Sujuvaa asumista Avaimen kodeissa – voit vaikuttaa kotitalosi viihtyvyyteen

Olipahan kesä! Aurinko lämmitti meitä säteillään (jopa tuskastumiseen saakka) ja meret ja järvet muuttuivat linnunmaidoksi – melkoista hemmottelua meille pohjoisen viimoihin ja viileähköihin juhannuksiin tottuneille. Kesän muistot on nyt pakattu reppuun ja akku on täynnä virtaa pimeän ajan koitoksia varten. Tervetuloa syksy!

Avain & Koti -lehden syysnumerossa paneudumme muun muassa tekoälyn saloihin ja sen käyttöön asuinkiinteistöissä, vierailemme Joensuussa, Lahdessa, Porvoossa ja Helsingissä, mietimme turvallista asumista ja käymme läpi remonttiasioita ja asumista remontin keskellä.

Oman kodin remonttimahdollisuuksista, kunnossapidosta ja vastuunjaoista voit lukea tarkemmin myös vuokra- ja ASO-asukkaiden omista Sujuvan asumisen oppaista. Menneen kesän helteillä mielessä saattoi esimerkiksi käydä ilmalämpöpumpun hankinta. Asumisoikeuskodeissa pumpun hankinta ja asennuttaminen on mahdollista.

Sujuvan asumisen oppaassa kerrotaan myös asukkaiden ja asukastoimikuntien mahdollisuuksista vaikuttaa oman kotitalonsa viihtyvyyteen. Tästä esimakua lehden jutussa Kukkia kaikkien iloksi (s. 5 ), jossa piipahdamme ihastelemassa Joensuun Kuuselantien upeaa kukkaloistoa.

Nautinnollisia lukuhetkiä ja tullaan tutuiksi!

Katja Mäkelä
Päätoimittaja / Asiakkuus- ja viestintäpäällikkö

Edellinen
”Veden alla koen rauhaa”