Asiakkuuspäällikkö Marjo Paulin tykkää kakkujen leipomisesta ja etenkin niiden koristelemisesta.

“Nostalgiamatkalla kirpparilla”

Avain Asuntojen uusi asiakkuuspäällikkö Marjo Paulin rakastaa kirpputoreja, kakkujen leipomista ja kauniita kattauksia.

Mitä työhösi asiakkuuspäällikkönä kuuluu?

”Tärkein tehtäväni on kehittää lakisääteistä asukashallinnon toimintaa yhdessä isännöitsijöiden kanssa ja asukkaita kuunnellen. Kokoan myös vastauksia asukastoimikuntien lausuntoihin kohteen talousarvioista ja käyttövastikkeiden määräytymislaskelmista, hoidan asukashallinnon tai vaikka ARAn tietopyyntöjä ja koulutan isännöitsijöitä asukashallintoon liittyen. Pyrin löytämään asukkaille toimivimmat viestintäkanavat, ovat ne sitten lehti, uutiskirje, sähköinen asukassivusto, mobiilisovellus tai vaikka podcast! Minulle kuuluvat myös asukasedut, pitkäaikaisen asukkaan palkitseminen sekä asukastyytyväisyyden mittaaminen ja kehittäminen palautteen perusteella.”

Mitä terveisiä sinulla on asukkaille?

”Kuulisin mielelläni, miten voisimme innostaa asukkaita asukastoimikuntiin, sillä nyt niitä on vain noin puolessa aso-taloista. Isännöitsijät kertovat, että asukastoimikunta helpottaa asioiden hoitamista. Asukastoimikunta pääsee vaikuttamaan oman talon päätöksentekoon ja yhteisölliseen toimintaan. Asukaslehden lukijakyselyssä toivottiin juttuja asukaseduista. Haluaisin kuulla, millaisia etuja asukkaat arvostavat ja toivovat. Vanhassa työssäni myynti- ja asiakaspalvelukoordinaattorina törmäsin siihen, että isännöitsijää oli haastavaa saada kiinni. Yhteydenottopyyntö isännöitsijälle kannattaa tehdä kotisivuillamme, jolloin viesti jää järjestelmään ja voimme seurata sen etenemistä.”

Mikä kirpputoreissa viehättää?

”Käyn kirpputorilla viikoittain puolisoni kanssa. Lahdessa paras on Kisälli-kirpputori. Aina ei tarvitse ostaa mitään, voimme vain ihmetellä tavaroita ja miettiä, miten ne ovat sinne päätyneet ja mikä on tarina niiden takana. Kyselemme toisiltamme, että muistatko tämän ja tunnistamme tavaroita, joita meillä itsellämme on joskus ollut. Se on sellainen nostalgiamatka. Vanhojen tavaroiden arvostaminen on perua kotoa. Eniten mukaan tarttuu patsaita ja astioita.”

Mistä syntyi intosi kakkuihin?

”Aina kun lapsena menimme viikonloppuisin Parikkalasta isomummin luo Savonlinnaan, hän oli tehnyt voileipä- ja mansikkakakkua. Sen jälkeen kakkuja on tehnyt äitini, sitten minä ja nyt tyttäreni. Niin vain kuuluu tehdä. Kai se on sellainen karjalainen tapa antaa rakkautta läheisilleen. Lohivoileipäkakku on kaikkien mieleen. On iso asia, miten tarjoilen kakut. Kirppariastioiden, serviettien ja kakun kuorrutteiden tulee mätsätä toisiinsa. Sopivia serviettejä on metsästetty eräänkin kerran!” 

Teksti Katja Tarnanen kuva Antti Sihlman

Edellinen
Jätepiste minttiin
Seuraava
Jouluksi rauha