Eteläisen alueen ehdokkaat

Tältä alueelta valitaan kuusi edustajaa

Eteläisen alueen ehdokkaat

Eteläisellä alueella voit äänestää, mikäli asumisoikeuskohteesi sijaitsee jossain seuraavista kunnista: Espoo, Hamina, Helsinki, Hyvinkää, Järvenpää, Kerava, Kirkkonummi, Kotka, Lohja, Mäntsälä, Nurmijärvi, Porvoo, Sipoo, Tuusula, Vantaa tai Vihti. Alueelta valitaan kuusi (6) yhteistyöelimen jäsentä.

Äänestäminen 7.11.-3.12.2023.

Kaikki 29.10.2023 mennessä rekisteröityneet äänestäjät saavat äänestyslinkin sähköpostiinsa vaalien aloitustilaisuuden jälkeen. Kutsulinkki vaalien aloitustilaisuuteen lähetetään rekisteröityneille äänestäjille ja ehdokkaille sähköpostitse samana päivä ennen vaalitilaisuuden alkua. Äänestys tapahtuu äänestyslinkin kautta 7.11.-3.12.2023 välisenä aikana. Voit äänestää ketä vaan seuraavista ehdokkaista:


Ehdokkaat julkaistaan tähän aluevaalitilaisuuksien jälkeen: Itä-Pohjoisen ehdokkaat 7.11., Keskisen alueen ehdokkaat 8.11. ja eteläisen alueen ehdokkaat 9.11.2023.

Eteläisen alueen ehdokkaat:

Reino Kettunen, Järvenpää

Helsingin Att:n peruskorjausten valvoja, tekninen tarkastaja ja Roihuvuoren Ko Oy:n  tj. Olen myös Helsingin kaupungin Ara kiinteistöjen teknisen jaoston puheenjohtaja, jossa asuntoja 43 000 ja asukkaita noin 100 000. Lisäksi olen Helenin neuvottelukunnan jäsen sekä Järvenpään kaupungin ympäristö- ja rakennuslautakunnan puheenjohtaja. Nykyisin eläkkeellä.

Markus Etelämäki, Vantaa

Hei! Olen viisikymppinen pitkähkön linjan asumisoikeusasukas Vantaalta. Olen asustellut asumisoikeusasunnossa Maarukassa jo karvaa vaille kaksikymmentä vuotta ja koronasta lähtien myös työskennellyt etänä kotoa käsin. Olen puuhastellut vuosia kohteemme asukastoimikunnassa ja olen touhunnut muiden asukkaiden kanssa tontillemme esimerkiksi grillikatoksen ja puuvajan, sekä muuta aluetta piristävää. Tämän vuoksi kohteemme paikat ovat tulleet tutuiksi ja olemme osallistuneet Avaimen järjestämiin seminaareihin ja asukasiltoihin. Äänestämistäni kannattaa harkita, jos haluat Vantaan ja lähialueen pienen ihmisen äänen kuuluviin. Uskoakseni pystyn tuomaan asukkaiden mielipiteen esiin selkeästi ja ymmärrettävästi.

Jani-Pekka Leino, Helsinki

Minulla on laaja-alainen kokemus erilaisista luottamustehtävistä, tällä hetkellä vastaan kunnallisessa luottamustehtävässäni useiden miljoonien kiinteistö ja muusta maaomaisuuden ylläpidosta. Ehdoton vahvuuteni on vastuullisuuteen ja yhteistoimintaan liittyvissä kysymyksissä. Lisäksi mikäli minut valitaan yhteistyöelimeen tuon kaikille Avaimen aso-asukkaille lisäarvoa mm. turvallisuusjohtamisen, kiinteistöhallinnan ja siihen liittyvän ongelmatiikan ja henkilöstönhallinnan kautta.

Piia Kosonen, Helsinki

Pasi Hallikainen, Järvenpää

Olen 61v. eläkeläis sinkku. Edustajana tulisin toimimaan kaikkien hyväksi niin, että asukkailla olisi mukavat asumisolot. Olen kiinnostunut hoitamaan yhteisiä asioita ja asukkaiden viihtyvyys on minulle ykkösasia.

