Stinan pyörässä on pääkalloja, jotka näyttävät kauempaa dalmatialaisilta. Siksi Stina nimesi moottoripyöränsä Cruellaksi.

“Suomea ristiin rastiin”

Avain Asuntojen myyntineuvottelija Stina Sarèn nauttii vapaudesta niin töissä kuin moottoripyörän selässä.

Olet ollut myyntineuvottelijana kolme vuotta. Mitkä asiat kiinnostavat eniten tulevia asukkaita?

Usein he kysyvät, onko remontteja tulossa. Viihtyvyys on tärkeää: että asunnossa on siistit pinnat ja ylipäätään hyvä tunnelma. Myyntineuvottelijan pitää myydä myös asuinalue eikä vain asuntoa. Sijainti, ympäristö ja palvelut vaikuttavat päätökseen. Varsinkin jos asukas muuttaa ulkopaikkakunnalta, meidän on osattava kertoa muustakin kuin asunnosta. Siksi pyrin itsekin tutustumaan alueisiin. Jos jokin askarruttaa, meiltä saa kysyä mitä vain, puhelimitse tai meilillä. Jos emme heti osaa vastata, otamme selvää.

Mistä tykkäät työssäsi?

Kivoista työkavereista, asiakaskohtaamisista ja vapaudesta. Oman aikataulun, kuten asuntonäytöt ja sopimuksien kirjoittamiset, saa suunnitella itse. Teen työtä, josta nautin.

Miten löysit moottoripyöräilyn pariin?

Pyörät ovat aina kiinnostaneet minua, mutta vasta nelisen vuotta sitten uskaltauduin hankkimaan oman pyörän. Ostin Honda Shadow 600:n ja aloin harjoitella sillä ajoa, ensin pienellä parkkipaikalla. Sitä ennen olin ajanut vain mopolla noin 30 vuotta sitten. Kaksipyöräisellä ajo vaatii hyvää tasapainoa. Alkuun oli tosi vaikea hallita pyörää ja ajattelin, että eihän tästä mitään tule. Selvisin kuitenkin ilman kummempia kommelluksia ja siitä lähtien pyöräily on ollut rakas harrastus, jopa elämäntapa. Viime kesänä kaaduin kaksi kertaa. Onneksi molemmilla kerroilla eniten sattui vain itsetuntoon. Nykyisen Suzuki Intruder 800 Customin olen omistanut noin kaksi vuotta.

Mikä pyöräilyssä kiehtoo?

Vapaus ja uusien ihmisten tapaaminen. Ajamaan voi mennä yksin, kaverin kanssa tai vaikka isoon tapahtumaan, jossa on toistasataa pyörää. Pyöräilijät löytävät helposti jutunjuurta pyöristä, mistä päin on tulossa ja minne menossa. Pyöräreissulla tapasin miehenikin. 

Millaisia pyöräreissuja teet?

Ajella voi missä vain, käydä kaupassa, töissä tai katselemassa maisemia veden äärellä. Ajotapahtumissa mennään letkassa ja käydään yhdessä syömässä tai kahvilla. Välillä ajan hiljaa luonnosta nauttien, välillä kovaa ja musiikkia kuunnellen. Viime kesänä teimme mieheni kanssa lomareissun pyörällä Suomessa. Ajoa tuli noin parituhatta kilometriä. Kotimatkalla Tahkolta puolet ajasta satoi vettä, eikä meillä ollut sadevaatteita mukana. Saavuttuamme kotiin olimme litimärkiä ja umpijäässä, mutta päivääkään en vaihtaisi. Viime vuodelle suunniteltu Norjan-reissu jäi tekemättä, mutta saa nähdä, mitä tämä kesä tuo tullessaan!.

Teksti Katja Tarnanen kuva Timi Kuosmanen

Edellinen
Varaudu helteisiin
Seuraava
Asumisen kustannukset nousevat