Rekisteröidy äänestäjäksi 16.10.-29.10.2023

Rekisteröidy äänestäjäksi

Mikäli olet 18-vuotias Avaimen asumisoikeuden haltija voit äänestää yhteistyöelimen vaaleissa. Sinun pitää muistaa rekisteröityä äänestäjäksi.

Rekisteröityimistä tarvitaan, koska rekistereissä olevat yhteystiedot eivät ole välttämättä ajantasaisia. Vertaamme tietoja rekisterin tietoihin ja päivitämme yhteystietosi samalla.

Linkki aukeaa tähän 16.10.2023!

Toimintaohje äänestäjälle

  1. Rekisteröidy äänestäjäksi.
  2. Tutustu ehdokkaisiin vaalisivulta. Ehdokkaiden esittelyt tulevat sinne aluevaalien aloitustilaisuuksien jälkeen. Alueelliset vaalien aloitustilaisuudet pidetään Teams-yhteydellä: Itä-Pohjoinen ti 7.11. klo 18.00, Keskisen alue ke 8.11. klo 18.00 ja Eteläisen alue to 9.11. klo 18.00.
  3. Saat äänestyslinkin ja kutsun vaalien aloitustilaisuuteen muutama päivä ennen vaalien aloitustilaisuuksia sekä sähköpostiisi että matkapuhelimeesi, voit käyttää kumpaa vaan äänestämiseen. Jos äänestät matkapuhelimen kautta myös sähköpostilinkki sulkeutuu. Voit siis äänestää vain kerran. Jos käytät yhteistä sähköpostia tai yhteistä puhelinta puolison/kumppanin kanssa, joka on myös Avaimen asumisoikeuden haltija, niin ole yhteydessä marjo.paulin@avainyhtiot.fi keksimme tavan jolla äänestää anonyymisti. 
  4. Mikäli et muista äänestää heti ensimmäisenä päivänä niin muistuttelemme siitä vielä äänestysaikana muutamaan kertaan.