Avain Asunnot: Uudisrakentaminen trendit

Ekologisuus ja kestävä kehitys uudisrakentamisessa

Ympäristötietoisuus on noussut merkittäväksi tekijäksi uudisrakentamisessa. Avain Asunnot pyrkivät rakentamaan ja rakennuttamaan vain A-energialuokan kohteita rakennusprojekteissamme. Pyrimme jatkuvasti kehittämään ja toteuttamaan ratkaisuja, jotka vähentävät rakennusten hiilijalanjälkeä ja edistävät kestävää kehitystä. Tämä tarkoittaa muun muassa energiatehokkaiden materiaalien ja uusiutuvien energialähteiden käyttöä.  Konserniin kuuluva kouvolalainen Tenel -betonielementtitehdas tuottaa erittäin ympäristöystävällisiä betonielementtejä rakennushankkeisiimme.  Meille on tärkeää, että uudet asuinalueemme ovat paitsi viihtyisiä myös ekologisesti kestäviä. Tämä näkyy esimerkiksi siinä, että suunnittelemme asuinalueet siten, että ne tukevat joukkoliikenteen käyttöä ja tarjoavat asukkaille mahdollisuuden vihreämpään arkeen. Kestävän kehityksen periaatteet ohjaavat kaikkea toimintaamme, aina suunnittelupöydältä asukkaiden arkeen.

Älykoti ratkaisut ja digitalisaatio

Älyteknologian integrointi osaksi uudisrakennuksia on yksi keskeisimmistä trendeistä, johon me olemme panostaneet. Älykodit tarjoavat asukkaille mukavuutta, turvallisuutta ja energiatehokkuutta. Esimerkiksi etäohjattavat lämmitys- ja valaistusjärjestelmät sekä älylukot ovat arkipäivää uusissa kohteissamme. Digitalisaatio ei rajoitu pelkästään asuntojen sisätiloihin, vaan se ulottuu myös asumispalveluihin. Tarjoamme asukkaillemme digitaalisia palveluita, jotka tekevät asumisesta sujuvampaa. Tämä tarkoittaa esimerkiksi mobiilisovelluksia, jotka mahdollistavat vuorovaikutuksen naapuruston kanssa ja helpottavat yhteisöllisyyden rakentamista.

Monikäyttöisyys ja muunneltavuus

Elämäntilanteet muuttuvat, ja Avain Asunnoilla ymmärrämme, että asuntojen tulee mukautua näihin muutoksiin. Siksi suunnittelemme uudiskohteemme monikäyttöisiksi ja muunneltaviksi. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että huoneiden käyttötarkoitusta on helppo muuttaa asukkaiden tarpeiden mukaan. Monikäyttöisyys ja muunneltavuus ovat avainasemassa, kun halutaan varmistaa asuntojen pitkäikäisyys ja joustavuus. Tilojen tehokas hyödyntäminen ja mahdollisuus muokata asuntoa elämäntilanteen mukaan lisäävät asumisen mukavuutta ja viihtyvyyttä. Tämä on osa laatu- ja asiakaslähtöistä toimintamalliamme, jossa asukkaiden tarpeet ovat etusijalla.

Esteettömyys ja saavutettavuus

Esteettömyys ja saavutettavuus ovat keskeisiä arvoja uudisrakentamisessamme. Rakennamme asuntoja, jotka palvelevat kaikenikäisiä ja -kuntoisia asukkaita. Tämä tarkoittaa muun muassa esteettömiä kulkureittejä, leveitä oviaukkoja ja kynnyksettömiä ratkaisuja. Esteettömyys ei ole vain rakenteellinen seikka, vaan se on myös osa asumispalveluidemme kokonaisvaltaista lähestymistapaa. Haluamme, että jokainen asukas tuntee olonsa kotoisaksi ja turvalliseksi asuinympäristössään. Tämä on yksi tapa, jolla pyrimme olemaan hinta-laatusuhteeltaan Suomen paras asumispalveluiden tuottaja. Avain Asunnot rakentavat viihtyisiä koteja suomalaisille.
Edellinen
Asumisoikeusasuminen: Mitä etuja asumisoikeusasunnon hallintaoikeus tuo?
Seuraava
Laadukasta rakentamista Tuusulan Hyrylässä