Keski-Pasilan tornitalohanke

Avain rakennuttaa tornitaloja Keski-Pasilaan

Kortteli sijaitsee Keski-Pasilan uudella asemakaava-alueella Veturitien, Tulistimenkadun ja Laskumäen kulmauksessa. Kortteli sijoittuu Veturitien länsireunaa rajaavien vaihtelevan korkuisten rakennusten rivistöön. Kortteliin rakennetaan 12-kerroksinen asuinrakennus Kiskomestari ja 14-kerroksinen Asemalaituri. Näiden välissä on 3-kerroksinen pysäköintilaitos, jonka kannella on asuinrakennusten piha.

– Kyseessä on monimuotoinen korttelikokonaisuus, jossa kahden asuntotornin väliin rakennetaan kolmikerroksinen pysäköintilaitos ja jonka kivijalassa on liiketiloja useammassa kerroksessa. Useiden eri toimintojen sovittaminen samaan korttelikokonaisuuteen on vaatinut huolellista suunnittelua, jotta tilat pysyvät toiminnallisesti järkevinä ja houkuttelevina. Lisäksi korttelialueen haastavuutta on entisestään lisännyt alueen suuret korkeuserot sekä aivan tontin rajaan kiinni rakennettu tai rakentuva kaupunki-infra, kuten viereisen Veturitien silta, toteaa projektipäällikkö Perttu Hettula.

Asemalaituriin ja Kiskomestariin rakennetaan yhteensä 105 asuntoa ja liiketiloja yhteensä n. 730 kem2

Suunniteltu asuintornien pari ja niiden välissä oleva autohalli muodostavat yhdessä etelänpuoleisen korttelialueen kanssa korkeudeltaan polveilevan tiilisen korttelikokonaisuuden. Asemalaituriin ja Kiskomestariin rakennetaan yhteensä 105 asuntoa ja liiketiloja yhteensä n. 730 kem2. Rakennusten julkisivut ovat pääosin paikalla muurattua ruskean sävyistä tiiltä. Julkisivutehosteina on käytetty ruskean ja vaaleanruskean sävyjä taloittain kohdistettuna. Pysäköintilaitoksen julkisivut ovat pääosin muurattua tiiltä ja tehosteosiltaan taitettua osittain perforoitua metallilevylamellia. Pysäköintilaitoksen sisäänkäyntiportaikko, joka on myös käynti pihalle, muodostuu metallilamelleja pitkin kasvavasta viheristutuksesta ja viherkatosta.

Kuva: HPK Arkkitehdit Oy

Lisätietoa Perttu Hettula, rakennuttajapäällikkö 044 336 9913 perttu.hettula (at) avainyhtiot.fi

Hanke As Oy Helsingin Asemalaituri ja Kiskomestari sekä pysäköintilaitos
Kokonaislaajuus 7500 kem2
Asuntoja105 kpl
Pysäköintilaitos116 kpl
Liiketilaa730 kem2
Arvioitu rakentamisen aloitusAlkuvuosi 2023
Arviolta valmisAlkuvuosi 2025