Rekisteröidy äänestäjäksi 3.10.-29.10.2023

Rekisteröidy äänestäjäksi

Mikäli olet 18-vuotias Avaimen asumisoikeuden haltija voit äänestää yhteistyöelimen vaaleissa. Sinun pitää muistaa rekisteröityä äänestäjäksi.

Rekisteröitymistä tarvitaan, koska rekistereissä olevat yhteystiedot eivät ole välttämättä ajantasaisia. Vertaamme tietoja rekisterin tietoihin ja päivitämme yhteystietosi samalla.

Linkki avoinna 29.10. saakka!

Toimintaohje äänestäjälle

  1. Rekisteröidy äänestäjäksi.
  2. Tutustu ehdokkaisiin vaalisivulta. Ehdokkaiden esittelyt tulevat sinne aluevaalien aloitustilaisuuksien jälkeen. Alueelliset vaalien aloitustilaisuudet pidetään Teams-yhteydellä: Itä-Pohjoinen ti 7.11. klo 18.00, Keskisen alue ke 8.11. klo 18.00 ja Eteläisen alue to 9.11. klo 18.00. Kutsulinkki vaalien aloitustilaisuuteen lähetetään rekisteröityneille äänestäjille ja ehdokkaille sähköpostitse samana päivä ennen vaalitilaisuuden alkua.
  3. Saat äänestyslinkin sekä sähköpostiisi että matkapuhelimeesi vaalien aloitustilaisuuden jälkeen, voit käyttää kumpaa vaan äänestämiseen. Jos äänestät matkapuhelimen kautta myös sähköpostilinkki sulkeutuu. Voit siis äänestää vain kerran. Jos käytät yhteistä sähköpostia tai yhteistä puhelinta puolison/kumppanin kanssa, joka on myös Avaimen asumisoikeuden haltija, niin ole yhteydessä marjo.paulin@avainyhtiot.fi keksimme tavan jolla äänestää anonyymisti. 
  4. Muistuttelemme äänestämisestä muutaman kerran äänestysaikana.