Nokkala Taru, Kerava

Olin yhteistyöelimen jäsen jo aiemmalla kaudella, mutta vielä siellä ei kovin vauhtiin päästy ja olin jo luopumassa koko hommasta. Mieli muuttui, kun asukaskokouksessa pyydettiin jatkamaan. Takana pari vuotta asumisoikeusasumista nykyisessä asunnossa, ja tuona aikana on käyty läpi ihana/kamala perusparannusremontti. Tuosta jäikin paljon ajatuksia, miten asiat voisi tehdä paremmin. Ja varsinkin tiedottaa asioista kunnolla. Eli 47v System manager Keravalta ehdolla, taas.

Kari Pauloho, Porvoo

Tervehdys Porvoon Toukovuorelta. Nimeni on Kari Pauloaho ja olen toiminut Avain Yhteistyöelimessä nyt yhden kauden, lisäksi olen toiminut taloyhtiömme asukasvalvojana. Ymmärrys asumismuodostamme – siihen liittyvästä rakentamisesta, korjauksista, tuloista, menoista ja itse asukkaista ja viihtyvyyden ja mukavuuden lisäämisestä on kasvanut ja laajentunut. Haluaisinkin jatkossa hyödyntää saamaani kokemusta ja vaikuttaa täten kaikkien asukkaiden ja yhtiön hyväksi.

Antti Iiskola, Jokela

Haluan varmistaa, että Avain Asumisoikeus Oy muistaa tarkoituksensa, joka on tarjota kohtuuhintaista asumista, eikä tavoitella voittoa. ASO-asumisen tulee olla selvästi alueen vuokratasoa halvempaa, mutta tämä ei tällä hetkellä toteudu. Avaimen tehostamistoimet ovat johtaneet heikentyneeseen palveluun ja mm. isännöitsijöiden vaikuttamismahdollisuuksia on leikattu rajusti, säästösyistä. Haluan varmistaa, että meidän asukkaiden ääni kuuluu nyt ja tulevaisuudessa.

Sähköposti: aiiskola@gmail.com

Tarja Kesä-Heino, Helsinki

Olen pk-seudun asumisoikeuskohteen kokemusasiantuntija niin asumisen kuin perusparannusremontinkin osalta. Ensimmäinen kausi yhteistyöelimessä osoitti, mitkä vaikuttamisen paikat kannattaa käyttää hyväksi ja miten eri toimikunnissa saa asukkaiden äänen kuuluville. Haluaisin jatkossakin olla asukkaan äänenä päätöksissä, joilla on joko välitön tai välillinen vaikutus meidän Avain-asumisoikeusasukkaiden elämään.

Pyrin osaltani edistämään yhteisöllistä asumista mm. toimimalla aktiivisen asukastoimikuntamme puheenjohtajana. Haluan myös pitää helsinkiläisten asukkaiden äänen kuuluvana valtakunnallisessa yhteistyöelimessä.

Asumisoikeuskohde: Helsingin Paciuksenkaari 10 ja 12 KT
Sähköposti: tarjakesaheino@gmail.com

Taina Penttinen, Hyvinkää

Olen Taina Penttinen 60v, asun Hyvinkäällä yhdessä mieheni kanssa. Työskentelen Elisa Oyj:ssä Yritysasiakasyksikössä ratkaisuasiantuntijana. Oman työtehtävän ohella toimin yksikköni neuvottelevana luottamusmiehenä ja olen toista kautta Ammattiliitto Pron edustajistossa. Olen asunut asumisoikeusasunnoissa 8 vuotta ja tunnen rivitalo- ja erillisasuntoasumisen arjen. Minulle on tärkeää, että kaikissa asumismuodoissa asumista ja asukkaita kohdellaan yhdenveroisesti Avain Asumisoikeus Oy:n kohteissa.

Sähköpostisoite: tainakpenttinen@gmail.com

Hanna-Mari Nurmela, Jokela

Olen 39-vuotias 7 lapsen kotiäiti Tuusulan Jokelasta. Asumisaikanani olen toiminut asukastoimikunnassa puheenjohtajana ja turvallisuusvastaavana. Asetuin ehdolle vuonna 2022 ja kiitän äänestäjiä luottamuksesta, jotta olen saanut olla asukasedustaja yhteistyöelimessä. Aktiivisella asenteella yhdessä muiden kanssa olemme saaneet rakennettua hyvän alun yhteistyölle.

