Yhteisöllisyyttä elinkaarikorttelissa

Tesoman elinkaarikortteli yhdistää uusia asumisen muotoja, yhteisöllisyyttä ja palveluja.

Elinkaarikorttelin idea on saattaa eri-ikäiset ja erilaisissa elämäntilanteissa olevat asukkaat yhteen. Korttelissa on 46 vuokra-asuntoa, 39 asumisoikeusasuntoa ja 111 asunnon palvelutalo Villa Ilonkaari, joka tarjoaa ympärivuorokautista hoivaa ja huolenpitoa sitä tarvitseville ihmisille.

”Ajatuksena on ollut mahdollistaa ylisukupolviset kohtaamiset, harrastustoiminta ja ihmisten osallisuus”, Tampereen apulaispormestari Johanna Loukaskorpi kertoo.

Asukkaiden yhteiskäytössä on monitoimitiloja, sauna, kuntosali ja vierashuone. Yhteisellä pihalla on puisia viljelylaatikoita kaupunkiviljelyyn. Asukkailla on mahdollisuus käyttää digitaalista porrasnäyttöä ja asukassovellusta, joilla voi varata sauna- ja kerhotiloja, viestitellä keskenään ja ilmoittaa harrastustoiminnasta.

Elinkaarikorttelin viereisessä Westerin kauppakeskuksessa toimii Suomen ensimmäinen hyvinvointiallianssi, jossa yksityisen, julkisen ja kolmannen sektorin toimijat tekevät yhteistyötä. Keskuksessa on tarjolla monenlaisia palveluita: terveysasema, neuvola, nuorisotalo, kirjasto ja yhteisökahvila.

Hankkeessa ovat olleet mukana Tampereen kaupunki, Avain Yhtiöt, Arkkitehtitoimisto Ahonen & Kangasvieri ja Mehiläinen. Lue lisää elinkaarikorttelin avajaisista.

Vuokra- ja asumisoikeuskohde
Tampereen Kohmankaari 9 B ja C
Rakennusvuosi: 2020
Kerrostalo: yksiöistä neliöihin, koot 28 – 72 m²
Asuntojen lukumäärä: 85

Edellinen
Mitä sinä haluaisit oppia? – opitaan uutta yksin ja yhdessä
Seuraava
Koti kuin lottovoitto