Piha kutsuu leikkiiin

Helsingin Korvatunturintie 6:ssa on vähän erilainen piha, joka innostaa liikkumaan.

Suojaisalta sisäpihalta paljastuu moderni leikkialue, joka kutsuu leikkimään, oleskelemaan ja pelaamaan niin lapsia, nuoria kuin aikuisiakin. Pihan elämää voi seurata sisäpihalle avautuvilta terasseilta ja parvekkeilta käsin.

Piha on jaettu alueisiin: Se on päällystetty osin hyvin kulutusta kestävällä asfaltilla, osin turva-alustanakin toimivana tekonurmella. Kulkuväylät on laatoitettu. Hiekkalaatikon ympäristö on laudoitettu. Pöydän ääressä tai pitkällä penkillä voi vaikka nauttia kahvit leikkien seurannan lomassa. Pihalla voi heitellä korista, hyppiä ruutua, kiipeillä tai venytellä telineessä tai pistää pystyyn vaikka sählypelin. Pensaat on istutettu kohotettuihin penkkeihin, jotta niitä ei tarvitse varoa pelien tiimellyksessä. Kasvaessaan ne tuovat lisää vehreyttä pihaan.

Lapset rakastavat etenkin isoa hämähäkkikeinua, jossa saa kovat vauhdit. Askeltasoilla voi treenata vaikka tasajalkahyppyjä ja tangollisessa yhden hengen karusellissa voi kokeilla, vieläkö pää kestää vinhaa pyöritystä.
Tiesitkö, että pihan asfalttiosuuksilla on myös tärkeä turvallisuutta lisäävä tarkoitus? Jos tulisi pelastustilanne, ne toimisivat myös nostopaikkana tikasautolle.

VUOKRAKOHDE: Helsingin Korvatunturintie 6
Rakennusvuosi: 2019
Kerrostalo: yksiöistä neliöihin, koot 31,5–88 m²
Asuntojen lukumäärä: 70

Edellinen
Lomalla voi oppia paljon itsestään – kotiseuturakkaus laulattaa
Seuraava
Kerhotilasta kajahtaa