Koen hyvin tärkeäksi saada asukkaiden äänen kuuluviin ja jatkaa hyvää luotua yhteistyötä tulevien yhteistyöelimien jäsenien sekä Avaimen kanssa.

Olisi merkittävää saada tasapuolista hyvää palvelua ja on tärkeää osata ennakoida sekä turvata kiinteistökannan hyvä ylläpito.

Tärkeäimpiä tehtäviä on saada asumisviihtyvyys nousuun, joka luo lisäarvoa ja ylläpitää käyttöaste hyvänä. Tarvitsemme pitkäjänteistä rakennuskannan ylläpitoa, joten korjaustarpeiden ja remonttien suunnittelun ja toteuttamista on järkevä edistää. Rakennettaisiin eri alueille asuntoja kaikenlaisiin elämäntilanteisiin, löytäisimme erilaisiin elämäntilanteisiin, tarpeisiin ja toiveisiin vastaavia koteja. On tärkeää varmistaa, että uuden rakentamisen sijaan on myös parempi pitää huolta jo olemassa olevista kohteista.

Yhteistyöelimessä on asukkailla muun muassa oikeus osallistua, antaa lausuntoja ja päättää tietyistä asumisoikeusyhteisöä koskevista asioista. Asukkaana voimme vietyä yhteisiä tärkeitä asioita eteenpäin, joten suosin vahvaa yhteydenpitoa yhteistyöelimeen.

Asumisoikeusasuntojen merkitys olisi tasavertainen asuminen, joka tarkoittaa, että kaikilla ihmisillä on oikeus asua turvallisessa ja terveellisessä ympäristössä sekä kohtuuhintainen asumismuoto turvataan tulevaisuudessa.

Yhteisöllisyys on minulle tärkeä arvo.

Lisätietoa: mari_2004@hotmail.fi

Artturi Kojonen, Helsinki

Olen Artturi Kojonen, 44 -vuotias mies. Asun ja työskentelen pääkaupunkiseudulla.  Perheeseeni kuuluu vaimo, teinitytär ja vuoden ikäinen villakoiranpentu. Minulle on tärkeää että, asunnossa viihtyy, kiinteistöpalvelut toimivat, asuminen on helppoa ja kohtuullisen hintaista. Siksi valintani on asumisoikeus. ASO omistajayhtiöitten rikastuttaminen ei kuulu minun tavoitteisiin. Siksi haluan olla varmistamassa, että vastikkeiden määräytyminen on perusteltua ja reilua. Vastikemaksujen tulisi seurata oikeita kustannuksia sekä huomioida kiinteistöarvon nousun.

Sirkka Halonen, Hyvinkää

Pidän erittäin tärkeänä sitä, että kaikki toiminnot Avaimella ovat läpinäkyviä ja että niistä tiedotetaan asukkaille selkeästi ja viivyttelemättä. Nyt tiedotus ei toimi kohteiden yhtiötasolla. Olisi syytä selvittää, miten asianlaita on koko Suomen osalta.  Asukkaille lähetetyt kyselyt ja niistä saadut palautteet raportoidaan kyllä seminaareissa, mutta palautteet eivät ole aikaansaaneet selkeää muutosta parempaan. Olemme osaomistajia, mutta meillä on täysi oikeus vaikuttaa kohteidemme asukkaiden hyvinvointiin. Erityisen tärkeänä pidän myös sitä, että yhteisöllisyyden lisääminen kaikilla tasoilla saataisiin aikaan. Aidon vuorovaikutuksen ja pohjalta saadaan aikaan asukkaiden viihtyminen ja hyvinvointi sekä säilyminen Avaimen osakkaana.

