Avain-asukas, tarkistathan että vakuutussopimuksessasi on laaja kotivakuutus vastuuvakuutusosineen!

Pidä vakuutus ajan tasalla

Listasimme tilanteet, joissa kotivakuutus on syytä päivittää vastaamaan vakuutustarpeita.

1. Kun muutat uuteen kotiin

Tarkista ja päivitä kotivakuutus aina muuton yhteydessä. Uusi koti on useimmiten erilainen ja erikokoinen kuin vanha ja vaatii siten myös erilaisen vakuutuksen.  Kotivakuutus on voimassa muuton aikana sekä vanhassa että uudessa kodissa. Vakuutus ei kuitenkaan muuta automaattisesti osoitteenmuutoksen mukana, vaan se täytyy siirtää uuteen kotiin.

Muuttajan paras turva on kotivakuutus. Kun tavaroita pakataan ja siirretään paikasta toiseen, ei aina voi välttyä vahingoilta. Kotivakuutus turvaa muuton aikana sekä uuden että vanhan kodin tavarat, kiinteät kalusteet ja pintamateriaalit. Se korvaa myös muuton aikana tapahtuvat omaisuusvahingot.

Muutto on hyvä hetki tarkistaa myös muut omat ja perheen vakuutukset.

2. Kun kotiin on kertynyt taidetta tai arvokasta irtaimistoa

Oletko hankkinut kotiisi arvotaidetta tai esimerkiksi perinyt arvokkaita koruja? Huomaathan, että arvoesineet tai kokoelmat 10 000 euron ylittävältä osalta eivät kuulu automaattisesti kotivakuutuksen piiriin. Arvoesineitä ovat muun muassa korut ja jalometallit, taide-esineet, antiikkiesineet, aidot itämaiset matot ja taidetekstiilit.

Kokoelmalla puolestaan tarkoitetaan sarjaa esineitä, joiden yhteisarvo on enemmän kuin yksikköarvot yhteensä. Arvoesineet ja kokoelmat voidaan turvata vakuuttamalla ne erillisellä maksulla.

3. Kun kotivakuutuksesta uupuvat vastuuvakuutus ja oikeusturvavakuutus

Puuttuuko kotivakuutuksestasi vastuu- tai oikeusturvavakuutus? Yksityishenkilön vastuuvakuutus korvaa ulkopuolisille aiheutettuja henkilö- ja esinevahinkoja. Se auttaa vahingonkorvauksissa, jos esimerkiksi törmäät polkupyörällä jalankulkijaan. Yksityishenkilön oikeusturvavakuutus korvaa puolestaan asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja. Avain Asuntojen asukkaana saat Fennian kotivakuutuksen etuhintaan. Saat etuja myös muista Fennian vakuutuksista. Lue lisää Avain Asuntojen asukkaan eduista Fenniassa osoitteessa www.fennia.fi/asiakasetu-avainasunnot

Edut Fennian kotivakuutus-asiakkaalle

• Jos puhelimesi tai tablettisi menee rikki, saat Fennian Mobiililaitevahinkopalvelusta heti tiedon, onko kyseessä korvattava vahinko, maksetaanko rahakorvaus, korjataanko laite vai saatko uuden vastaavan laitteen.

• Kotivakuutukseen sisältyy myös henkilöllisyysvarkausvakuutus.

Teksti Julia Kiljunen Kuva Fennia

Edellinen
Suosittelisitko Avainta?
Seuraava
Näin luet talousarviota