Tervetuloa Avaimelle

Tutustu sisäänmuuton ohjeisiimme.

Sisäänmuutto

Miten saan avaimet?

Saat avaimet huoltoyhtiöstä, kunhan olet allekirjoittanut asumisoikeussopimuksen ja maksanut asumisoikeus- sekä vakuusmaksun ja mahdolliset erikseen sovitut muutostyöt. Otathan henkilötodistuksen sekä kuitit maksetuista asumisoikeusmaksusta ja vakuusmaksusta mukaasi!

Säilytä avaimia huolellisesti koko asumisesi ajan. Puuttuvat avaimet aiheuttavat nimittäin poismuuton yhteydessä lukkojen uudelleen sarjoittamisen. Jos tarvitset lisäavaimia, tilaa ne aina isännöitsijältäsi.

Mitä ilmoituksia on muuttaessa tehtävä?

Ilmoituksia on kolme.

  1. Tee uuden asukkaan tuloilmoitus huoltoyhtiölle avaimia noutaessa. Tee tuloilmoitus kaikista asuntoon muuttavista, jotta teidät voidaan merkitä talonkirjaan. Tämä on edellytys myös huoneiston oven avaamiselle, jos avaimet sattuisivat jäämään kotiin.
  2. Tee myös lakisääteinen muuttoilmoitus osoitteessa muuttoilmoitus.fi. Sieltä tieto menee sekä Postille että väestötietojärjestelmään. Paperisen muuttoilmoituslomakkeen saat halutessasi joko Postista tai  Digi- ja väestötietoviraston palvelupaikasta.
  3. Täytä uuden asukkaan sähköinen asuntotarkastuslomake osoitteessa avainasunnot.fi/vikailmoitus, valitse Palvelupyynnön aihe -vaihtoehdoista ensimmäisenä oleva Asuntotarkastuslomake. Ilmoita lomakkeella asunnossa olevat viat/puutteet/siivoustarve tai että kaikki kunnossa. Ota kuvat epäkohdista ja liitä ne mukaan lomakkeelle. Lähetä lomake Lähetä-painikkeella asuntotarkastajalle tiedoksi/toimenpiteitä varten.

Muista myös pankki, vakuutusyhtiö, luottokorttiyhtiö, kirjasto, kanta-asiakkuudet, yhdistykset ja seurat sekä ystävät ja sukulaiset.

Mitkä sopimukset on muistettava?

  1. Sinulla on oltava koko sopimussuhteen ajan voimassa oleva huoneistoa koskeva laaja kotivakuutusturva sisältäen vastuuvakuutuksen.
  2. Sähkösopimuksesi on oltava voimassa asumisoikeussopimuksesi alkamishetkestä aina sen päättymiseen saakka.

Miten otan taloyhtiölaajakaistan käyttööni?

Lähes kaikissa Avaimen asunnoissa on käyttövastikkeeseen kuuluva internetyhteys. Operaattorit vaihtelevat alueittain. Saat taloyhtiölaajakaistan käyttöösi noudattamalla sopimuksen mukana saamaasi toimintaohjetta. Varmista operaattorilta mitä laitteita tarvitset yhteyden muodostamiseen. Mahdolliset laitteet (esimerkiksi modeemi) jokainen hankkii itse.

Käy tutustumassa taloyhtiösi operaattorin ohjeisiin ja tarjoamiin edullisiin lisänopeuksiin: dna.fi/avain, elisa.fi/avain tai telia.fi/avain.

Kuinka saan autopaikan?

Ota yhteyttä huoltoyhtiöön ja tiedustele tilannetta. Autopaikkojen määrä vaihtelee kohteittain. Jos talossasi ei riitä paikkoja jokaiselle asunnolle, jaetaan autopaikat jonotuslistan perusteella. Autopaikasta tehdään vuokrasopimus ja samalla kuitataan mahdollinen lämpöpistoketolpan avain tai esimerkiksi pysäköintihallin avain.

Mikäli autopaikkoja on vapaana, voit saada toisenkin. Huomaa kuitenkin, että saatat joutua luopumaan toisesta paikastasi, jos taloon muuttaa asukas, joka haluaa vuokrata ensimmäisen autopaikkansa.

Miten varaan saunavuoron tai pesutuvan?

Kysy huoltoyhtiöstä vapaana olevia saunavuoroja.

Pesutuvan tai kuivaushuoneen voit varata paikan päällä olevan listan tai lukollisen varaustaulun avulla. Jos talossasi on käytössä sähköinen varausjärjestelmä, järjestelmän käyttö- ja varausohjeet löytyvät asukaskansiostaja Kotiavain-asukassovelluksesta.