Tervetuloa Avaimelle

Tutustu sisäänmuuton ohjeisiimme.

Sisäänmuutto

Miten saan avaimet?

Saat avaimet huoltoyhtiöstä, kunhan olet allekirjoittanut asumisoikeussopimuksen ja maksanut asumisoikeus- sekä vakuusmaksun ja mahdolliset erikseen sovitut muutostyöt. Otathan kuitit maksetuista asumisoikeusmaksusta ja vakuusmaksusta mukaasi.

Mitä ilmoituksia on muuttaessa tehtävä?

Ilmoituksia on kolme.

  1. Tee uuden asukkaan tuloilmoitus huoltoyhtiölle viimeistään viikon kuluttua muutosta, jotta sinut voidaan merkitä talonkirjaan. Tämä on edellytys myös huoneiston oven avaamiselle, jos avaimet sattuisivat jäämään kotiin.
  2. Tee myös lakisääteinen muuttoilmoitus osoitteessa muuttoilmoitus.fi. Sieltä tieto menee sekä Postille että väestötietojärjestelmään. Paperisen muuttoilmoituslomakkeen saat halutessasi joko Postista tai maistraatista.
  3. Täytä uuden asukkaan sähköinen asuntotarkastuslomake osoitteessa avainasunnot.fi/asukkaalle/jata-vikailmoitus, valitse Palvelupyynnön aihe -vaihtoehdoista ensimmäisenä oleva Asuntotarkastuslomake. Ilmoita lomakkeella asunnossa olevat viat/puutteet tai että kaikki kunnossa. Lähetä lomake Lähetä-painikkeella asuntotarkastajalle tiedoksi/toimenpiteitä varten.

Muista myös pankki, vakuutusyhtiö, luottokorttiyhtiö, kirjasto, kanta-asiakkuudet, yhdistykset ja seurat sekä ystävät ja sukulaiset.

Mitkä sopimukset on muistettava?

  1. Sinulla on oltava voimassa oleva kotivakuutus. Suosittelemme laajaa kotivakuutusturvaa sisältäen vastuuvakuutuksen. Tällainen vakuutus kattaa esimerkiksi asumiskulut muualla vahingon tapahtuessa sekä korvaa vahinkoja, joista asukas on korvausvastuussa.
  2. Sähkösopimuksesi on oltava voimassa asumisoikeussopimuksesi alkamishetkestä aina sen päättymiseen saakka.

Miten otan taloyhtiölaajakaistan käyttööni?

Lähes kaikissa Avaimen asunnoissa on käyttövastikkeeseen kuuluva internetyhteys. Saat taloyhtiölaajakaistan käyttöösi noudattamalla sopimuksen mukana saamaasi toimintaohjetta.

Edun voimassaolon ja oman talon operaattorin voi tarkastaa kohdetiedoista asuntohaun kautta. Operaattorit antavat lisätietoa liittymistä, saatavilla olevista nopeuksista ja tekniikasta. > DNAElisa

Kuinka saan autopaikan?

Ota yhteyttä huoltoyhtiöön ja tiedustele tilannetta. Autopaikkojen määrä vaihtelee kohteittain. Jos talossasi ei riitä paikkoja jokaiselle asunnolle, jaetaan autopaikat jonotuslistan perusteella. Autopaikasta tehdään vuokrasopimus ja samalla kuitataan mahdollinen lämpöpistoketolpan avain tai esimerkiksi pysäköintihallin avain.
Mikäli autopaikkoja on vapaana, voit saada toisenkin. Huomaa kuitenkin, että saatat joutua luopumaan toisesta paikastasi, jos taloon muuttaa asukas, joka haluaa vuokrata ensimmäisen autopaikkansa.

Miten varaan saunavuoron tai pesutuvan?

Kysy huoltoyhtiöstä vapaana olevia saunavuoroja.
Pesutuvan tai kuivaushuoneen voit varata paikan päällä olevan listan tai lukollisen varaustaulun avulla. Joissain taloissamme on käytössä sähköinen varausjärjestelmä, järjestelmän käyttö- ja varausohjeet löytyvät asukaskansiosta ja asukassivuilta.