Eteläisen alueen ehdokkaat

Tältä alueelta valitaan kolmetoista edustajaa

Eteläisen alueen ehdokkaat

Eteläisellä alueella voit äänestää, mikäli asumisoikeuskohteesi sijaitsee jossain seuraavista kunnista: Espoo, Hamina, Helsinki, Hyvinkää, Järvenpää, Kerava, Kirkkonummi, Kotka, Lohja, Mäntsälä, Nurmijärvi, Porvoo, Sipoo, Tuusula, Vantaa tai Vihti. Alueelta valitaan kolmetoista yhteistyöelimen jäsentä.

Äänestäminen 8.8. -21.8.

Kaikki 31.7. mennessä rekisteröityneet äänestäjät saavat äänestyslinkin sähköpostiinsa 8.8. maanantain aikana. Äänestys tapahtuu äänestyslinkin kautta 8.8. – 21.8. välisenä aikana. Voit äänestää ketä vaan seuraavista ehdokkaista:

Ulla Artte, Helsinki

Ulla Artte

Olen ollut 4 v. uuden talon asukastoimikunnan pj. Kokemusta on myös mm. asunto-oy:iden, autotalliyhtiön ja sopimuskoulun hallitustyöskentelystä. Taloudelliset asiat, kilpailutukset, kustannukset ja laskelmat kiinnostavat. ICT-alan työkokemuksesta on hyötyä. Yhteistyö, yhdessä tekeminen, yhteisöllisyys, yhdenvertaisuus ja sovittelu ovat avainsanoja kerrostaloasumisessa. Tarvitaan kärsivällisyyttä ja kuuntelemisen taitoa. Kotiseututyö on arvossaan. Koulutus: ekonomi.

Asumisoikeuskohde: Helsingin Koirasaarentie 46   

Patrik Eskelinen, Espoo

Patrik Eskelinen

Työt tutkimusinsinöörinä, valveutuneisuus ja perehtyneisyys erityyppisiin asumiskokonaisuuksiin ovat avain vahvuuksiani mahdolliseen pestiin yhteisöelimessä. Ennen kaikkea suuri dokumentointimäärä ei hetkauta ja luotto omiin valvontataitoihin ovat kovat. Olen vuosien varrella ollut usean yhdistyksen luottamustoimeissa ja toiminut toiminnantarkastajana merkittävien summien käytön valvonnassa 100 k€-1 M€. Ennen kaikkea olen kehityshakuinen, insinöörimainen, ja tavoittaisiin enemmin eteenpäin katsovia ratkaisuja kuin taaksepäin katsovaa luovaa alas-ajoa. Vastikkeeni suuruus, ja muodostuminen, todellakin kiinnostaa ja siihen vaikuttaminen erityisesti on meidän kaikkien asukkaiden etu!

Asumisoikeuskohde: Säterinkuja 1, Espoo   

Juha Hakala, Hyvinkää

Juha Hakala

Olen ollut asumisoikeus asujana vuodesta 2019. Pääsin muuttamaan täysin remontoituun kolmioon ja olen ollut tyytyväinen niin asuntoon kuin sen sijaintiin. Työkseni vuokraa toimitiloja ja vapaa-aikana olen aktiivisesti mukana politiikassa, esim Hyvinkään kaupunginvaltuustossa ja Keusoten valtuustossa.

Asumisoikeuskohde: Vaiveronkatu 51, Hyvinkää

Sirkka Halonen, Hyvinkää

Sirkka Halonen

Olen toiminut kohteessamme alusta lähtien Asukastoimikunnan jäsenenä. Edellisessä asuinpaikassani toimin as oy:n pitkäaikaisena hallituksen puheenjohtajana sekä ennen sitä taloyhtiön hallituksen jäsenenä. Pidän tärkeänä sitä, että asioita hoidetaan taloyhtiön asukkaiden hyvinvoinnin ja viihtymisen vuoksi läpinäkyvästi ja avoimesti, niin että kaikkia kannustetaan osallistumaan. Mahdollisuudet konkreettiseen vaikuttamiseen ja epäkohtien korjaamiseen ovat olleet työläitä ja myös hitaita. Tilanne on kehittynyt parempaan suuntaan ja uskon, että tämä uusi asukaslainsäädäntö antaa mahdollisuuden todelliseen vaikuttamiseen.

