Missä sähköpyörän voi ladata?

Mitä haluaisit kysyä meiltä? Vastaamme palstalla asukkaiden kysymyksiin.

Minulla on sähköpyörä, voinko ladata sen pyöräkellarissa?

Sähköpyörän akkua ei pidä ladata taloyhtiön pyörävarastossa, kellarissa tai muissa yhteisissä tiloissa. Valvomaton lataus on turvallisuusriski: sähköpyörissä käytettävät tehokkaat litiumioniakut voivat syttyessään olla vaikeita ja vaarallisia sammuttaa.

Sähköpyörän akku tulisi ladata paikassa, missä latausta voidaan jatkuvasti valvoa, esimerkiksi omassa asunnossa. Useimmissa sähköpyörissä akun voi irrottaa, eikä koko pyörää tarvitse kantaa asuntoon. Irrotettuna akku on helppo viedä ladattavaksi valvonnan alle. Näin vältetään sähköakun lataamiseen liittyvät turvallisuusriskit.

Kun akku ladataan omassa asunnossa, asukas myös maksaa lataamiseen kuluvan sähkön itse asuinhuoneiston sähkömittarin mukaisesti. Näin sähkön maksaminenkaan ei vaadi erityisjärjestelyjä asukkaan tai taloyhtiön puolesta.

Eetu Valtiala, isännöitsijä

Saako parvekkeella grillata? Millaisia rajoituksia parvekegrillaamiseen on?

Tottahan toki saa, kun otat huomioon turvallisuuden ja naapurit. Avain Asuntojen 2023 vahvistetuissa järjestyssäännöissä kerrotaan, että huoneistopihoilla ja terasseilla saa valmistaa ruokaa sähkötoimisilla välineillä ja kaasugrilliä niin, että paloturvallisuus ei vaarannu. Huoneistoparvekkeilla saa valmistaa ruokaa vain sähkötoimisilla välineillä. Kaasugrillin käyttäminen parvekkeilla ei ole sallittua.

Asunnossa saa säilyttää nestekaasua korkeintaan 25 kg. Nestekaasua ei saa säilyttää kellari- tai ullakkotiloissa, auringon paisteessa tai yli 50 asteen lämpötilassa.

Sijoita grilli palamattomalle alustalle ja noudata turvallisuusetäisyyksiä. Muistathan, että puiset materiaalit ovat erityisen tulenarkoja.

Älä jätä kuumaa grilliä valvomatta. Hanki sammutuspeite käden ulottuvilla ja huomioi, että rasvaa ei saa sammuttaa vedellä.

Anne Risku, isännöitsijä

Puolisoni muuttaa asuntooni ja haluamme muuttaa sopimuksen yhteisiin nimiin. Kuinka toimimme?

Jos olet vuokra-asukas, laita sähköpostia Avain Asuntojen asiakaspalveluun osoitteeseen asiakaspalvelu@avainyhtiot.fi ja kerro, mikä asunto on kyseessä sekä omat ja puolisosi tiedot. Kun olemme saaneet kaikki tarvittavat tiedot ja tarkistaneet, että muutos sopimukselle on mahdollinen, toimitamme teille allekirjoitettavaksi uuden vuokrasopimuksen. Muutoksen voi estää esimerkiksi se, jos vuokria on rästissä.

Jos asut asumisoikeusasunnossa, ole yhteydessä meihin sähköpostilla asiakaspalvelu@avainyhtiot.fi. Toimitamme teille asumisoikeuden siirtolomakkeen täytettäväksi ja allekirjoitettavaksi ja ohjeistamme, miten tulee toimia.  Muutoksen yhteydessä laaditaan uudet sopimusasiakirjat. Lähtökohtaisesti asumisoikeusmaksu sekä vakuus siirretään uudelle sopimukselle. Sinun ja puolisosi tulee sopia raha-asioista keskenänne.

Oona Sukander, myynti- ja asiakaspalvelun koordinaattori

Lähetä meille oma kysymyksesi Kotiavain-asukassovelluksen Kyselyt-osion kautta. Samalla osallistut arvontaan, jossa arvomme kaikkien kysymysten lähettäneiden kesken lehden vuosikerran. Voittaja saa valita itselleen joko Avotakka-, Meidän Mökki-, meidän Talo-, Viherpiha- tai Unelmien Talo&Koti -lehden.

Edellinen
Katse keittiöön
Seuraava
Sovittelulla kohti naapurisopua