”Hellän kosketuksen voimalla”

Avaimen Tampereen myyntikoordinaattori Sanna Kangas tekee kalevalaista jäsenkorjausta ja saa siitä myös itse energiaa.

Mitä kaikkea työhösi kuuluu? 7

Hoidan asiakaspalvelua Tampereen toimistolla ja puhelimitse. Asiakkaiden kysymykset koskevat asumisoikeusasunnon hakuprosessista kiinteistöihin ja irtisanomisiin. Kirjaan irtisanomiset ja panttausilmoitukset järjestelmään ja avustan myyjiä erilaisissa toimistotehtävissä. Olen tehnyt 14 vuoden uran vuokrapuolella. Siitä on ollut paljon hyötyä ja se on helpottanut työntekoa. Eroavaisuuksia on etenkin lakiasioissa, ja työ vaatiikin tarkkuutta.

Aloitit Avaimella marraskuussa, onko joku yllättänyt?

Tosi kivat työkaverit! Toimiva tiimityö on onnistumisen kannalta tärkeää ja täällä kaikki luottavat, että jokainen tekee työnsä hyvin. Kemiatkin kohtaavat. Vaikeimpia keissejä ratkomme yhdessä koordinaattoritiimin kesken, joten yksin ei jää missään vaiheessa. Paljon on toki vielä opittavaa.

Kerro, mitä on kalevalainen jäsenkorjaus.

Se on vanha perinnehoito, jossa käsitellään koko tuki- ja liikuntaelimistön toimintaan liittyvät pehmytkudokset ja nivelet pehmeällä käsittelyllä jalkapohjista päälakeen. Tavoitteena on parantaa kudosten liikkuvuutta ja nestekiertoa, saattaa nivelpinnat kohdilleen ja avata hermojen pinnetiloja. Hoito kestää 1,5−2 tuntia. Se ei satu, siinä ei niksautella tai naksautella.

Kenelle sitä suosittelisit?

Jos kärsii tuki- ja liikuntaelinongelmista kuten käsien puutumisesta polvi- tai lonkkakivuista, migreenistä tai lihasjännityksestä. Moni asiakas sanoo olevansa jumissa ja etsin hoidossa kudosten kireyksiä, virheasentoja ja niiden aiheuttajaa. Jokainen asiakas haastatellaan ennen hoitoa.

Miten innostuit siitä?

Nuorempana ajattelin lukea fysioterapeutiksi, mutta sitten esikoinen ilmoitti tulostaan. Kun myöhemmin haaveilin opinnoista, äitini ehdotti kalevalaista jäsenkorjausta. Aloitin opinnot työn ohella Kansanlääkintäseura ry:n kautta ja suoritin kolmivuotiset opinnot neljässä vuodessa. Opintoihin kuului mm. anatomiatenttejä ja 300 kirjattua hoitoa, opinnäytetyö ja näyttökoe. Kalevalaisessa jäsenkorjauksessa kiehtoo auttaminen, hoitajan ja asiakkaan välinen luottamus ja fyysinen hoitaminen. Oppiminen jatkuu ja ilta­lukemisena on usein anatomiaa.

Mitä hoitaminen antaa sinulle?

Se palkitsee aina. Vaikka olisin kuinka väsynyt hoitoa aloittaessani, hoidon aikana vireys ja energia on uskomaton. Sitä ei oikein osaa edes kuvailla! Joskus hoidon aikana asiakkaalla avautuu tunnelukko ja hän alkaa puhua kipeästä ja arasta asiasta. Kosketus tuottaa hyvää oloa ja sen voima on vahva.

Teksti Katja Tarnanen kuva Riina Peuhu

Edellinen
Latausasema autolle
Seuraava
Mitkä ihmeen aso-vaalit?