Asumisoikeuskohde: Hyvinkään Pikku-Rusko

Toini Huuskonen, Espoo         

Asukkaana kohteessa vuodesta 2005. Asumisoikeuskohde: Espoon Säterinrinne 2

Anne-Kristiina Hyvättinen, Espoo                   

Kristiina Hyvättinen

Minulla on kokemusta asumisoikeusasumisesta yli 20 vuoden ajalta ensin YH-Asumisoikeudelta, Avaimelta, Asuntosäätiöltä sekä nyt taas Avaimelta. Olen asumisaikanani toiminut aktiivisesti asukastoimikunnissa sekä asukasvalvojana. Koulutukseni ja työkokemukseni antaa myös valmiuksia hoitaa yhteistyöelimen edustajan tehtäviä.  Peruskoulutukseni on hallinnollinen MHT täydennettynä kiinteistöpuolen LKV-tutkinnolla sekä juridisilla opinnoilla avoimessa yliopistossa. Työkokemukseni on rahoitusalalta, kiinteisönvälityksestä sekä yritystoiminnasta keskittyen markkinointiin, taloushallintoon sekä verotukseen liittyvään konsultointitoimintaan.

Asumisoikeuskohde: As Oy Kaskisavu Kaskihalme 1, Espoo

Matti Jaatinen, Helsinki

Matti Jaatinen

Hei! Asumme Helsingin Viikissä rivitalossa perheeni, puolisoni ja kolmen lapsen kanssa. Meillä on lisäksi kaksi koiraa. Olemme asuneet kohta tässä kaksi vuotta ja olemme todella tykänneet ja viihtyneet kyseisessä yhtiössä. Olemme olleet tyytyväisiä aso-asumiseen.  On hienoa, että pääsee itse vaikuttamaan oman kodin sisältöön ja on mahdollisuus vaikuttaa pieniin asioihin, kuten lattian vaihtoon tai piha-aidan tekemiseen. Minut valittiin nyt taloyhtiöni turvallisuus- ja väestönsuojavastaavaksi. Minusta olisi hienoa ja tärkeää että pääsisi edustamaan meitä asukkaita / taloyhtiötä ja päästä kertomaan asukkaiden murheita, ajatuksia, ehdotuksia remontteihin ja pihoihin. On tärkeää hoitaa asumiseen ja asukasviihtyvyyteen liittyviä asioita.

Asumisoikeuskohde: Versokuja Helsinki        

Tarja Kesä-Heino, Helsinki     

Tarja Kesä-Heino

Olen 13-vuotias Avain-asukas Helsingistä. Yhteisöllisyys on minulle tärkeä arvo. Olen ollut alusta lähtien mukana Asukastoimikunnassa varmistamassa, että asukkaita kuunnellaan ja kotipiiriä kehitetään. Kannustan ottamaan selvää asumiseen liittyvistä asioista ja pyrin itsekin välittämään tietoa naapureilleni. Koen, että pitkään asumisoikeuskohteessa asuttuani ja mm. perusparannusremontin läpikäytyäni minulla on kokemusta ja halua edustaa asukkaita uudessa yhteistyöelimessä.

Asumisoikeuskohde: Helsingin Paciuksenkaari 10 ja 12          

Katri Kinnunen, Helsinki         

Minulla on pitkä kokemus asumisoikeusyhtiön taloushallinnon tehtävistä – budjetointi, vastikemääritykset, pääkirjanpito ja tilinpäätökset. Aso- ja aravasäännökset ovat hallinnassa.

