Kysyttyä perusparannuksesta

Asukkaiden yleisimmät kysymykset koskien perusparannuksia


1. Milloin perusparannus aloitetaan/tehdään?

Perusparannuksen aloittaminen aikataulutetaan, kun olemme saaneet Asumisen- ja rahoitus ja kehittämiskeskukselta (ARA) vahvistuksen perusparannuksen rahoitukselle. Perusparannusaikataulun varmistumisen jälkeen lähetämme kutsun asukasinfotilaisuuteen. Tilaisuus on noin kaksi kuukautta ennen perusparannuksen aloittamista.

2. Meillä on muutama vuosi sitten vaihdettu uudet laminaatit/keittiön kaapit/kylpyhuoneen laatat asuntoon, tullaanko ne nyt vaihtamaan uudelleen?

Valvoja tiedottaa asukasta aloituskatselmuksen ajankohdasta. Katselmuksessa on paikalla urakoitsijan edustaja, asukas ja valvoja. Aloituskatselmus pidetään noin kuukautta ennen perusparannuksen aloittamista. Tässä yhteydessä sovitaan ja kirjataan yksityiskohtaisesti parannusten laajuus ko. asunnossa.
Mikäli asunnossa on tehty hyväksyttyjä asukasmuutoksia tai muita parannuksia perustasoon nähden, pyydämme ottamaan asian esille aloituskatselmuksen yhteydessä.

3. Voiko asukas vaikuttaa materiaalivalintoihin?

Kyllä voi. Valittavanasi olevat materiaalivaihtoehdot tällä hetkellä ovat ns. pakettiratkaisuja, joilla voit vaikuttaa kotisi ilmeeseen ja värimaailmaan.

Materiaalit ovat nähtävillä taloyhtiön yhteiskäyttötilassa tai muussa urakoitsijan ilmoittamassa tilassa. Asukas ilmoittaa valitsemansa materiaalit aloituskatselmuksen yhteydessä urakoitsijalle/valvojalle. Tämän lisäksi voit kysyä mahdollisesti muita lisähintaisia ratkaisuja urakoitsijalta urakoitsijan mallien ja hinnaston mukaan. Materiaalivalinnat ja lisähintaiset muutostyöt tilataan urakoitsijalta viimeistään aloituskatselmuksessa. Tilaus on sitova.

4. Meillä tulee tänä vuonna täyteen 10 (tai 20) vuotta asumista, voimmeko käyttää 10 (20)-vuotispalkintomme remontin yhteydessä?

Kyllä voi. Tästä asiasta tulee olla yhteydessä isännöitsijään, joka tekee lopullisen päätöksen.

5. Miten asuminen on järjestetty remontin ajaksi?

Perusparannuksen aikana asunnossa ei voi asua ja asukkaiden tulee järjestää väistöasumisensa itse perusparannuksen ajaksi.

6. Koska asunto tulee olla tyhjä?

Asunnon tulee olla tyhjä remontin aloituspäivään mennessä.

7. Koska voin muuttaa takaisin?

Paluumuutto on aloituskatselmuksessa ilmoitetusta valmistumispäivämäärästä seuraava arkipäivä.

8. Maksanko vastiketta perusparannuksen ajalta?

Asukas saa 100 % käyttövastikehyvityksen perusparannuspäiviltä. Vastikkeen maksu on mahdollista keskeyttää koko oman huoneiston perusparannuksen ajaksi. Maksujärjestelyasioissa pyydämme olemaan ajoissa yhteydessä vastikevalvontaan ja muistutamme, että vastikkeenmaksua ei saa katkaista ilman erillistä ilmoitusta.