Sirkka Malmiojan asunnosta aukeaa järvimaisema moneen suuntaan. Lempipaikka on parveke.

Lasitettu paratiisi

Sirkka Malmioja loihti parvekkeelleen kesäkeitaan.

”Aamulla ensiksi parvekkeelle”, kuvaa kuopiolainen Sirkka Malmioja tyypillistä kesäpäivänsä kulkua. Ensin hän nyppii kukat, sitten istahtaa rottinkituoliin ja kuuntelee musiikkia, lukee kirjaa ja ihailee Kallaveden järvimaisemia, joita näkyy hänen asunnostaan moneen suuntaan. 15 neliön lasitetulle parvekkeelle mahtuu lisäksi day bed -laveri, jossa sopii ottaa nokosia.

Aurinko paistaa Kaivannonkadun kolmannen kerroksen asuntoon puoleenpäivään asti ja sitten taas illalla. Kukatkin pitävät siitä, että keskipäivän paahde jää pois.

Kesää varten Malmioja on kasvattanut siemenestä samettiruusuja, krasseja ja lobelioita. Viime kesänä ämpärissä kasvoi porkkanoita, välillä on tullut kokeiltua salaatin- ja tomaatinkasvatustakin. Pelargonintaimet on ostettu tutulta kauppiaalta jo helmikuussa.

Kuopion Kaivannonlahdenkadulla sijaitseva asunto on ollut Malmiojan koti vuodesta 2019. Taloyhtiössä järjestetään keväällä myös talkoot, joissa Malmioja pääsee näyttämään viherpeukalon taitojaan talon yhteisten ruukkukukkaistutusten rakentajana.

Teksti Teija Laakso, kuva Matias Honkamaa

Edellinen
Nollapäästöistä asumista
Seuraava
Koti lenkkimaaston äärellä