Asumisoikeuskohde: Kaivonkatsojantie 5, Helsinki                 

Mikko Korhonen, Hyvinkää   

Hei! Olen 50- vuotias maanmittausteknikko ja olen valmis osallistumaan/sitoutumaan Avaimen yhteistyöelimen toimintaan.

Asumisoikeuskohde: Takaniityntie 6-8, Hyvinkää

Piia Kosonen, Helsinki

Asumisoikeuskohde: Helsingin Siltakuusi

Jorma Markkanen, Hyvinkää

Olen toiminut eri taloyhtiöiden hallituksissa, myös puheenjohtajana. Halauan, että kaikki asukkaat kokevat kotinsa sellaisena kotina, kuin he haluavatkin. Kotini on linnani.

Asumisoikeuskohde: Pikku-Rusko, Hyvinkää

Hermanni Mäenpää, Espoo   

Asumisoikeuskohde: Vidarinkuja, Espoo       

Helena Niemelä, Vantaa

Helena Niemelä

Olen 35 vuotias nainen ja asun Avain yhtiöiden asumisoikeusasunnossa Kaivokselassa avopuolisoni kanssa. Haen Avaimen yhteistyöelimen ehdokkaaksi, koska haluan päästä vaikuttamaan asioiden hoitamiseen ja asumisviihtyvyyteen. Tehtävässä ajaisin erilaisten applikaatioiden/ohjelmistojen hyödyntämismahdollisuuksia yhteisöllisyyden, kommunikaation, kiertotalouden ja ekologisuuden edistämiseksi, sekä myös säästöjen saamiseksi. Osaamista minulla on kiinteistöpuolelta ja esimerkiksi Ara-tuotantoon liittyvät käsitteet ovat minulle tuttuja. Työskentelen myynnillisissä tehtävässä, tiiviisti asiakasrajapinnassa kiinteistöalalla, Saas-pohjaisen kiinteistöjen tietopalvelu ja analysointityökalun parissa. AsOy-hallitustyöskentely on minulle tuttua, olen toiminut aiemmin pienen rivitaloyhtiön hallituksessa ja tehnyt myös asuntosijoittamista.

Asumisoikeuskohde: Vantaan Lähde

Taru Nokkala, Kerava

Taru Nokkala

46-vuotias äiti-ihminen, jolla ensimmäinen asumisoikeuskokemus 90-luvulta Helsingistä ja nyt sitten heti 2022 uudelleen Keravalla muutettu aso-asuntoon, minä + kaksi teinityttöä mopoineen. Monta outoa asiaa on tullut vastaan ja siksi haluaisinkin olla mukana yhteistyöelimen toiminnassa. Parannettavaa löytynee, jos ei muussa niin tiedottamisessa ainakin. Ai niin, työskentelen system managerina palkkajärjestelmien parissa, nykyisin enimmäkseen etänä kotikonttorilta. Jos mahdollista, haluan edistää asioita niin, että tietoa on löydettävissä ja sähköiset palvelut toimivat.

Asumisoikeuskohde: Vasamakatu 11, Kerava

Hanna-Mari Nurmela, Tuusula

Hanna-Mari Nurmela

Hei, olen 38-vuotias 7 lapsen kotiäiti. Ammatiltani olen suurtalouskokki ja palaan syksyllä 2023 hoitovapaalta takaisin Vantin ruokapalvelun pariin. Toimin Tuusulan puistokaaressa asukastoiminkunnan puheenjohtajana ja turvallisuushenkilönä. Toivon asukkaiden ja johdon välistä luottamusta sekä parantaa asumisviihtyvyyttä ja asumisolojen ja kustannusten ennakoitavuutta. Haluan erityisesti kohteille tasapuolisuutta. Tulevaisuutta ajatellen suunnitelmallisuus on välttämätöntä asukkaiden muuttuvia tarpeita ajatellen ja ympäristön muutoksia huomioon ottaen.