Anneli Vanamo, Helsinki

Olen asunut Avaimen kohteessa Muottikuja 5, Pitäjänmäki, kohta seitsemän vuotta. Asumiseni alusta lähtien olen toiminut asukastoimikunnan puheenjohtajana. Asukkaiden ja naapureiden asioiden hoito sekä asumisviihtyvyyden parantaminen ovat tärkeitä asioita. Asukastoimikunnan työ on monipuolista. Saa tutustua naapureihin ja tietää, mitkä asiat ovat heille merkityksellisiä ASO-asumisessa. Asukastoimikunnan työssä saa myös osallistua asukkaiden yhteisten tapahtumien, juhlien ja talkoiden järjestämiseen.

Vuosi sitten perustettiin Avaimen Yhteistyöelin ja ilokseni tulin valituksi. Olin erittäin innokas osallistumaan ja vaikuttamaan kaikkien Avaimen asukkaiden asioiden hoitamiseen. Yhteistyöelimen työ oli uutta meille kaikille jäsenille. Itse olen kokenut, että työ on ollut haastavaa, mutta myös mielenkiintoista ja avartavaa sekä lisännyt innostustani yhteisten asioiden hoitamiseen.

Valintani ensimmäiseen Yhteistyöelimeen oli minulle hieno asia, että olin luottamuksen arvoinen.

Olen osallistunut kaikkiin Yhteistyöelimen omiin kokouksiin ja seminaareihin sekä toiminut sihteerinä Yhteistyöelimen omissa kokouksissa. Olen myös osallistunut kaikkiin kokouksiin ja seminaareihin, jotka ovat olleet yhteisesti Avaimen kanssa. Asioiden käsittely on lisännyt tietomäärää ja tietoisuutta, miten paljon voi vaikuttaa ja miten paljon Yhteistyöelin voi osallistua ja tehdä yhteisten asioiden hyväksi. Haastetta riittää.

Yhteistyöelimen Yleisten asioiden -toimikunnassa olen koollekutsujana ja vetäjänä. Olen lukenut paljon erilaisia lakeja, ohjeita ja toimintatapoja, kuten myös muut toimikunnan jäsenet Raimo, Hanna, Kristiina ja Tarja. Toimikuntamme työsarka oli melkoinen tänä ensimmäisenä kautena ja olen erittäin kiitollinen mainitsemilleni muille jäsenille heidän suuresta työpanoksesta. Olen kirjoittanut toimikuntamme raportit ja esitellyt ne Yhteistyöelimelle. Ahkerointi on tuottanut tulosta ja olemme saaneet paljon aikaiseksi. Tätä työtä on vielä tekemättä ja tätä työtä haluan jatkaa.

Kilpailutus -toimikunnassa olen jäsenenä. Olen lukenut ja tutkinut tarkasti kaikki toimikunnan saamat raportit ja antanut niistä pyydetyt kommentit. Raportteja ja asiakirjoja on ollut paljon ja minulle on ollut tärkeätä antaa niistä kaikista oma mielipiteeni.

Kaikessa ensimmäisen Yhteistyöelimen työssä minua on auttanut pitkä kokemukseni erilaisissa talous- ja henkilöstöhallinnon tehtävissä sekä pitkä järjestökokemukseni. Olen luonteeltani positiivinen, työtä pelkäämätön ja yhteistyökykyinen. Uskallan sanoa mielipiteeni vaikeissakin asioissa ja tarttua mihin tahansa asiaan ja työhön. Olen myös ratkaisuhakuinen ja neuvottelutaitoinen. Osaan toimia sekä vetäjänä että ryhmän jäsenenä.

Summasummarum – olen valmis jatkamaan, panostamaan ja ahkeroimaan myös uudessa Yhteistyöelimessä. Koen tärkeäksi kaikkien Avaimen asukkaiden asioiden hoitamisen ja niihin vaikuttamisen. Erityisen tärkeänä pidän, että vaikuttamista asukkaiden asumisviihtyvyyteen ja asumiseen liittyvien ongelmien ratkaisemista yhdessä Avaimen kanssa. Suomen hallituksen taholta tulleet viestit vaativat myös Yhteistyöelimeltä lisää kannanottoja ja itsensä likoon laittavia jäseniä kuten minä.

Kiitos, kun jaksoit lukea kirjoitukseni, Anneli.

Sähköpostisoite: annelivanamo@gmail.com