suunniteltu kestämään aikaa. Tämä tarkoittaa, että asukkaat voivat nauttia alhaisemmista asumiskustannuksista ja pienemmästä ekologisesta jalanjäljestä pitkällä tähtäimellä.

Ota yhteyttä

Asumisoikeusasunnot tarjoavat monipuolisen ja joustavan asumismuodon, joka yhdistää omistus- ja vuokra-asumisen parhaat puolet. Avain Asunnoilla olemme sitoutuneet tarjoamaan laadukkaita asumisoikeusasuntoja ja palveluita, jotka tukevat asukkaidemme hyvinvointia ja tyytyväisyyttä. Olipa kyseessä sitten asumisoikeusasunnon hakuprosessi, ylläpito tai taloudelliset kysymykset, olemme täällä auttamassa sinua löytämään täydellisen kodin. Jos olet kiinnostunut asumisoikeusasumisesta tai sinulla on kysyttävää, ota rohkeasti yhteyttä!
Edellinen
Avain Asuntojen rakenteilla olevat asunnot Hyrylässä valmistuneet
Seuraava
Tee tontistasi tuottoisa – Avain Yhtiöt kumppanina hankekehityksessä