Asumisoikeuskohde: Tuusulan Puistokaari

Kari Pauloaho, Porvoo

Kari Pauloaho

Olen 60-vuotias Porvoossa reilut 22 vuotta asunut henkilö. Syntyään olen Helsingistä, mutta olen asunut myös Vantaalla, Espoossa, Haminassa ja Joensuussa. Minulla on neljä tytärtä ja kolme lastenlasta. Työurani palvelualalla esimies-ja johtotehtävissä on kestänyt lähes 40 vuotta. Pääsääntöisesti olen työskennellyt yksityisten yritysten palveluksessa. Minulla on työkokemusta myös julkisen sektorin palveluksessa, Kotkassa kehitysyhtiön projektipäällikkönä, jolloin vastasin kahdesta maakunnallisista EU-matkailuhankkeesta ja Pohjois Karjalan Maakuntaliiton palveluksessa matkailuprojektista. Haluaisin vaikuttaa asioihin siten, saavutettaisiin kaikkia osapuolia hyödyttävä win-win tilanne. Olen Porvoon valtuustossa varavaltuutettu sekä tarkastuslautakunnan jäsen. Taloyhtiössämme toimin asukasvalvojana.

Asumisoikeuskohde: Porvoon Aurinkomäki

Pertti Pyykkönen, Vantaa      

Käytyäni huhtikuussa 2022 Avain asuntojen asukaskokouksessa Pasilan Triplassa,sieltä tuli niin paljon tietoa ,että edustajaksi pääseminen alkoi kiinnostaa. Minulla on myös kokemusta taloyhtiön puheenjohtajana toimimisesta asuessani Martinlaaksossa.

Asumisoikeuskohde: Jaspiskuja 10, Vantaa

Stefan Rehnström, Porvoo

Stefan Rehnström

Olen 56 vuotias pitkänlinjan kunnossapitäjä, jonka vahvuudet ovat yleisten alueiden kunnossapidossa. Kiinnostukseni kohteet ovat erityisesti siinä, että laadittuja sopimuksia noudatetaan ja puutteista ollaan aktiivisessa vuorovaikutuksessa valittuihin urakoitsijoihin. Edukseni voidaan myös lukea se, että ajattelen asioista laajemmin enkä vain oman yhteisöni näkökulmasta. Minua voi helposti lähestyä ja esittää kysymyksiä sähköpostilla. stefanrehnstrom66@gmail.com

Asumisoikeuskohde: Maria Jotunin katu 2, Porvoo

Jouko Ryytty, Hyvinkää

“Hei. Olen aktiivinen nyt eläkkeellä oleva erilaisissa järjestötehtävissä toiminut sekä ollut työelämässä mm. pääluottamus / Etelä Suomen alueluottamusmies. Kiinnostusta ja halukkuutta riittäisi asukkaiden yhteisten asioiden hoitoon sekä ympäristön viihtyvyyteen liittyvien ja niitä koskevien asioiden eteenpäin viemiseen.”

Asumisoikeuskohde: Hyvinkään Metsäkalteva        

Markku Saarela, Kirkkonummi                          

“Hei avainasukkaat. Olen ollut yhteistyöelimen jäsenenä, henkilöstön edustajana, ollessani töissä. Nyt olen eläkeläinen ja edelleen kiinnostunut järjestötoiminnasta. Toimin Tarutalon asukastoimikunnassa jäsenenä. Olemme aktivoituneet ja saaneet pienin askelin tehtyä työtä ja jopa tuloksia kaikkien asukkaiden asumisviihtyvyyden parantamiseksi. Osallistuminen  Avainasuntojen valtakunnallisen yt-elimen toimintaan ja sitä kautta asukkaiden äänen/toiveiden viemiseen eteenpäin ja siten mahdollisesti jopa niiden toteuttamiseen on hyvä motivaattori. Jos minut vallittaisiin edustajaksi niin pyrin tekemään aktiivisesti töitä meidän kaikkien hyväksi.

