Asukastoimikunnan puheenjohtaja Merja Karlström ja asukas Kalevi Wöntsö juhlatunnelmissa.

Kortteli 30 vuotta

Lahden Paavolankulmassa asukkaat juhlivat pyöreitä.

Syyskuun ensimmäisenä lauantaina Lahden Paavolankulman asukkaat viettivät korttelin 30-vuotisjuhlaa Ravintola Wanhassa Herrassa. Asukkaita oli Metsolankatu 1:stä, Laaksokatu 12:sta ja 14:sta sekä Töyrykatu 2:sta yhteensä noin seitsemänkymmentä.

Juhlien alkuunpanijana toimi asukastoimikunta puheenjohtajanaan Merja Karlström. Asukastoimikunta piti juhlavuotta tärkeänä etappina ja anoi Avaimelta tapahtumaan budjettia. Tervetuliaispuheessaan Karlström kiitteli aktiivisia asukkaita ja sitä, miten paljon on saatu aikaan. Esimerkkinä siitä on taloyhtiöiden yhteiset piha-alueet, joiden laittamiseen asukkaat saivat osallistua kasvivalinnoista istuttamiseen ja nyt hoitamiseen. Yhteisöllisyyttä on vahvistettu myös kevät- ja syystalkoilla sekä pikkujouluilla, olipa viime kesänä grillijuhlatkin.

”Joku asiakas saattaa ajatella, että asukastoimikunta on vähän sellainen salaseura. Siksi halusimme tuoda juhlissa esiin asukastoimikunnan jäseniä ja toimintaa, jotta meitä olisi helpompi lähestyä ja tulla mukaan toimintaan”, Karlström kertoo.

Ohjelmassa oli myös Avaimen asiakkuuspäällikkö Marjo Paulinin tervehdys, elävää musiikkia, lohikeittoa sekä mansikkakakkukahvit. Ilmoille kajahti myös Ystävän laulu uusilla sanoilla ”Koti on Paavolan”. 

Tilaisuudessa kukitettiiin myös alkuperäisiä asukkaita eli vuodesta 1993 Paavolankulmassa asuneita. Heistä yksi oli Kalevi Wöntsö, 72. Mikä on saanut teidät viihtymään täällä jo 30 vuotta?

”Jos hyvän löytää, miksi lähteä muualle. Tämä on ihanteellinen paikka keskellä kaupunkia, palvelut ja luonto vieressä. Kun aikoinaan vaimon kanssa asunnon saimme, se tuntui pieneltä lottovoitolta”, Wöntsö kertoo.

Asumisoikeuskohde

Töyrykatu 2, Metsolankatu 1 Laaksokatu 12 ja 14

Rakennusvuosi: 1993

Kerrostaloja: yksiöitä – kolmioita, 35 – 89,5 m²

Asuntojen lukumäärä: 116

Teksti Katja Tarnanen Kuva Antti Rintala

Edellinen
Vuokralainen on voittaja
Seuraava
Joulukalenteri on varma joulun merkki