Vastuullisuus2

Avain kestävään asumiseen

Avain Yhtiöiden liiketoiminnan kantavana ajatuksena on edistää sosiaalisesti eheitä ja ekologisesti kestävästi suunniteltuja asuinympäristöjä sekä rakentaa kohtuuhintaista asumista. Haluamme, että jokaisella on varaa asua laadukkaasti kohtuuhintaisessa asunnossa ekologisesti kestävällä tavalla. Tavoitteenamme on tyytyväinen Avain asukas. Alkuvuonna 2023 tehdyssä asukaskyselyssä nettosuositteluindeksimme NPS-luku 39 on huippuluokkaa.

Uskomme, että laajojen korttelikokonaisuuksien suunnittelussa voidaan parhaiten päästä ennaltaehkäisemään segregaation kaltaisia kaupungistumiseen liittyviä ongelmia. Kortteliin on järkevää suunnitella vuokra-asumista, asumisoikeusasuntoja, omistusasumista, liiketiloja, toimistoja tai jopa palvelutalo. Nämä asumismuodot on järkevää yhdistää yhteiskäyttötiloilla, jotta sosiaalisia kontakteja eri asumismuotojen ja eri lähtökohdista tulevien asukkaiden väliin syntyy arkielämän kohtaamisista. Näiden monipuolisten korttelikokonaisuuksien rakentamisessa ja ylläpidossa olemme erityisen hyviä.

Uudistuotanto rakennetaan ja rakennutetaan ilmastoystävällisesti Suomen kasvukeskuksiin. Tähtäämme hiilineutraaliksi vuoteen 2035 mennessä kiinteistöjen energiankäyttöä koskevien hiilidioksidipäästöjen osalta. Tavoitteena on kaikkien hankkeiden toteutus 10 % rakennusmääräyksiä energiatehokkaampana 80 kWh/m2/vuosi ja pyrimme ensisijaisesti rakentamaan A-energialuokan taloja. Rakennamme asukkaillemme koteja, jotka kestävät sukupolvien yli.