Järjestyssäännöt uudistuivat

Yhteistyöelin yhtenäisti Avain Asuntojen neljät erilaiset järjestyssäännöt. Muun muassa nämä asiat muuttuivat.

  1. Järjestyssääntöihin lisättiin sääntökohta Asumisviihtyvyys. Yhteistyöelin koki tärkeäksi korostaa tätä: ”Järjestyssäännöt on laadittu asukkaiden asumisviihtyvyyden turvaamiseksi, joten niitä tulee noudattaa. Asukkaiden on käyttäytymisellään otettava huomioon talon muut asukkaat. Kukaan ei saa tarpeettomasti häiritä muiden asumisviihtyvyyttä.” Yörauha pysyy samana kuin aiemmin eli 22–07, mutta uutta on maininta: ”Juhlista, jotka jatkuvat yli klo 22 jälkeen, on tiedotettava etukäteen naapureita.” Se onnistuu helposti Kotiavain-sovelluksessa.
  2. Aiemmin melua tai muuta häiriötä aiheuttavat työt oli tehtävä huoneistoissa ma–la klo 8–18. Uusissa säännöissä haluttiin paremmin huomioida asukkaiden erilaiset elämäntilanteet, joten aikaa pidennettiin klo 20 asti. Myös mattoja ja vuodevaatteita saa jatkossa tomuttaa mattotelineellä klo 20 asti.
  3. Tupakointi puhututtaa asukkaita paljon, ja siksi siihen liittyen on tehty täsmennyksiä. Ne on merkitty tummennuksilla. ”Avain Asunnoilla elokuun 2019 jälkeen valmistuneet talot ovat täysin savuttomia, näissä taloissa tupakointi ja sähkösavukkeiden käyttö on kielletty kaikkialla kiinteistön ulko- ja sisätiloissa koko kiinteistön rajojen sisäpuolella. Muissa taloissa tupakointi on sallittu kiinteistön piha-alueilla. Tupakoitsijan tulee aina huomioida muut asukkaat. Jos talossa on erillinen tupakointipaikka, on tupakointi sallittu ainoastaan tällä merkityllä paikalla. Mikäli tupakointi koetaan haitalliseksi, on asia tuotava asukaskokoukselle ja isännöitsijälle kohtuuttomuuden selvittämiseksi.”
  4. Järjestyssäännöissä muistutetaan myös, että pysäköinnin vieraspaikat sekä pesutupa, kuivaushuone ja kuivauskaapit ovat tarkoitettu vain talon omille asukkaille.
  5. Vikailmoituksien tekemistä haluttiin helpottaa, joten sääntökohtaan on lisätty QR-koodi. Lue koodi älypuhelimen kameralla ja pääset suoraan ilmoitus­alustaan avainasunnot.fi/vikailmoitus.

Kokonaisuudessaan uudet järjestyssäännöt on luettavissa Kotiavain-sovelluksessa ja oman talon ilmoitustaululta. Ne myös lähetetään kaikille asukkaille postitse.

Pian illat pimenevät. Uusien järjestyssääntöjen mukaan omalla parvekkeella ja pihalla saa polttaa kynttilöitä suojatusti ja valvotusti. Koristevalot eivät saa aiheuttaa kohtuutonta haittaa muille asukkaille.


Teksti Katja Tarnanen Kuva Getty Images

Edellinen
Moro Tampereelta!
Seuraava
Vuokralainen on voittaja