Lattiakaivo puhtaaksi

Kertyykö kylpyhuoneen lattialle vettä, kun käyt suihkussa? Jos kertyy, on aika puhdistaa lattiakaivo.

  1. Kylpyhuoneen lattiakaivon kunnossa­pito on asukkaan vastuulla. Jos lattia­kaivo tukkeutuu, voi seurauksena olla jopa vesivahinko. Lattiakaivon vetämistä kannattaakin seurailla. Jos vesi tuntuu poistuvan lattiakaivosta erittäin hitaasti, viemärissä voi olla tukos. Yleensä syynä on sinne kertyneet hiukset ja lika.
  2. Varaa hommaan suojakäsineet, roskapussi, talouspaperia, astianpesuainetta tai yleispuhdistusainetta sekä esimerkiksi vanha tiskiharja. Pue suojakäsineet ja nosta ritilä. Nosta käsin tai pyyhkäise talouspaperilla hiukset ja roskat roskapussiin. Nostele roskapussiin lattiakaivoon kertynyt kiinteä lika.
  3. Laske lattiakaivoon puhdasta vettä ja suihkuta sinne astianpesuainetta tai yleispuhdistusainetta. Harjaa lattiakaivo esimerkiksi vanhalla tiskiharjalla puhtaaksi. Jos lattiakaivossa on irrotettava vesilukko, nosta se ylös, pese ja laita huolellisesti paikoilleen. Pese ritilä molemmilta puolilta. Laske lopuksi lattiakaivoon puhdasta vettä ja laita puhdistettu ritilä paikoilleen.
  4. Jos haluat jatkossa päästä puhdistuksessa helpommalla, sujauta ritilän alle lattiakaivosuodatin, joka kerää lian ja hiukset. Muista pitää huolta kylpyhuoneen puhtaudesta: imuroi kylpyhuone säännöllisesti ja pyyhi pinnat kostealla. Se vähentää pölyn ja lian kulkeutumista lattiakaivoon. Puhdista lattiakaivo tarpeen mukaan tai ainakin pari kertaa vuodessa.

Kuva Getty Images

Edellinen
Pieni suuri Kerava
Seuraava
”Poluilla saa ajatukset jiiriin”