Kun Jari Parkkinen kiipeilee, arjen kiireet eivät pyöri mielessä.

“Kiipeily on kuin shakkia pelaisi”

Avaimen myyntipäällikkö Jari Parkkinen irtautuu arjesta boulderoimalla. Se on myös tärkeää yhteistä aikaa pojan kanssa.

Mitä kaikkea myyntipäällikön ­työhösi kuuluu?

Vastaan Avain Yhtiöiden vuokra-asuntokannasta. Olen mukana aina tonttivaiheen investointiesityksistä valmiiden asuntojen hinnoitteluun ja markkinoille laittamiseen. Tällöin vastaan tiimeineni siitä, miltä asunto näyttää markkinoinnissa ja mitä se maksaa.

Meillä on tällä hetkellä yli 2000 vuokra-asuntoa, ja vuositasolla on tulossa 500-700 asuntoa lisää. Vastaan myös vuokrauksen käyttöasteesta. Lisäksi hoidan liiketilakantaa sekä Avain Yhtiöillä olevien omistusasuntojen myyntiä.

Mikä on ajankohtaista työssäsi tällä hetkellä?

Asuminen on turbulenssissa koronan jäljiltä ja Ukrainan sodan sekä inflaatio­laukan myötä. Ihmisten huolet kohonneista asumiskustannuksista näkyvät: he yrittävät hahmottaa, mitä tulevaisuus tuo tullessaan ja hakevat stressittömämpiä vaihtoehtoja asumiselle. Tämä näkyy vaihtuvuutena ja siinä, että erilaisille asunnoille on kysyntää.

Meiltä löytyy vuokra-asuntojen lisäksi asumisoikeusasuntoja, joissa pääsee pienellä pääomalla kiinni asuntoon. Koen, että tässä meidän vastuullisuutemme näkyy: tarjoamme koteja ja aidosti välitämme asiakkaistamme.

Työn vastapainoksi harrastat kuulemma seinäkiipeilyä – kerrotko siitä?

Olen intohimoinen liikkuja, mutta etenkin kiipeily on laji, jossa pystyn täysin nollaamaan ajatukset. Se on tarpeen, kun kotona on kolme pientä lasta ja aika hektinen arki sekä vastuullinen työ. Seinällä on pakko suunnata fokus täysin siihen, että ei tipu. Siinä ei voi yhtään funtsia arjen haasteita.

Käyn treenaamassa yhdessä 12-vuotiaan poikani kanssa. Alussa olimme tasa­vahvoja, mutta enää en pärjää pojalle. Nyt on vain huikeaa nähdä, miten kasvuiässä oleva lapsi kehittyy vauhdilla.

Mikä kiipeilyssä haastaa?

Maailmasta ei löydy ihmistä, jolle tämän lajin haasteet loppuvat! Tämä on vähän kuin shakkia pelaisi. Mitä kokeneempi kiipeilijä, sitä pidemmälle siirrot suunnitellaan etukäteen. Boulderointi on tosi monipuolinen laji. Mentaaliajattelu kehittyy kropan rinnalla.

Jos eteneminen jostain jää kiinni, niin uskalluksesta. Boulderointi on kiipeilyä ilman varmistusvälineitä, eli jos tipahtaa, niin silloin tosiaan tipahtaa. Haluan mennä epämukavuusalueelle, ja itsensä voittaminen on palkitsevaa. Eniten palkitsee kuitenkin se, että saan viettää aikaa pojan kanssa.

Teksti Teija Laakso Kuva Timi Kuosmanen

Edellinen
Huolla pyörä kesäkuntoon
Seuraava
Asumisoikeutta ei romuteta