Asumisoikeuskohde: Tarutie 1, Kirkkonummi

Teemu Saarinen, Kirkkonummi

Teemu Saarinen

Asukkaiden ääni kuuluviin, turha byrokraattisuus päätöksenteosta pois ja talousasioihin enemmän läpinäkyvyyttä. Tuntuuko siltä, että et tiedä mihin vastikkeista kerätyt varat todella käytetään? Harmittaako sähköauton lataustolpan puuttuminen tai kenties se, että jokaiseen pieneen asunnon muutostyöhön tulee olla lupa? Olemme siis “”samassa veneessä””! Omaan kokemusta niin päätöksenteosta kuin talousasioistakin ja olen valmis tekemään yhteisten asioiden eteen töitä! Teemu Saarinen, 47, autologistiikan työnjohtaja, Kirkkonummi. teemu.saarinen@pp9.inet.fi

Asumisoikeuskohde: Tarutie 1, Kirkkonummi

Risto Säynäväjärvi, Sipoo 

Risto Säynäväjärvi

Avain Asumisoikeuden asunnoissa olen asunut 11 v. Koko ajan olen ollut asukastoimikunnan puheenjohtaja ja osallistunut aktiivisesti asukashallinnon tapahtumiin. Yhtiön hallituksen asukasjäsen olen ollut 7 v. Haluan aina toimia edustamani yhteisön yhteisten etujen puolesta. Aiemmin omistusasunnoissa sain yhtiöiden hallituksista käsin runsaasti kokemusta mm. huollon ja isännöinnin johtamisesta. Työurani olen tehnyt kansainvälisissä yhtiöissä isojen koneprojektien myynti- ja projektitehtävissä.

Asumisoikeuskohde: Söderkullan Graniittitie 13 C 

Sirkka Taivainen, Hyvinkää               

Sirkka Taivainen

Asun Hyvinkäällä yhdessä mieheni kanssa. Meillä on kaksi lasta, jotka ovat jo maailmalla. Olen ollut mukana järjestötoiminnassa ja asukastoimikunnassa jo useamman vuoden kahdessa eri Avaimien asumisoikeustalossa. Meidän uudessa talossa toimii aktiivinen asukastoimikunta. Vaikka korona on vaikuttanut suuresti ensimmäisten vuosien toimintaan, olemme yhdessä pystyneet viemään asioita eteenpäin. Toivon, että minut valitaan vaaleissa yhdeksi asukasedustajaksi Avaimien yhteistyöelimeen, koska haluan kehittää hyvinvointia asumisoikeustaloissa.

