Löylyt ­kattojen yllä

Vantaan Zirkonipolun ­upeat, ylimmän ­kerroksen saunatilat kutsuvat ­kylpemään.

Lämmin iho höyryää, kun astuu löylyistä parvekkeelle Vantaan Kivistössä sijaitsevan Zirkonipolku 2F:n kattokerroksen saunatiloissa. Näkymät kantavat metsäiseen horisonttiin asti kaupungin­osassa, joka elää kiihkeää rakennusvaihetta. Etenkin kesällä parinkymmenen metrin parvekkeella on mukavaa nauttia ilta-auringosta – tai sadepisaroiden ropinasta valo­katteeseen.

Lenkkisauna lämpiää keskiviikkoisin ­miehille ja naisille erikseen. Kerrallaan löylyihin mahtuu noin kahdeksan saunojaa. Suihkuja valoisassa pesutilassa on kaksi. Pukuhuoneessa on vessa ja keittonurkkaus, jossa on vesipiste. Pieneen jääkaappiin voi laittaa saunajuomat jäähtymään. Puku­huone on sisustettu tunnelmallisesti löylyhuoneen tyyliin haapalaudoituksella.

Talon asukkaat voivat varata oman jokaviikkoisen tunnin saunavuoronsa huoltoyhtiöstä. Maksu on 15 euroa kuukaudessa.

Vantaan Kivistö on uusi asuinalue aivan juna-­aseman kupeessa. Zirkonipolun ympärille rakentuu yhteensä seitsemän taloyhtiön kortteli, joista kolme on Avaimen vuokrakohteita. Niissä sijaitsevia asukkaiden yhteiskäyttötiloja ovat esi­merkiksi kerho- ja pyöränkorjaustila sekä pesu­tupa. Suomalainen, elektroninen iLOQ-lukitusjärjestelmä varmistaa asukkaiden kulkemisen yhteis­tiloihin ja niiden turvallisen käytön.

Vuokrakohde Vantaan Zirkonipolku 2 A, B ja F

Rakennusvuosi: 2019–2020
Vuokratalot: yksiöitä, kaksioita, kolmioita ja neliöitä, 32–81 m²
Asuntojen lukumäärä: 158

Edellinen
Uudistuksia uuden vuoden kunniaksi – niin elämässä kuin lehdessä
Seuraava
Kotonaan keittiössä