Keravan kävelykatu on Suomen pisin ja monien tapahtumien keskipiste. Kuva Kerava.

6 vinkkiä energian säästämiseen

Kotisi energiatehokkuuden parantaminen

Energiakulutuksen vähentäminen kotona ei ole ainoastaan ympäristöteko, vaan se säästää myös rahaa. Pienilläkin muutoksilla voi olla suuri vaikutus. Aloita esimerkiksi tarkistamalla kodin lämpötila. Pidä huoneet miellyttävän viileinä, noin 20-21 asteessa, ja laske lämpötilaa yöksi tai ollessasi poissa kotoa. Valaistuksen osalta suosimme energiatehokkaita LED-lamppuja, jotka kuluttavat vähemmän energiaa ja kestävät pidempään. Muista sammuttaa valot huoneista, joissa et ole, ja hyödynnä luonnonvaloa aina kun mahdollista. Päivänvalo on paitsi ilmainen myös miellyttävä valonlähde.

Vedenkulutuksen hallinta

Veden säästäminen on toinen tärkeä keino vähentää energiankulutusta. Suihkussa käynti on yksi suurimmista vedenkuluttajista kotitalouksissa. Lyhennä suihkussa vietettyä aikaa ja asenna vettä säästäviä suihkupäitä. Myös vesikalusteiden tiivisteiden kunnon tarkistaminen ja mahdollisten vuotojen korjaaminen säästää vettä ja siten energiaa. Kannustamme asukkaitamme myös käyttämään astian- ja pyykinpesukoneita täysinä, mikä vähentää veden ja energian tarvetta. Kylmäpesuohjelmat ovat usein yhtä tehokkaita kuin kuumat, ja ne säästävät merkittävästi energiaa.

Kodinkoneiden ja laitteiden energiatehokas käyttö

Kodinkoneiden valinnassa ja käytössä on hyvä kiinnittää huomiota niiden energiatehokkuuteen. Valitse A+++ -luokiteltuja laitteita, jotka kuluttavat vähemmän energiaa. Muista myös sammuttaa laitteet kokonaan käytön jälkeen, sillä valmiustilassa ne kuluttavat turhaan sähköä. Meille on tärkeää, että asukkaamme voivat elää energiatehokkaasti. Siksi suosittelemme esimerkiksi jääkaapin ja pakastimen säännöllistä sulatusta, mikä parantaa laitteiden tehokkuutta ja pidentää niiden käyttöikää.

Ilmanvaihdon merkitys energiankulutuksessa

Hyvä ilmanvaihto on olennainen osa terveellistä ja energiatehokasta asumista. Varmista, että ilmanvaihtojärjestelmäsi on puhdas ja toimii tehokkaasti. Tukkeutuneet suodattimet ja ilmanvaihtokanavat voivat lisätä energiankulutusta, sillä laitteiden on tehtävä enemmän työtä ilman liikuttamiseksi. Avain Asunnoilla huolehdimme, että asuntojemme ilmanvaihto toimii optimaalisesti. Säännöllinen huolto ja suodattimien vaihto ovat avainasemassa energiatehokkuuden ylläpitämisessä.

Älykkäät ratkaisut energiankulutuksen hallinnassa

Teknologia tarjoaa nykyään monia älykkäitä ratkaisuja, jotka auttavat hallitsemaan energiankulutusta. Älytermostaatit ja -valaistusjärjestelmät mahdollistavat lämpötilan ja valaistuksen säätämisen tarpeen mukaan, jopa etänä. Tämä ei ainoastaan lisää asumismukavuutta, vaan myös vähentää turhaa energiankulutusta. Olemme sitoutuneet tarjoamaan asukkaillemme nykyaikaisia ja energiatehokkaita asumisratkaisuja. Älyteknologian hyödyntäminen on yksi tapa, jolla voimme yhdessä edistää kestävämpää asumista.

Yhteisöllisyys ja jakamistalous energiansäästön tukena

Yhteisöllisyys ja jakamistalous ovat nousseet merkittäviksi trendeiksi, jotka tukevat kestävää kehitystä. Yhteiskäyttöautojen, työkalujen ja muiden tarvikkeiden jakaminen vähentää tarvetta omistaa kaikkea itse, mikä puolestaan vähentää valmistukseen ja ylläpitoon liittyvää energiankulutusta. Me kannustamme asukkaitamme hyödyntämään yhteisöllisiä tiloja ja palveluita. Tämä ei ainoastaan luo yhteisöllisyyttä, vaan myös edistää energiatehokasta elämäntapaa.
Edellinen
Asuntoja kasvualueille: Tuusula Hyrylä
Seuraava
Avain Yhtiöille voitollinen vuosi 2023