Asumisoikeuskohde: Hyvinkää, Yli-Jurvankatu 2

Anneli Vanamo, Helsinki

Anneli Vanamo

Hei, minusta tärkeintä edustajan työssä on olla asumisoikeusasukkaiden asialla ja huolehtia siitä, että asukkaiden ääni tulee kuulluksi. Edustajan työssä vaikuttaisin asukkaiden asumisviihtyvyyteen ja – sujuvuuteen sekä yhteisöllisyyteen. Edustajana lupaan viedä asioita käsiteltäväksi ja puuttua epäkohtiin. Lupaan olla asumisoikeusasukkaiden käytettävissä. Luonteeltani olen positiivinen, ahkera sekä tarmokas ja aikaansaapa. Osaan toimia ryhmässä sekä kuunnella toisten mielipiteitä. Olen oma-aloitteinen ja yhteistyökykyinen. Uskallan puhua julkisesti ja tuoda vaikeitakin asioita esille. Olen toiminut  5v asukastoimikuntamme puheenjohtajana. Asukastoimikuntamme toiminnan kautta olen ja olemme saaneet paljon aikaiseksi sekä olemme lisänneet yhteisöllisyyttä. Naapurini kannustivat minua ryhtymään ehdokkaaksi. He pyysivät minua kertomaan millainen olen heidän mielestään. He luonnehtivat minua sanoilla: aktiivinen, aikaansaapa, uudistusmielinen, edistyksellinen, sosiaalinen, yhteistyökykyinen, muita innostava, kannustava ja kehuva, rohkea, luotettava, aina asukkaiden puolella, lempeä ja ystävällinen kaikkia kohtaan. Edustajana toimisin samoin kaikkien asumisoikeusasukkaiden hyväksi. Olen nuoresta alkaen toiminut (noin 40v) monissa erilaisissa yhdistyksissä, järjestöissä, taloyhtiöiden hallituksissa, lasteni koulujen johtokunnissa sekä säätiössä. Olen toiminnallani ja osallistumisellani saanut paljon uudistuksia ja hyvää aikaiseksi. Nyt haluan keskittyä asumisoikeusasukkaiden ja omaan asumiseeni, yhteisten asioiden hoitamiseen, että me asumisoikeusasujat viihtyisimme ja tuntisimme olevamme tärkeitä myös päättäjille.

Minulla on pitkä kokemus talous- ja henkilöstöhallinnossa. Uskon, että työkokemuksestani ja ammattitaidostani on paljon hyötyä edustajan työssä. Numerot, kapulakieli tai lakitekstit eivät pelota. Haasteellisuus lisää särmää asioiden selvittämiseen ja niiden hoitamiseen. Äänestämällä minua saat asumisoikeusasujan näköisen edustajan uuteen yhteistyöelimeen. Viihtyvyys, toiminnallisuus ja yhteisöllisyys sekä asukkaiden mielipiteiden ja asioiden eteenpäin vieminen ovat tärkeimmät. Näin lupaan toimia. Asukkaiden asialla ja kesäisin terveisin, Anneli

Asumisoikeuskohde: Helsingin Kaksoset – Muottikuja 5

Lea Varpanen, Helsinki

Lea Varpanen

Olen koulutukseltani arkkitehti ja tehnyt pääosan työurastani kaupunkisuunnittelun parissa. Eläkkeelle jäin muutama vuosi sitten kehittämispäällikön tehtävistä. Olen kiinnostunut edistämään asumisoikeusasumista asukkaan näkökulmasta.

Asumisoikeuskohde: Gunillankallio, Helsinki

Virpi Ylönen, Kirkkonummi

Virpi Ylönen

Olen asunut täällä Kirkkonummella sijaitsevassa asumisoikeusasunnossa 8 vuotta ja tuosta ajasta olen toiminut asukastoimikunnan puheenjohtajana 7,5 vuotta. Minulle kiinnostuksen aiheita ovat kaikki asumiseen liittyvät asiat, niin omat kuin asukkaiden yhteiset asiat. Uusi laki mahdollistaa monipuolisemman vaikuttamisen ja toiminnan läpinäkyvyyden lisääntymisen. Toivon, että uudella valtakunnallisella yhteistyöelimellä saadaan hyvää aikaan. Haluan omalta osaltani olla mukana rakentamassa uutta yhteistyöelintä, joka tuottaa lisäarvoa omistajalle että asukkaille. Toivon, että omalla panoksellani voisin tässä toimielimessä lisätä mm. asuinviihtyvyyttä, edistää yhteisiä asioita, edistää hyvää tiedonvälitystä ja ennenkaikkea mahdollistaa hyvän yhteistyön kaikkien muiden valittujen kanssa. Uskon, että  omalta osaltani pystyn rakentavaan keskusteluun muiden toimielimessä olevien jäsenten kanssa niin, että saadaan aikaan keskinäinen luottamus. Toivon, että saan mahdollisuuden päästä mukaan vaikuttamaan.

Asumisoikeuskohde: Tolsankuja 4, Kirkkonummi